trikkeligaen

Kjelsås tapte koronautsatt nøkkelduell i bunnstriden

(Kjelsås – Nardo 0-1) I den første av to nøkkelkamper for å komme seg bort fra bunnstriden for Kjelsås, endte det med tap i den koronautsatte kampen mot Nardo. Dermed blinker varsellampene for alvor på Grefsen stadion.

Kjelsås fikk en etterlengtet opptur forrige hjemmekamp, da laget vant for første gang siden 17. juli, men i tillegg scoret laget også seks mål og det attpåtil av seks ulike målscorere. Torsdag var det Nardo som kom på besøk til Grefsen stadion i en av de koronautsatte kampene, og en meget viktig en og det. Nardo lå før kampen på den første nedrykksplassen, bare tre poeng bak Kjelsås.

Betydningen av kampen sa seg dermed selv, og det gjorde også sitt til at lagene tok få sjanser, og at det ble spilt på det trygge de første 45 minuttene. Det første kvarteret skjedde det fint lite, da begge lagene prøvde seg en del langt med varierende grad av hell. Gjestene fikk sitt første skudd på mål etter halvspilt omgang, da Reda Chikh prøvde å curle ballen i lengste hjørne. Forsøket var greit nok, men Kjelsås-keeper Emil Fiskvik var fint nede.

Sjansefattige første 45

Kjelsås prøvde seg på et tålmodig oppbygde angrep, der spesielt Rasmus Løvseth og Winston Paintsil var de uromomentene som skapte litt ubalanse i Nardo-laget. Midtskogen brukte også kreftene sine, men ble ofte avblåst. Vertenes første sjanse kom fem minutter før mål, da Jesper Solli skjøt fra kanten av 16-meteren, men skuddet gikk rett på keeper.

Rett før pause fikk Kjelsås kampens største sjanse, da Akinbola Akinyemi slapp fri i 16-meteren etter et innlegg. Midtbanemannen prøvde å styre den ut i hjørnet, men fikk ikke nok kraft på den. Dermed klarte Nardo-keeper Preben Øien å komme seg ned for å redde.

Like etter pause fikk Ole Erik Midtskogen sin første store sjanse, da et innlegg fra Runar Brenden traff pannebrasken til kraftspissen. Midtskogen vant sin duell, men klarte ikke å få headingen på mål. Seks minutter senere fikk Midtskogen sjansen igjen, da han dempet en ball ved midtstreken og brukte styrken og farten sin til å komme seg til skudd fra 25 meters hold. Det ble ikke fulltreff denne gangen heller, og ballen suste et par meter over mål.

Nardo tok ledelsen ut av ingenting

Ti minutter etter pause var det Winston Yaw Paintsil som prøvde å curle en ball ned i hjørnet fra 16-metern, men Øie i Kjelsås-buret var fint nede i hjørnet og parerte den godt vekk fra farlig område. Likevel var det et mye mer livlig Kjelsås-lag som kom ut fra startblokkene etter pause.

Like før timen spilt var det likevel gjestene som kom seg til kampens største sjanse, etter et strålende kombinasjnsspill ned på kanten der ballen ble slått inn bak Kjelsås-forsvaret. Fra fem meter gjorde Kjelsås-keeper Emil Fiskvik en enorm reaksjonsredning på et skudd fra kloss hold, men gleden skulle likevel bli kortvarig for de blåkledde.

Bare to minutter senere gikk nemlig Nardo opp i ledelsen, da gjestene Jakob Rømo Skille fikk lov til å dempe ballen på brystet og stille inn siktet. Det var dessverre for Kjelsås fininnstilt denne gangen, og ballen suste inn i det lengste hjørnet. Utenfor Fiskviks rekkevidde.

Kjelsås presset på for utligning

Tjue minutter før slutt fikk Mansour Sinyan en god skuddmulighet, etter en retur fra corner. Ballen spratt ut i returrommet, der Sinyan banket til fra 20 meters hold. Midtbanemannen fikk god dreis på skuddet, men Nardos keeper var med på notene igjen og fikk slått den fint unna farlig sone for gjestenes del. Ny god inngripen av den høyrøstede trønderen, som snakket som en mitraljøse kampen gjennom.

Kjelsås prøvde desperat å finne et særdeles viktig utligningsmål, og kvarteret før slutt var Winston Paintsil veldig nære. Hans skudd fra like utenfor 16-meteren gikk via et Nardo-bein, slik at keeper Øie var utspilt, men snek seg like utenfor stolpen. Fem minutter før slutt var det innbytter Jacob Hanstad sin tur til å teste Nardos keeper, som leverte nok en god redning og slo ballen ut til corner.

Idet vi gikk inn i overtiden fikk målscorer Skille en stor mulighet til å avgjøre, men blåste den over fra kort hold. Et par minutter på overtid fikk kaptein Jesper Solli en god mulighet fra 10-12 meters hold, men blåste den over. Dermed kom aldri utligningen, og nok et hjemmetap var et faktum.

Med seieren går Nardo forbi Sotra, som dermed er under streken. Kjelsås er på samme poengsum, men har bedre målforskjell enn både Sotra og Nardo. På lørdag kommer nettopp Sotra på besøk til Grefsen stadion, i en kamp som nå bare har blitt enda viktigere etter dagens tap.