trikkeligaen

Dette venter Aga i Elfsborg: – Passer han perfekt

Torsdag ble endelig Oscar Aga presentert som Elfsborg-spiller, men blir værende i Grorud ut sesongen. Det passer ypperlig for begge parter, og tidligere Elfsborg-spiller Mathias Dyngeland mener også Aga passer perfekt inn i Elfsborg.

Etter måneder med spekulasjoner om hvor Obos-ligaens suverene toppscorer skal ende opp, ble det tidligere denne uken klart at Oscar Aga valgte Elfsborg. Torsdag ble overgangen offentliggjort, og ikke bare får Grorud nok en rekordsum for en spiller de selger til Allsvenskan, men de får også beholde Aga i forsøket på å berge plassen denne høsten.

– Vi er selvsagt godt fornøyd med at han blir værende her ut sesongen, og tror en overgang til Elfsborg vil passe han bra. De har fulgt han lenge, og har stor tro på Oscar, og jeg tror det er et bra steg for han. Elfsborg er en klubb som drives bra, og det blir spennende å følge utviklingen hans der, sier daglig leder i Grorud, Jon Ole Reinhardsen, til Dagsavisen.

Flere utenlandske klubber var interessert

Han bekrefter at dialogen med den svenske toppklubben, som ble nummer to i Allsvenskan forrige sesong og kjemper i toppen også i år, startet før overgangsvinduet åpnet i sommer. Reinhardsen bekrefter også at det var flere utenlandske klubber som meldte sin interesse.

– Den første kontakten med Elfsborg kom for en god stund tilbake. Prosessen og forhandlingene med Elfsborg har vært ryddig og fin hele veien, og for oss er det gøy å selge en spiller til utlandet igjen. Det er en fjær i hatten for oss, og når spillere tar det steget viser det at modellen vår fungerer, sier Reinhardsen.

Leo Cornic ble tidenes første spiller solgt til utlandet fra Grorud da han gikk til Djurgården for en rekordsum før årets sesong, og før neste sesong igjen blir Aga den andre solgt til Sverige for en rekordsum på kort tid. Etter det Dagsavisen erfarer var det å beholde Aga ut sesongen en viktig brikke i forhandlingene for Aga som blir solgt for en sum på mellom tre og fire millioner kroner.

– Hva vi forhandlet med ulike klubber om ønsker jeg ikke å kommentere, men det er klart at vi er godt fornøyd med å ha han i Grorud ut sesongen. Det er mange som har vært interessert i Oscar, og det er viktig å påpeke at det også er Oscar som har valgt Elfsborg. Det er ikke noe vi har tvunget på han, sier Reinhardsen.

Skryter av Agas profesjonalitet

Han skryter av Agas profesjonalitet, både på og utenfor banen, gjennom hele prosessen.

– Jeg opplever at vi har hatt en god dialog med Oscar og hans representanter hele veien, og at han har opptrådt veldig ryddig og profesjonelt. Ikke bare er Oscar en god fotballspiller, men han er også en fantastisk person. Jeg har bare positive ting å si om Oscar, og ønsker han masse lykke til i Elfsborg etter at han er ferdig hos oss, forteller Reinhardsen.

Groruds daglige leder håper han fortsetter å utvikle seg i Sverige, og en som vet hvordan det er å spille for Elfsborg er den nyankomne Vålerenga-keeperen Mathias Dyngeland. Han ble signert av klubben foran sølvsesongen i 2020, før han nå har blitt lånt ut til VIF.

– Elfsborg er en fantastisk klubb å være i. Den minste detalj er brutt ned og tilrettelagt for hver enkelt spiller, og det er en tvers gjennom profesjonell klubb døgnet rundt. Jeg tror han kommer til å passe perfekt inn i den klubben, da det er en klubb på vei opp med en ung og sulten gjeng. Jeg ønsker han masse hell og lykke, sier Dyngeland som mener det bare er å kjøre på for Aga i Elfsborg.

I Sverige er de også veldig glade for å ha vunnet dragkampen om det de mener er en av Norges mest interessante unge spillere.

– Vi har forstått at det har vært veldig stor interesse for Oscar fra andre klubber, så det er klart at det kjenne veldig bra at Elfsborg kan tiltrekke seg en av Norges mest interessante unge spillere. Vi har hatt en veldig god dialog i lengre tid med Grorud og Oscar selv, hvilket innebærer at vi nå har kommet til enighet om en overgang og en kontrakt som strekker seg ut 2025, sier klubbsjef Stefan Andreasson til Elfsborgs hjemmesider.

Mer fra Dagsavisen