trikkeligaen

Vålerenga sjanseløse med ungt juniorlag

(Kvik Halden - Vålerenga 2. lag 5-1). Kampoppsettet har mye å si for hva VIF kan bidra med i 2. divisjon. Denne mandagen måtte laget stille med et rent junior- og guttelag.

Etter at laget slo Brattvåg 6–2 med en rekke spillere med A-lagskamper i beina for en uke siden, var det tilbake til scratch i Halden. For ettersom A-laget har cupkamp allerede onsdag, ble ingen av spillerne fra stallen mot Molde søndag kveld involvert i denne kampen.

Ungt og lovende, men sjanseløst

Dermed måtte VIF-trener Øystein Sanden dra på busstur med et lag med spillere fra 03-og 04-årgangen. Allerede ved innmarsjen så man den synlige forskjellen på fysikk i denne kampen.

Veldig gunstig for Kvik Halden, som tok sjansene som bød seg.

Det er et evig dilemma med disse 2. lagene involvert i toppfotballen. Det kan være divisjonsforskjell på hva man stiller med fra uke til uke.

Derfor er det nesten urettferdig å vurdere dette som en vanlig seniorkamp. For det var det jo ikke.

Ble avgjort tidlig

Etter et kvarter dundret Albert Makiadi inn den første scoringen, som gikk via et VIF-bein og endret retning foran VIF-keper Magnus Sjøeng.

Samme mann økte til 2–0 fem minutter senere før Kevin Krans punkterte denne kampen fra kloss hold før halvtimen var spilt.

For Vålerenga handlet det om å øve på forsvarsspill og gjøre det beste ut av det på noe så sjeldent som en naturgressbane. Kvik Halden styrte som ventet hele kampen, mens VIF-ungguttene prøvde å henge med.

Etter 3–0 til pause, fikk VIF inn reduseringen ved Benjamin Sighovd Eskilsson snaut 20 minutter før slutt. . Men den lille gnisten som ble tent, ble drept umiddelbart. Kvik gikk nærmest rett opp og svarte til 4–1 før Makiadi scoret sitt tredje mål for kvelden.

Ny kamp igjen torsdag

For hjemmelaget var det en etterlengtet seier etter to ukers kamppause på grunn av smitte og sykdom. Laget ligger på 8. plass der skillet går på tabellen, hele ni poeng ned til VIF2 på plassen bak.

Men de fikk det som sagt altfor lett.

Allerede torsdag skal VIF ut på tur igjen, også da antakelig med et veldig ungt lag mot Fløya i Tromsø.

---

2. divisjon, avdeling 1 mandag:

Kvik Halden – Vålerengas 2. lag 5–1 (3–0)

Halden stadion, naturgress.

Mål: 1–0 Albert Makiadi (15), 2–0 Albert Makiadi (20), 3–0 Kevin Krans (27), 3–1 Benjamin Sighovd Eskilsson (73), 4–1 Kevin Krans (74), 5–1 Albert Makiadi (84).

Dommer: Herman Leiulfsrud Aass, Fossum IF Skien.

Gult kort: Konrad Thorvaldsen, Kvik Halden, Aleksander Tjølsen Hansen, Matheo Minh-Khang Hoang, Ayman El-Hammichi, VIF2.

Vålerengas lag: Magnus Sjøeng – Ousmane Diallo Toure, Miran Kuci, Edonis Mulaj, Aleksander Skogly-Jensen – Ayman El-Hammichi, Sander Fredheim Barbosa, Aleksander Tjølsen Hansen – Benjamin Sighovd Eskilsson, Matheo Minh-Khang Hoang, Andreas Stensrud.