trikkeligaen

Ingen Skeid-hjelp fra Kjelsås

(Egersund - Kjelsås 3-1). Færøysk dynamitt ble for mye for Kjelsås søndag.

Mot Rosenborg 2 for seks dager siden vartet Kjelsås opp med festfotball da de vant 6–0. Søndag ble de knust av Egersund.

Det opprykksjagende hjemmelaget i gult hadde full kontroll i hjemmeoppgjøret mot Kjelsås og ga seg ikke før det sto 3–1. Dermed er Skeids argeste rival til å rykke opp til OBOS-ligaen tre poeng foran med en kamp mer spilt.

– Surt med tap

– Det er litt surt at det ender med tap, men alt i alt var det fortjent. Det handler om å sette sjansene og få mer ut av overgangsmulighetene, som vi ikke er gode nok til. Og når vi ikke setter sjansene våre, blir vi straffet mot et så godt lag, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen.

– Vi gjør en god prestasjon lenge, så vi tar med oss store deler av kampen. Vi må snekre på de småtingene som ikke er bra nok. Det er de strukturelle feilene der vi til tider blir for heite. Egersund forsyner seg og er et så bra lag at de straffer oss hardt. Sånt må vi rette på, særlig på bortebane.

– Jeg synes vi åpner kampen bra, og er egentlig godt fornøyd med førsteomgangen. Vi burde scoret i de bedre periodene i den første omgangen, og selv om de store sjansene uteble, så følte jeg likevel at vi var skumle, sier kaptein Jesper Solli.

– I den andre omgangen ryker vi på personlige feil og brudd på de “reglene” som ligger til grunne for systemet og fotballen Kjelsås spiller. Så vi taper jo kampen fordi vi slipper inn tre alt for enkle mål. Å score fire borte mot et antatt topplag er mulig, men det skal litt til, sier han videre.

– God 1. omgang

Egersunds spiss Stian Michalsen sendte hjemmelaget i føringen etter 36 minutter med sitt niende mål for sesongen og sitt tredje mål på de fire siste kampene. Utenom det var Kjelsås gode i den første omgangen.

– Vi spiller en veldig god 1. omgang og presser på alt vi hadde ønsket og planlagt. Men vi får ikke omsatt sjansene våre i mål.

Så var det duket for færøysk show da Kjesås kollapset i en femminuttersperiode i den andre omgangen. Først satte Patrik Johannesen inn 2–0 etter 61 minutter, før samme mann økte til 3–0 fem minutter senere, denne gang på straffe. Da var kampen i teorien over.

– Det er relativt store strukturelle feil fra oss som gjør at de scorer to mål. Det er sløve øyeblikk, hvor de også er gode. De får straffet oss hardt når vi ikke er på, sier Kampen om femminuttersperioden.

– Også scorer de vel på sine tre første skudd på mål, sukker treneren.

Det er ikke mange ukene siden Johannessen spilte for Færøyene i VM-kvalik mot Moldova, Danmark og Israel. Søndag senket han altså Skeid.

Kjelsås fikk pyntet på resultatet på overtid da Ole Erik Midtskogen igjen scoret. Søndag ble det straffemål for spissen, som nå har scoret seks mål på åtte kamper for Oslo-laget.

Tøft i bunn

Nardo, som ligger under streken, spilte uavgjort søndag etter en sen scoring. Dermed ser det slik ut i bunnen av 2. divisjons avdeling 2, der tre lag rykker ned og Rosenborg virker å være ganske nedrykksklare allerede:

9. Kjelsås – 17 kamper, 21 poeng

10. Fram Larvik – 18 kamper, 21 poeng

11. Sotra – 19 kamper, 21 poeng

12. Nardo – 17 kamper, 18 poeng

13. Flekkerøy – 18 kamper, 15 poeng

14. Rosenborg 2–18 kamper, 6 poeng

Allerede torsdag kan Kjelsås reise kjerringa i en meget viktig kamp mot Nardo hjemme. Så venter Sotra (H), Øygarden (B), Vard Haugesund (H), Flekkerøy (B), Odd 2 (B), Skeid (H), Levanger (B) og Flekkerøy (H).

Alt dette mellom 30. september og 14. november, når de møter Flekkerøy i sesongens siste kamp.

– Vi må fortsette å tenke på prestasjonene våre, selv om det høres kjedelig ut. Oppskriften er det, rett og slett. Vi har vært gjennom en god periode nå og spilt bra den siste tiden, så vi kan ikke grave oss ned, sier Kampen.

– Bank i bordet, men dette Kjelsås-laget er altfor gode til å rykke ned. Vi taper ingen av kampene vi spiller på manglende ferdigheter. Vi skal ikke gjøre mye annerledes i innspurten. Vi får ta én kamp av gangen, og ikke undervurdere noen. Alle kamper blir jevne uansett, det vet vi, så da gjelder det å by på seg selv og gi det lille ekstra for å avgjøre dem, avslutter Solli.


---

FAKTA

2. divisjon menn, avdeling 2 søndag:

Egersund-Kjelsås 3–1 (1–0)

Mål: 1–0 Stian Michalsen (36), 2–0 Patrik Johannesen (61), 3–0 Johannesen (65), 3–1 Ole Erik Midtskogen (92).

Kjelsås (4-5-1): Emil Fiskvik – Runar Brenden (Sebastian Ottesen inn etter 68), Lars Brotangen, Helmer Rusten, Ola Bjørnland – Yaw Paintsil, Mansour Sinyan (Jakob Emblem-Olsen inn etter 72), Jesper Solli, Jacob Hanstad (Rasmus Løvseth inn etter 68), Akinbola Akinyemi – Ole Erik Midtskogen.

Gule kort: Akinyemi, Paintsil.






Mer fra Dagsavisen