Fotball

Skeids toppscorer ut på krykker

(Skeid - Fløy Flekkerøy 2-0): Skeid gjorde jobben hjemme mot Fløy, og sikret tabelltoppen. Men toppscorer Johnny Buduson forlot arenaen på krykker.

Nordre Åsen (Dagsavisen): - Jeg har aldri vært skada egentlig, men jeg håper det ikke er alvorlig, sa Buduson da han hinket mot garderoben.

Skeid leverte ikke sesongens mens severdige fotballkamp hjemme mot Fløy på Nordre Åsen onsdag kveld, men de gjorde jobben, og tok med seg alle tre poengene etter at de fikk spille 45 minutter med én mann mer.

For kampens store vendepunkt kom før det var spilt to minutter av andre omgang, da gjestenes målvakt Ante Knezovic, ble utvist etter å ha felt Stian Pettersen, som kom inn til pause, da han var alene igjennom.

– Det er nok litt tilfeldig, men vi fikk inn Stian Pettersen som skulle løpe inn bak, og det funka jævlig bra, ler Skeid-trener Gard Holme da han møtte Dagsavisen etter kampen.

Taklingen skjedde imidlertid utenfor straffefeltet, og frisparket til Felix Anthonessen gikk i muren. Slik det også gjorde ved to andre anledninger i løpet av kampen da Skeid fikk muligheten fra gode posisjoner på frispark.

Etter 53 minutter kom David Hickson til et godt innlegg fra venstre, der Marcus Melchior fikk stå ganske uforstyrra på bakerste stolpe, men skuddet gikk utenfor.

To scoringer på rappen

Kun to minutter etter fikk vertene hjørnespark, og med en lekker hælflikk, på hel volley fra Abel Stensrud satte gjestenes målvakt ut av spill, og 1-0 til Skeid.

Fem minutter senere var det nok et Skeid-hjørnespark som ga Fløy trøbbel. Til tross for at gjestene fikk klarerte ballen ut av feltet, fikk de den ikke lenger enn 25 meter. Der sto Øystein Vestvatn, som tok med seg ballen et par meter framover, før han forsøkte skuddfoten. Ballen gikk via en motspiller, og igjen var gjestenes målvakt utspilt.

– Vi er jo veldig fornøyd med at vi vinner 2-0 på hjemmebane, og slipper til null målsjanser, og har egentlig veldig god kontroll. Men vi har alltid lyst til å bli enda bedre, og har ambisjon om enda litt mer. Når kampen er som den er så har vi lyst til å skape litt mer, i stedet for at de får ha ballen og vi må løpe i forsvar. Det var litt unødvendig av oss, men vi får drite i det, og ta med oss det positive som skjedde de første 70 minuttene, sier Holme.

Saken fortsetter under bildet.

Abel Stensrud jubler etter sin 1-0-scoring.

Solid defensivt

For de siste 20 minuttene mistet nemlig Skeid litt av initiativet, uten at gjestene klarte å skape noen målsjanser. Dermed kunne Skeid gå av banen, uten å ha sluppet inn mål, og med tre poeng i bagasjen, for tredje strake kamp på rad.

– Vi har jo egentlig vært bra defensivt hele år. Bortsett fra de siste fem minuttene mot Egersund, har det egentlig vært ganske solid. Det er bra det, og så er det også ganske mye bra i angrep også. Selv om vi ikke scora i førsteomgang, så skapte vi litt målsjanser på et lag som også er ganske bra i forsvar, påpeker Holme.

For allerede etter et snaut kvarter var Skeid nære på ved å ta ledelsen, da ligaens toppscorer Johnny Buduson, ble spilt alene igjennom med gjestenes keeper, men sisteskansen gikk seirende ut av duellen.

Sju minutter før pause vartet Skeid opp med nok et godt angrep, på en overgang. Vestvatn brøt igjennom på midten, fant Buduson, som på en berøring trilla ballen igjennom til Jacob Napoleon Romsass. Unggutten fikk til et godt innlegg langs bakken også, men Buduson var akkurat for sent ute til å nå ballen på tomt mål.

I det hele tatt hadde Skeid veldig god kontroll. Og da Buduson fikk anledning til å skryte litt av forsvaret sitt var han ikke vond å be.

– De har fått litt lite skryt i år. De har holdt nullen i mange kamper. Veldig solide bakover, og det er det som gjør at vi er der vi er i dag. De har vært bra. Berglie har vært sinnsyk, sier han.

Buduson ble skadet

Selv måtte Buduson av banen med en skade i førsteomgang. Etter en duell ble han liggende å vri seg i smerte, men kom seg etter hvert på beina igjen. To ganger til måtte han plassere rumpa på gressmatta før han ble tatt av banen.

– Han ene Fløy-spilleren lander oppå meg, og jeg burde egentlig gått av da, men fortsetter. Jeg hørte bare det knakk plutselig så da satt jeg meg, og det stivna helt, sier spydspissen til Skeid.

Saken fortsetter under bildet.

Denne duellen tvang Johnny Buduson av banen før pause.

Han er imidlertid usikker på hvor alvorlig skaden er.

– Det vet jeg ikke ennå. Vi får se i morgen, men jeg tror ikke det er så alvorlig.

– Hvordan føles det ut da?

– Jeg har aldri vært skada egentlig, så jeg vet ikke, men det gjør veldig vondt, sier han og presser fram et smil.

Seier er jo tross alt verdens beste medisin.

Om kampen for øvrig sier han følgende:

– Vi gjør det vi skal, ikke så mye mer enn det. Men vi møter et lag som er vanskelig å skape noe på, men de skaper jo enda mindre selv. Det er et litt ekkelt lag å møte, men vi gjør det vi skal. Det handler bare om å vinne disse kampene. Trenger ikke å alltid underholde.

Saken fortsetter under bildet.

Øystein Vestvatn og Skeid måtte vente til andre omgang før de kunne slippe jubelen løs.


Debutant kom inn

På tampen av kampen kom også 24 år gamle Ulrich Østigård Ness (broren til Groruds Fabian Østigård Ness) inn til sine første minutter for Skeid etter overgangen fra Eidsvold Turn.

Han markerte seg verken positivt eller negativt, men trener Holme har følgende å si om debutanten:

– Ulrich er en spiller vi har fulgt med på en stund. Jeg tenkte at det var en veldig sterk signering da Eidsvold Turn fikk tak i han fra Strømmen. Vi har fortsatt å følge han, og han har gjort det bra for Eidsvold, og har litt egenskaper som ... vi for så vidt har litt av fra før, men kanskje enda mer matchvinneregenskaper. Det er noe vi kan ha bruk for. Tror vi. Så får vi se om han gjør det allerede fra start, eller om han trenger litt tid.

– Vil du si han er målfarlig?

– Ja, det vil jeg si. Kan spille overalt på midten. Har spilt en del sentralt også på Eidsvold Turn. Men jeg syns han best ute på kant eller i en tierposisjon, eller litt offensiv indreløper – litt opp i mellomrom, og spille derfra. Og kommer han på ballen der har han litt målpoeng i seg, svarer Holme.

Skeid møter Øygarden borte i neste kamp. Den spilles på søndag.

KAMPFAKTA

2. divisjon menn, avdeling 2 onsdag:

Skeid - Fløy-Flekkerøy 2-0 (0-0)

Nordre Åsen kunstgress: 316 tilskuere.

Mål: 1-0 Abel Stensrud (56), 2-0 Øystein Vestvatn (62)

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL.

Gult kort: Anders Johansen, Skeid. Rødt kort: Ante Knezovic, Fløy Flekkerøy

Skeids lag: Lars Kvarekvål - Mikkel Tveiten (Stian Pettersen 46), Fredrik Berglie, Hayder Altai, Anders Johansen (Matarr Kah 74) - Marcus Melchior (Ulrich Ness 88), Felix Anthonessen, David Hickson, Øystein Vestvatn - Johnny Buduson (Abel Stensrud 42), Jakob Napoleon Romsaas (Gabriel Andersen 74).

Mer fra Dagsavisen