trikkeligaen

Skeid økte ledelsen på tabelltoppen etter sterkt bortepoeng

(Øygarden – Skeid 0-0) I det som ikke vil bli klassifisert som noen klassiker, tok Skeid med seg ett poeng hjem fra Sotra. Samtidig tapte Arendal borte mot Levanger, slik at Gard Holmes menn økte ledelsen i avdelingen.

Serieleder Skeid tok søndag turen til Sotra, for å møte hjemmesterke Øygarden. Med seks seire, to uavgjort og en målforskjell på 15-2 er Øygarden det beste hjemmelaget i avdelingen. Dermed var det en voksen oppgave som ventet for et Johnny Buduson-løst Skeid-lag, der Gabriel Andersen ledet angrepstrioen i toppscorerens skadefravær.

De første ti minuttene var det absolutt ingenting å skrive hjem om, kanskje bortsett fra at nettopp Andersen prøvde seg på en lobb fra 20-25 meter. Det forsøket gikk imidlertid en fem-seks meter over, men var likevel det største tilløpet til mål vi hadde i starten av kampen. Øygarden fikk sin første sjanse for kampen etter 12-13 minutters spill, men også det skuddforsøket gikk et godt stykke over målet til Lars Martin Kvarekvål.

Sjansefattige første 45

Et par resultatløse cornere var vel det som skjedde de neste ti minuttene, før Skeid selv fikk corner fem minutter før pause. Heller ikke den ble spesielt farlig, i en kamp som ikke var spesielt velspilt den første halvtimen i havgapet på Sotra. Like over halvtimen spilt fikk Skeid omgangen klart største sjanse, da Simen Hestnes snurret rundt og banket en ball i bakrom langt inne på egen banehalvdel. Øystein Vestvatn løp opp den ballen og la inn til en fremadstormende Gabriel Andersen, men hans hodestøt fra en 8-9 meters hold gikk en meter over målet.

Ti minutter før pause driblet David Hickson seg inn i gjestene forsvar, og fikk sendt avgårde et slags skudd for styring. Andersen kjempet med en Øygarden-forsvarer om å komme først på ballen, men tapte den duellen slik at ballen ble klarert unna til en resultatløs corner. Flere sjanser ble det ikke til noen av lagene, og 0-0 var vel forsåvidt et greit resultat til pause i en omgang som i store deler fortonet seg som et stort gjesp.

Den første omgangen ble preget av veldig mange feilpasninger og lite rom for begge lag, og de første minuttene etter hvilen fortsatte den trenden. Knut Spangelo Haga testet Skeid-keeper Kvarekvål med et mislykket innlegg som endte opp farlig nære krysset fem minutter etter pause, men Kvarekvål fikk slått den over til nok en corner som endte resultatløst.

Skeid nærmest uttelling

Marcus Melchior ble revet ned i det han jaktet en pasning i bakrom, som gjorde sitt til at Skeid fikk frispark på 18 meter. Felix Anthonessen fintet skudd, men sendte ballen på løpet til David Hickson. Manøveren tok Øygarden-forsvaret fullstendig på senga, men Hicksons avslutning gikk rett på Øygarden-keeper Borger Thomas. Frekk og freidig frisparkvariant der av Skeid ti minutter ut i den andre omgangen.

Tjue minutter før slutt foretok Skeid-trener Gard Holme seg et dobbeltbytte, med Abel Stensrud og Jakob Romsaas inn for Gabriel Andersen og Felix Anthonessen. Et par minutter senere kom nok et dobbeltbytte, da Matarr Kah og Dreni Ademaj kom inn for Stian Pettersen og Marcus Melchior. Tre minutter etter innbyttet fikk Ademaj gjestenes største sjanse i 2. omgang, da han med en mann i ryggen headet et innlegg meteren utenfor.

Noe fyrverkeri ble det heller ikke i den andre omgangen, og selv om Skeid skapte en halvsjanse eller to mot slutten av kampen og totalt sett kanskje var nærmest seieren, ble det med ett poeng mot divisjonens beste hjemmelag søndag. Med det ene poenget går Skeid opp på 31 poeng etter 15 serierunder, og med Arendals 3-1-tap borte mot Levanger økte Skeid forspranget ned til Arendal med to poeng. Egersund kan komme á poeng med Skeid hvis de vinner sin kamp mot Odd 2 mandag, men vil da ha én kamp mer spilt.