3. divisjon: Ullern og Frigg er serieledere

Dramatikken fortsetter i topp og bunn i 3. divisjon. Slik gikk det med Oslo-lagene som har spilt til nå denne helgen.

Femte serierunde spilles i helgen i det som kun spilles som enkel serie. Derfor står mye på spill i hver kamp. Ullern og Frigg er serieledere i sine avdelinger.

Avdeling 1

GRORUD 2. lag – RAUFOSS 2. lag 0–0. Kampen ble spilt torsdag på Grorud og begge lag slet med effektiviteten. Ifølge de tilstedeværende burde kampen endt 2–2 eller 3–3 med store sjanser likt fordelt.

STOVNER – LILLESTRØM 2. lag 0–0. Også denne kampen ble spilt torsdag på Rommensletta og hjemmelaget venter fortsatt på sin første seier i divisjonen, og sin første seier som klubb noensinne. Men her var det spillemessig framgang å spore og Stovner skapte flest sjanser og hadde mest trøkk. Men LSKs nye keeer, Knut Skjærstein, som de har hentet fra KFUM Oslo, sto godt i sin første kamp for annetlagetog reddet poenget for gjestene. Men: Lillestrøm hadde tross alt den største sjansen med et skudd i stolpen før pause. Hjemmelagets omtale av kampen kan du lese her. Resultatet betyr at Stovner ligger nest sist på tabellen med sine to poeng. Neste kamp er borte mot Ull/Kisa 2 søndag 12. september.

Avdeling 2

Her skulle Oppsal møtt Eik Tønsberg lørdag, men den kampen er utsatt.

Avdeling 4

FRIGG – FYLLINGSDALEN 2–0 (0-0). Første “seriefinale” i denne avdelingen og Frigg avgjorde kampen etter pause. Dermed topper de tabellen etter fem kamper. Laget stanget i første omgang på Tørtebarg, før uttellingen kom etter pause. Intervju med målscorerne Ulrik Ferrer og Petter Dahl finner du her.

READY – BJARG 1–2 (1-1). Ready spiller og spiller, men vinner ikke kamper. Fredrik Storløkken ga Ready ledelsen tidlig da han fikk en bakromspasning og kom alene med keeper, men Bjarg utlignet raskt og fikk inn seiersmålet tidlig etter pause. Et frispark fra midt på halvdelen ble slått inn i feltet og der var Bjargspissen smartest og fikk pirket ballen i mål. Ready hadde to store sjanser til å utligne. Dermed blir Ready liggende nest sist med sine fattige to poeng så langt, mens bergenserne fikk sin første borteseer for sesongen.

LYN – BRANN 2. lag 3-2 (3-1). Endelig kom sesongens første seier for Lyn. Kampen ble avgjort av en sterk Lyn-periode i slutten av første omgang da laget scoret tre ganger på sju minutter ved Anwar Pellegrino, Nyemah Brownell og Henrik Elvevold. Branns Elias Heggland Myrlid hadde sendt Brann i ledelsen på Kringsjå, og da samme mann reduserte til 2-3 etter pause, ble det økende stressnivå hos hjemmelaget. Men med massiv støtte fra tribunen dro de i land årets første tre-poenger. Les mer om kampen og intervju med Lyn-trener Bent Ingen Johnsen her.

Avdeling 6

ULLERN – STABÆK 2. lag 2–1 (1-0). Ullern durer videre på tabelltoppen etter å ha vært klart best i lørdagens oppgjør på Ullern kunstgress. Gjestene fikk en spiller utvist etter et kvarter og laget skapte veldig lite. Ullern tok ledelsen rett før pause da Thomas Martinussen først skjøt i stanga før han satte returen i mål. Jens Bonde Aslaksrud scoret sitt første mål i Ullern-trøya da han banket inn 2–0. Stabæks redusering kom tre minutter på overtid. Kaptein Finn Badou Jor måtte ut med skade etter 34 minutter og var litt bekymret for hva det kunne være. Les mer om kampen med intervjuer her.

TROMSØ 2. lag – LOKOMOTIV OSLO 1–1 (1-0).På Alfheim stadion tok hjemmelaget ledelsen, men Lokomotivet fikk sin utligning da Sverre Skudal Aase spilte Kasper Hoftvedt igjennom med en nydelig gjennombruddspasning etter pause. Dette var Lokomotivets tredje kamp på rad uten seier, men de skapte nok til å vinne i Tromsø. Her kan du lese mer om kampen.

SKEID 2. lag – JUNKEREN 1–2 (1-1). Det vil seg ikke for Skeids rekrutter. Bodølaget tok ledelsen på Nordre Åsen, men Lukas Thorsen Håll fikk inn utligningen midtveis i første omgang. Dette var en ganske jevn kamp der Skeid hadde ballen mest, men Junkeren var farlig på kontringer. Det ble bekreftet i den sjansefattige 2. omgangen der Junkeren satte inn seiersmålet på sitt eneste skudd på mål i omgangen. Det sørget storscorer Ivar Johannes Jakobsen Unhjem for med et flott langskudd. Det var Unhjems 106. mål for klubben! Skeids 2. lag står fortsatt uten seier og har sanket tre poeng på sine fem første kamper. Junkeren er oppe på andreplass.

SKJERVØY – NORDSTRAND 1-0 (0-0). Frustrasjonen fortsetter for Nordstrand som føler at de har marginer i mot i kamp etter kamp. I søndagens kamp på Lerøy stadion i snaut ti plussgrader ble det igjen få mål, men mange situasjoner. NIF-spillerne mente Skjervøys vinnermål etter pause var klar offside. Og dommer Andre Resvoll var i tvil om scoringen til Ørjan Skallebø etter 54 minutter kunne godkjennes. Men etter en rask rådslagning med assistentdommer lot han målet bli stående. Nordstrand skapte lite i sine gul-grønne reflekslignende drakter, men fire minutter før slutt ropte de på straffespark da det var en ganske klar hands på Skjervøyspiller Daniel Danielsen. Men dommertrioen var ikke enig denne gangen heller. Skjervøys trener Bård Flovik (tidligere Tromsø) reagerte kraftig på munnbruk fra Nordstrand-benken og det endte med at Petter Kristiansen, som var byttet ut, fikk direkte rødt kort og måtte forlate benken. Og med tapet blir Nordstrand ligende sist med sitt ene poeng. Skjervøy avanserte til 3. plass på tabellen.