trikkeligaen

Eventyret avsluttet for KFUM etter nytt straffedrama

(Jerv - KFUM Oslo 1-1 e.e.o. 5-3 på straffer). Jerv satte stopper for KFUMs jubelhøst. En Panenka-straffe sendte Jerv til opprykksfinale på Intility.

Johannes Hummelvoll-Nunez scoret KFUMs eneste mål i den ordinære kampen, men var byttet ut da straffene begynte. David Tavakoli kom inn etter 117 minutter og ble en slags syndebukk for KFUM. For Jerv-keeper Øystein Øvretveit reddet hans straffespark, som var første forsøk fra KFUM.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Og da Jerv satte alle sine fem straffespark, hjalp det ikke at KFUM også satte sine tre neste. Kristian Novak tok den femte for Jerv, han ventet ut keeper Jonas Vatne Brauti og bare lempet ballen rolig i mål. Dristig, men elegant når det virker!

Dermed er sesongen over for KFUM Oslo, som dermed fortsetter i OBOS-ligaen der det blir tre Oslolag neste sesong.

Bane-dugnad

Kampen startet akkurat så forsiktig som et så avgjørende oppgjør ofte gjør.

Ja, KFUM hadde nettopp slått Jerv 4–1 i serien, men alle visste at det bety ikke noe nå. Ei heller vissheten om at Jerv ikke har slått KFUM siden 2016 etter mange jevne dueller på nest øverste nivå siden.

Grimstad kommune og dugnad fra en rekke klubbmedlemmer hadde gjort Levermyr stadion spillbar, mot alle odds. Tidligere i uka falt det nærmere 80 centimeter snø her. Den lå i brøytekanter rundt banen.

Men gressmatta var bløt. Og KFUM er som kjent mest komfortable på kunstgress. De møttes her i første serieomgang i mai, en kamp som endte 1–1.

Internasjonalt angrep

Første omgangen gikk sin gang uten store hendelser. Kontrasten til KFUMs mandagsdrama mot Fredrikstad var total.

Vi noterte KFUMs første avslutning etter 14 minutter, et volleyskudd fra Alagie Sanyang langt utafor. Etter en drøy halvtime var Bilal Njie nær en avslutning, men fortsatt manglet en KFUM-avslutning på mål.

Vi registrerte i hvert fall en målsjanse på den andre siden da Jerv-stopper Erik Sandberg headet ballen utafor stanga fra fem meters hold etter en corner.

Og fem minutter senere fikk argentinske Pibe en stor mulighet da han fikk et oppspill bakfra. Han serverte den videre på hel volley, men dessverre for ham rett på KFUM-keeper Jonas Vatne Brauti.

I det hele tatt var Jervs internasjonale angrepstrio (fra Argentina, Kapp Verde og Costa Rica) mer på hugget enn KFUMs trio. Men hele tiden satt vi og ventet på at denne kampen skulle eksplodere. Regnet begge lag med ekstraomganger og ville spare krefter?

Nunez igjen

Det var ingen stor supporterstrøm fra Oslo, men noen fra Profetene hadde tatt turen til Grimstad.

Nei da, de ventet bare til andre omgang startet. Først kom Jervs Diego Campos helt fri, men ballen skjøt fart på det glatte underlaget slik at den også smatt utenfor stolpen. Kampens største sjanse.

Inntil scoringen endelig kom.

50 minutter: Kaptein Didi Dodou Gaye får god tid ute på høyrekanten, han kan orientere seg før han slår den presise ballen inn til Johannes Nunez som møter ballen perfekt og stanger ballen ned i hjørnet.

Gutten som satte det siste og avgjørende straffesparket i Fredrikstad satte den første i Grimstad.

Njie kunne avgjort

Jerv måtte fram og det ga KFUM bedre plass. Bilal Njie kunne doblet ledelsen da han ble spilt helt fri, men avsluttet litt for tidlig utenfor 16-meteren. Det ble et svakt skudd rett på keeper.

Men Jerv-presset fortsatte, det ble skutt utenfor og headet over og KFUM-keeper Jonas Vatne Brauti var helt nede ved stolperota med en enhåndsredning. KFUM hadde matchvinnere i begge ender av banen.

Johannes Hummelvoll Nuñez stanget ballen i mål for KFUM Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ti minutter før slutt kom utligningen. Iman Mafi fikk av gårde et volleyskudd fra 18 meter som John Olav Norheim fikk stusset videre med hodet. Da endret ballen retning og keeper-Brauti var utmanøvrert.

Dermed ekstraomganger i andre kamp på rad for KFUM. Orket de mer?

Første ekstraomgang skled igjennom uten hendelser. I den andre kom KFUM på en perfekt kontring, Bilal Njie slapp ballen til Dadi Dodou Gaye som kom alene med keeper, men for tett på. Det er ikke ofte forsvarskapteinen kommer i en slik posisjon.

Det var muligheten KFUM fikk. Nå er sesongen over. Ferie venter!