trikkeligaen

Kan rykke opp for fulle tribuner: – Hvis vi ikke klarer opprykket nå er det nesten en skandale

De to foregående Skeid-opprykkene har det vært ti år mellom, men på Nordre Åsen håper man nå å kutte den ventetiden drastisk. Foran et rekordstort publikum for året kan man rykke opp igjen allerede denne helgen.

Da Ole Erik Midtskogen satte inn straffesparket som sikret 2–2 og poengdeling mot Kjelsås forrige lørdag, var det mange Skeid-supportere som nok tenkte at det var den direkte opprykksdrømmen som brast. Egersund hadde riktignok Arendal igjen, men å vinne divisjonen ble plutselig langt vanskeligere. Før sensasjonen inntraff, og RBK-rekruttene feide over Egersund slik at Skeid faktisk fikk doblet forspranget fra ett til to poeng.

– Jeg hadde faktisk litt på følelsen av at Egersund kom til å rote det bort på bortebane. Om jeg ikke var så sterk i troen, så meldte jeg det faktisk tidligere i uka. Mest på fleip, men det var ingen andre i garderoben som trodde på det, så det var morsomt å kunne slenge den i bordet, sier Skeids Johnny Buduson og ler før han fortsetter:

– Vi hadde snakket litt om det i garderoben etter Kjelsås-kampen at vi ikke trodde det var over da, men det var nok ikke RBK2-kampen vi så for oss at Egersund skulle tape i. Det var litt uvirkelig å se den kampen, da jeg så litt på mens jeg trente, og hver gang jeg kom bort til skjermen så hadde det blitt scoret et nytt mål, forteller Buduson til Dagsavisen.

Mener RBK2-seieren gjør dem mer skjerpet

I tillegg til den åpenbare hjelpen RBK2 ga dem på tabellen, mener Skeid-spissen også at den kampen har fungert som en advarsel om å ta tabelljumboen mer på alvor.

– Det man ofte gjør er at man sammenligner med andre resultater. RBK2 tapte stort mot Notodden og Arendal for eksempel, og hvis du ser de tape stort for lag som du selv har slått, er det enklere å tro at det her blir en kamp der du skal pynte på målforskjellen. At de slo Egersund, og scoret så mange mål som de gjorde, gjør at vi definitivt er mer skjerpet enn om de hadde tapt 5, 6-0, sier Buduson.

Det mener også Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strand, kan være en faktor inn mot lørdagens kamp.

– Hvis du tar for lett på det, og går inn i kampen med utgangspunkt i hvor mange mål scorer vi kan du fort gå på en smell. Da er det lettere å bli stresset og gjøre feil, og gå på en flause. Vi har forhåpentligvis lært av å ha sett hva RBK2 gjorde mot Egersund, og stiller godt forberedt, forteller han.

Stor interesse for opprykksthrilleren

Hvis Egersund avgir poeng, rykker Skeid opp med seier. Hvis ikke kommer det kanskje nye muligheter i neste ukes bortekamp mot Fram Larvik, avhengig av lørdagens resultater. Det har fått interessen til å gå i taket i Skeid-land.

– Vi har så langt solgt 650 billetter på forhåndssalget, og det er en ramme vi ikke har sett maken til siden serieåpningen mot HamKam tilbake i 2019. Da hadde vi rundt 1500 her, men var godt hjulpet av at det kom 500 bortefans. Hvis prognosen slår til blir det rundt 900 stykker på kamp i morgen, så det kommer nok til å bli utsolgt, spår Holmeide Strand og fortsetter:

– Det ligger en latent interesse for Skeid i Oslo, siden Skeid har hundre år med historie som fortsatt er i manns minne for mange. Skeid har fortsatt publikumsrekorden i norsk seriefotball, og det var jevnlig femsifret antall besøkende både på Bislett og Ullevaal. Det handler om tradisjoner, og at folk som så Skeid i glansdagene som barn, har gitt Skeid-sympatien videre i generasjoner. Så er det opp til oss å vekke den interessen til live, sier han.

Det er noe også Buduson kjenner på, etter mange år bak seg på Nordre Åsen.

– Det er når det er mye folk på tribunen, og at kampene betyr litt ekstra at det er kjekkest å spille. Det var det mot Kjelsås sist, og hvis vi kan sikre opprykket hjemme foran våre egne fans er det mye deiligere enn å feire opprykket på bussen i Larvik. Derfor håper vi jo det går veien i morgen, selv om Egersund er bedre hjemme enn de er borte, forteller Buduson.

– Går vi ikke opp nå, har vi ikke fortjent det

Han mener det nå uansett er på tide å komme seg oppover i systemet, der han og mange med hjertet i Skeid mener klubben hører hjemme.

– Vi har alt i våre egne hender igjen, etter å ha fått noen ekstra sjanser i løpet av sesongen. Det gjør at hvis vi ikke går opp nå, så har vi ikke fortjent å gå opp. Så ærlige må vi være med oss selv. Hvis vi ikke klarer opprykket nå er det nesten en skandale, mener Buduson.

Selv er han nå helt restituert og frisk igjen etter skadeavbrekket, og kom inn fra benken for å score mot Kjelsås. Tradisjonen tro, da Buduson alltid scorer mot Kjelsås.

– Jeg kjenner ikke noe til skaden, og har ingen smerter eller noe, så jeg måtte bare ta den tiden det tok for å lege skaden. Det som jo er gøy er å se at selv om jeg ikke spilt har andre spillere på laget tatt ansvar, og vi har jo nesten vært enda bedre med meg ute av laget. Det viser at vi har en stor og bred stall, slik vi bevist ønsket for å takle sesongen, sier Buduson.

Fullroser spissmakker Stensrud

Spissen, som selv bøtter inn mål på bestilling for Skeid år etter år, skryter hemningsløst av spissmakker og erstatter Abel Stensrud.

– Vi i klubben visste at han var god, men han har virkelig vist hva han kan etter at han fikk sjansen til å spille seg inn på laget. Det er så viktig for en klubb som Skeid at vi har spillere som står klar for å prestere når du får muligheten. Abel har vært strålende, og Gabriel (Andersen) har også scoret mange viktige mål for oss. Så det er veldig gøy å se, sier han.

– Faren her er vel at de blir så gode at du ikke får spille når du er tilbake fra skade?

– Hehe, det kan du si. Men hvis Abel fortsetter å prestere på det nivået han har gjort til nå, blir ikke han lenge i Skeid. Så det er ikke noe jeg bekymrer meg for i det hele tatt. Folk glemmer litt hvor ung han er også, så det er en helt spesiell spiller vi har her i Skeid. Det er bare virkelig, virkelig moro å se folk ta sjansen når de får den, forteller Buduson.

Årets siste seriekamp, og den mulige opprykkskampen mot RBK 2, spilles altså lørdag klokken 13.00 på Nordre Åsen.

Hold deg oppdatert. Meld deg på sportens nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen