trikkeligaen

Gavepakke til Skeid da Egersund gikk på en kjempesmell

Egersund gikk på et sensasjonelt 3-6-tap for Rosenborg 2 søndag. Det er ekstremt godt nytt for Gard Holmes Skeid.

Egersund-laget tenkte nok at de skulle til Trondheim og SalMar Banen Kunstgress søndag for å hente tre enkle poeng borte mot Rosenborg 2, og dermed ha alt i egne hender med tanke på opprykk før de to siste seriekampene.

RBK 2 hadde nemlig bare tatt seks poeng og vunnet én av de første 23 kampene før oppgjøret mot serietoer Egersund. Men det så ikke ut som om det var topp mot bunn som møttes.

RBK 2 spilte nemlig årets kamp, kjørte over Egersund og ga seg ikke før det sto 6-3, som også kunne vært førstesettsifre i en tenniskamp! Det gjør at det nå er Skeid som har alt i egne hender.

- Jeg må innrømme at jeg ikke så denne komme. Det er utrolig bra for vår del, nå har vi skjebnen i egne hender igjen. Men det er også et bevis på at vi ikke kan undervurdere RBK 2 til helgen, sier en overlykkelig Skeid-kaptein Fredrik Tobias Berglie til Dagsavisen. Skeid møter nemlig RBK 2 lørdag.

- Det kjennes jo helt fantastisk. Så fort kan fotballen snu – fra å være helt i kjelleren etter lørdagens 2-2-kamp mot Kjelsås til denne oppturen. Men jobben er ikke gjort enda, vi har fortsatt to ekstremt viktige kamper igjen, fortsetter han.

– Hadde aldri trodd

Også Gard Holme var fornøyd etter at RBK 2 knuste Egersund.

- Det er deilig for oss, men samtidig et tegn på at RBK 2 ikke må undervurderes. De har mye kvalitet i laget sitt som vi må se opp for, men vi skal møte godt forberedt og gjøre vårt beste, sier treneren.

Det er som vår gode Skeid-supporter Jonny Normann Olsen skriver på Twitter:

«Skeid før denne helgen:

-Serieledelse med 1p. 5 mål bedre målforskjell enn Egersund.

Skeid etter denne helgen:

-Serieledelse med 2p. 8 mål bedre målforskjell enn Egersund.

Det hadde jeg ALDRI TRODD før denne helgen!»

RBK med 3 A-lagsspillere fra start

RBK 2 kom med åtte juniorspillere og tre A-lagsspillere fra start (Holmar Örn Eyjolfsson, Besim Serbecic og Rasmus Wiedesheim-Paul) og scoret altså seks mål mot laget som har sluppet inn nest færrest mål i PostNord-ligaens avdeling 2.

17 år gamle Dennis Gaustad satte inn 1-0 til hjemmelaget etter 16 minutter, før Stian Michalsen utlignet på overtid av den første omgangen. Men RBK 2 kom ut i 100 i den andre omgangen og hadde scoret tre mål fra minutt 55 til 66 etter mål fra Ingmar Austberg (17 år), Håkon Røsten (16 år) og Audun Engen Vik (18 år).

Michalsen reduserte til 2-4 etter 70 minutter før svenske Rasmus Wiedesheim-Paul økte til 5-2 to minutter senere. Simen Haughom var på farta for Egersund fire minutter senere og reduserte til 3-5, men 16 år gamle Marius Broholm fjernet all tvil etter 80 minutter, da hun økte til 6-3.

Egersund misbrukte dermed en meget gyllen mulighet til å ta seg forbi Skeid og dermed lede avdelingen med to kamper igjen. Nå har Skeid (50 poeng) alt i egne hender foran de to siste kampene mot Rosenborg 2 hjemme og Fram Larvik borte. Egersund (48 poeng) har igjen Notodden hjemme og Arendal borte.