trikkeligaen

Skeid-treneren om overtidsstraffen i derbyet: – Jeg skal ikke si noe

(Kjelsås – Skeid 2-2). Poengdeling mot Kjelsås føles som tap, konkluderer Skeid-leiren etter et høydramatisk byderby lørdag.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Johnny Buduson og Abel Stensrud scoret for Skeid i den svært viktige kampen i 2. divisjon, avdeling 2, men Ole Erik Midtskogens to straffemål sørget for at det nå er Egersund IK som er i førersetet i kampen om direkte opprykk. EIK er to poeng bak Skeid, men har en kamp mindre spilt. Rogalendingene har tre kamper igjen, mot Skeids to.

Midtskogens utligningsmål kom på overtid i lokaloppgjøret, da Kjelsås lenge hadde vært redusert til ti mann etter utvisning av vertenes Akinbola Akinyemi. Skeid-spillerne protesterte voldsomt da vertene fikk straffespark langt inne i overtiden.

– Jeg skal ikke si noe om straffesituasjonene. Det var det det var, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Skeid-spillerne var svært misfornøyd med avgjørelsen til dommer Anders Bodding på overtid i kampen mot Kjelsås på Grefsen stadion lørdag.

– Men har du på deg Skeid-jakke, skal det mye til for at du er enig i at det (straffesituasjonen på overtid) er straffespark, legger han til.

– Det frister å mene noe om dommeren av den art som gir karantene. Blytungt, melder daglig leder Daniel Strand på sin Twitter-konto.

Buduson tilbake

Kjelsås’ Jesper Solli gikk ned i duell med Hayder Altai, og dommer Anders Bodding pekte på straffemerket. Så ordnet Midtskogen 2-2 og poengdeling.

– Det (straffesituasjonen) er vanskelig å si. Jeg vet egentlig ikke. Det var mange situasjoner i kampen. Det var femti-femti. Men soleklart var det ikke, sier Skeids Johnny Buduson, som var tilbake med scoring etter et langt skadeopphold.

– Det var gøy å score. Samtidig har resten av guttene levert mens jeg har vært borte. Det viser at vi har en bred tropp, noe som er viktig, fortsetter han til Dagsavisen.

Skeids Johnny Buduson fant veien til nettmaskene mot Kjelsås.

Buduson var naturlig nok skuffet etter at sluttsignalet lød. En trepoenger hadde gjort at Skeid fortsatt var i førersetet i kampen om opprykk til nivå to.

– Vinner Egersund sine resterende kamper, er de oppe. De har en kamp mot Arendal som er litt ekkel for dem, den ligner på vår kamp mot Kjelsås. Der kan de avgi poeng. Men jeg var mer sikker for vår del før denne kampen, sier Skeid-profilen.

Berglie: – Ekstremt bittert

Skeid-kaptein Fredrik Tobias Berglie ergret seg etter kampslutt.

– Dette føles som et tap. Det er ekstremt bittert. Sykt bittert. Men slik er fotballen, sier han til Dagsavisen.

– Det er vanskelig å si hva betydningen av Kjelsås’ utligning blir. Men det betyr i hvert fall at vi mistet muligheten til å avgjøre dette selv. Samtidig er det bedre med ett poeng enn null, så det kan vise seg verdifullt likevel. Men nå må vi håpe på hjelp fra andre, legger han til.

Skeids Fredrik Berglie i duell mot Kjelsås' Yaw Paintsil på Grefsen stadion.

Likevel er han fortsatt sterk i troen på at Skeid kan knipe førsteplassen og sikre direkte opprykk, heller enn å måtte gjennom kvalifiseringsspill via andreplass.

– Vi må vinne våre to siste kamper. De har jeg personlig tro på at det kan holde. Men som sagt, vi mistet retten til å avgjøre selv. Det er kjipt, sier Berglie.

Se tabellen i 2. divisjon, avdeling 2 her.

Skeids Abel Stensrud i aksjon mot Kjelsås på Grefsen stadion.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta:

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 23

Kjelsås – Skeid 2-2 (1-0)

Grefsen stadion, 607 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Erik Midtskogen (29.), 1-1 Johnny Buduson (77.), 1-2 Abel Stensrud (84.), 2-2 Ole Erik Midtskogen (90.)

Kjelsås (4-3-3): Emil Fiskvik – Runar Brenden (Sebastian Ottesen fra 53.), Lars Brotangen, Sigurd Martinussen, Ola Bjørnland – Akinbola Akinyemi, Jesper Solli, Mansour Sinyan – Jakob Hanstad (Ahmad Ali Abbas fra 85.), Ole Erik Midtskogen, Winston Yaw Paintsil.

Skeid (4-4-2): Lars Martin Kvarekvål – Mikkel Tveiten (Fabian Østigård Ness fra 63.), Fredrik Berglie, Stian Pettersen (Thomas Borgersen fra 90.), Hayder Altai – Felix Anthonessen, Øystein Vestvatn, Simen Hestnes, David Hickson – Gabriel Andersen (Johnny Buduson fra 63.), Abel Stensrud (Marcus Melchior fra 89.)

Gule kort: Runar Brenden, Kjelsås. Simen Hestnes, Skeid.

Rødt kort: Akinbola Akinyemi, Kjelsås.

Dommer: Anders Bodding (Haga)

---

Mer fra Dagsavisen