trikkeligaen

Første Lyn-seier i år: – Da er vi i gang!

(Lyn - Brann 2.lag 3-2). I sesongens femte kamp skjedde det. Lyn leverte den seieren de har ventet på i snart to år.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Seieren satt langt inne, men endelig hadde Lyn litt marginer med seg også. Etter å ha startet med fire seriekamper uten seier, lå det noe i lufta ved Sognsvann søndag. Ikke bare blussrøyken fra Bastionen.

– Da er vi i gang! Jeg er veldig fornøyd med det vi gjør, spesielt i første omgang. I andre omgang blir vi stresset og gjør feil, men det viktigste var å få de tre poengene, sier en lettet Lyn-trener Bent Inge Johnsen til Dagsavisen.

Årsbeste av Lyn

Lyn-spillerne takker suporterne for støtten.

Som damene i Toppserien lørdag, viste hjemmelaget flott og variert fotball med hurtige kombinasjoner, driblinger og flotte mål, men det var gjestene Brann 2 fra Bergen som åpnet ballet. Toppscorer i avdelingen, Elias Heggland Myrild, var på rett sted da ballen havnet hos han inne i feltet. 0–1 etter halvtimen spilt.

Men så våknet Lyn og de siste ti minuttene av omgangen må være det beste så langt i sesongen.

Først var det Anwar Pellegrino som satte en retur i mål, før han på elegant vis hoppet over et innlegg slik at Nyemah Roman Brownell fikk ballen umarkert ved straffemerket. Knallhardt var skuddet på entouch ned i hjørnet.

De om lag 250 fremmøtte fikk valuta for inngangspengene i solsteiken på Kringsjå, og rett før pause var det Henrik Elvevold som fant krysset med et prosjektil fra venstrefoten. Kaffen smakte antakelig ekstra godt i pausen denne gangen for supporterne

Trøbbel etter pause

Dermed ledet Lyn 3–1 til pause og alt så rosenrødt ut. En farlig ledelse?

– I andre omgang slutter vi dessverre å spille slik vi er gode på. Indreløperne våre ble for høye og dermed ga vi dem mye rom i mellomrommet. Det er irriterende at vi slipper Brann inn igjen i kampen, vi burde kontrollert det mye bedre. Vi får også noen farlige brudd, forteller Johnsen om de siste 45 minuttene.

Etter timen spilt stjal Mikal Kvinge ballen fra et fremadstormende Lyn. Det oppsto en 2-mot-1 situasjon hvor Heggland Myrild til slutt reduserte. Hans tiende mål for sesongen.

– Vi ble nok litt stressa over resultatet da reduseringen kom. Vi må være lurere med ballen når vi har den i laget, er Johnsens beskjed.

Sell debuterte

Lyn-trener Bent Inge Johnsen i dialog med Eirik Haugstad.

Men heldigvis sto hjemmelaget unna. I midtforsvaret var nysigneringen William Sell solid. Henrik Elvevold briljerte på midtbanen med god teknikk. Og på kanten var Ulrik Berglann følsom med innleggene.

På en annen dag ville noen av disse gitt bedre uttelling.

Det var tydelig hvor mye dette betydde for Lyn. Bastionen leverte høylytt sang med mye energi til tross for at klokka var relativt tidlig denne søndagen. Kanskje sparte de nachspielet til i kveld.

Bent Inge Johnsen er klar på betydningen av lagets trofaste fans:

– Vi tar av oss hatten for Bastionen. All ære til dem, sier han.

Alle rundt Lyn krever opprykk i år etter storsatsingen rundt klubben. Det blir vrient etter den sesongstarten de har.

Åtte kamper gjenstår i årets enkle serie, og Lyn ligger sju poeng bak serieleder Frigg. Antagelig må Lyn vinne resten for å bli med i opprykkskampen. Deres ene møtet med Frigg i år kommer i nest siste serierude, 23. oktober på Tørteberg.

PS. Lyns siste seier i serien før denne kampen var 3-1 over Mjøndalens 2. lag 26. oktober 2019. Koronapandemien stoppet alt spill i 2020.

Lyns Neymah Brownell gratuleres med sin scoring på Kringsjå.

---

3. divisjon menn, avdeling 4 søndag:

Lyn – Brann 2. lag 3–2 (3–1)

Kringsjå kunstgress: 250 tilskuere.

Mål: 0–1 Elias Heggland Myrlid (30), 1–1 Anwar Pellegrino (38), 2–1 Nyemah Roman Brownell, 3–1 Henrik Elvevold (45), 3–2 Elias Heggland Myrlid (57)

Dommer: Eirik Wisted-Thu, Ready.

Gule kort: William Sell, August Tuastad Randers, Lyn, Marius Bendiksen Trengereid, Casper Thorsen, Brann 2.

Lyns lag: Fredrik Pedersen – Sander Nordeide, August Tuastad Randers, William Sell, Håkon Sjåtil – Nyemah Brownwll, Eirik Aalstad Bækkelund, Henrik Elvevold – Ulrik Berglan, Tobias Hepsøe (Eirik Haugstad 72), Anwar Pellegrino (Anders Bjørntvedt Olsen (81).