trikkeligaen

Vålerenga vil ikke rotere på laget

VIF-sesongen skal reddes gjennom cupavansement og maksimalt med seriepoeng. Med en så fast startellever som mulig.

Da støvet hadde lagt seg etter dommer-kontroversen mot Molde søndag (1-1), konkluderte VF-spillerne tross alt med stor og helt nødvendig sportslig framgang. Men ni uavgjorte kamper (flest av alle lag i Eliteserien) har sendt dem ned til åttendeplass på tabellen.

Det er åtte poeng opp til fjorårets bronsemedalje, men det er 33 poeng igjen å spille om. Dag-Eilev Fagermo ønsker å se mulighetene, men er også realistisk.

Cupen er prioritert

– Jeg mener vi har en førsteellever som kan slå alle lag i Norge, men vi har ikke bredden i stallen som gjør oss til et topplag. Nå vil jeg så langt det er mulig holde meg til en så fast startellever som mulig, sier han til Dagsavisen.

– Gjelder det også cupkampen mot Odd onsdag?

– Ja. Jeg endrer ikke noe til den kampen hvis det ikke er helt nødvendig. Cupen kan vi tross alt fortsatt vinne selv om den ikke avgjøres før til neste år.

For vi har bare kommet til tredje runde som spilles onsdag.

Kun ett hjemmetap

Vålerenga - Molde: 19. sept 21

Deretter må VIF samle seg igjen foran årets største utfordring: Serieleder Bodø/Glimt på Aspmyra søndag.

– Vi slo Molde på bortebane og tok poeng mot dem her, som var et helt greit resultat. Nå handler det bare om å sanke flest mulig poeng. Vi har tapt en obligatorisk kamp her på Intility siden jeg kom (1-2 for Kristiansund i år), holder vi det kan vi få en bra høst. Men da må vi ha nøkkelspillerne klare. Og vi må ha flere seire.

Hans eneste bekymring søndag var at han syntes Osame Sahraoui ble veldig sliten da han spilte indreløper på slutten. Også gledet det ham å se Odin Thiago Holms løpskraft.

– Odin har alle egenskaper, men har vært en del sjuk slik at han måtte byttes ut. Men vi ser hvilken tilvekst han er, sier Fagermo.

PS: VIFs 2. lag har seriekamp mot Kvik Halden i 2. divisjon mandag kveld.

---

FAKTA

Det er 32 lag igjen i cupen, 13 av dem fra Eliteserien.

Slik er kampoppsettet onsdag:

17.00: KFUM Oslo – Kristiansund, Grorud – Lillestrøm, 18.00: Vålerenga – Odd. Øvrige kamper: Harstad – Brann, Kongsvinger – Fløy-Flekkerøy, Start – Mjøndalen, Alta – Bodø/Glimt, Øygarden – Sarpsborg, Nardo – Arendal, Ranheim – Aalesund, Viking – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Bryne – Molde, Sogndal – Åsane, Moss – Sandnes Ulf, HamKam – Raufoss.






Mer fra Dagsavisen