trikkeligaen

VIF-treneren om «luksusproblemet»: – Det er ingen problem

Vegar Eggen Hedenstad og Christian Dahle Borchgrevink. To store navn på Vålerengas høyreback. Men hvem av dem skal spille fast? Dag-Eilev Fagermo har svaret.

Nylig hentet Vålerenga inn rutinerte Hedenstad fra tyrkisk fotball. Men Borchgrevink har slått gjennom under Fagermo, og etter hvert blitt en profil på Valle.

– Det er ikke noe problem. Vi bør ha fire gode backer i Vålerenga, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Nå har vi tre. Så får vi se på Oskar Opsahls utvikling på venstrebacken. Kanskje må vi også se etter en konkurrent der, til Leonard Zuta.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Han trekker fram årsaken til at det var viktig å styrke seg på backplass.

– Vi kan ikke komme opp i situasjonen fra i høst igjen, der Henrik Bjørdal måtte flyttes ned på back fordi Borchgrevink var ute med skade.

Borchgrevink og Hedenstad. Vålerengas høyrebacker.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen sa nylig til Dagsavisen at enkelte kampbilder kan passe Hedenstad bedre enn Borchgrevink, og vice versa. Fagermo antyder noe av det samme.

– Vegar har fart, og vi trenger mer fart inn i laget. Samtidig må Christian ta nye steg. Og han har hatt for lite konkurranse. I fjor gjorde vi et bevisst grep med troppen for å få inn alle ungguttene. Flere erfarne spillere forsvant ut. Men det grepet gjorde konkurransen på trening langt mindre, for den var langt bedre i 2020-sesongen. Nå må vi ha tøffere konkurranse igjen i 2022, sier VIF-treneren.

– Nå blir det tøffere konkurranse bak, og det skal også bli tøffere konkurranse framover, legger han til.

Fagermo vil ha inn minst to spillere til før sesongstart. Til nå har klubben hentet Hedenstad og stopper Brynjar Bjarnason. Selges Odin Thiago Holm eller Osame Sahraoui, kan det hende klubben vil hente enda flere.

Mer fra Dagsavisen