trikkeligaen

Vålerenga kom seg aldri etter FFKs sjokkstart: – Rett og slett forferdelig

(Vålerenga – Fredrikstad 2-3) FFK fikk en pangstart og ledet 3-0 etter den første omgangen mot Vålerenga torsdag. VIF hevet seg etter pause, men det var ikke nok til å komme tilbake i treningskampen.

Fredrikstad fikk en pangåpning på kampen med en corner før minuttet var spilt, og selv om det ikke ble noe av den tok det ikke lang tid før aristokratene fra Plankebyen var på ferde igjen. Midtstopper Mads Nielsen slo en lang ball i bakrom på Riki Tomas Alba som gikk på løp, og i duell med Christian Borchgrevink holdt han VIF-backen unna og trillet ballen iskaldt under Kjetil Haug og sendte FFK i ledelsen. Da var det spilt fem minutters tid.

Til trener Dag-Eilev Fagermos store frustrasjon, da Borchgrevink gjorde en meget god jobb med å oppheve offsiden med fem meter ifølge sjefen sjøl. To minutter senere fikk Fagermo nok en grunn til å riste på hodet, da tidligere Skeid-spiss Taofeek Ishmaheel kom alene med keeper Haug. Oppskriften var akkurat den samme med en lang ball i bakrom, men denne gang gikk avslutningen rett på VIFs sisteskanse.

– Når du ikke er på og ikke følger med kan sånne ting skje. Det er veldig sjeldent at vi leverer så dårlig forsvarspill i Eliteserien, men sånt skjer hvis du ikke møter opp, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo om gjestenes pangstart.

Riki Tomas Alba holdt unna Christian Borchgrevink og sendte FFK opp i en tidlig ledelse i treningskampen mot Vålerenga torsdag.

Vålerenga utspilt i den første omgangen

Kampen ble spilt over 2x30 min på grunn av Vålerengas mange landslagsspillere, og i solskinnet på Intility kastet ikke Fredrikstad bort muligheten til å vise at de ikke bør tas lett på. Etter litt over halvspilt omgang økte nemlig gjestene til 2-0, da Fredrikstad rett og slett spilte ut Vålerenga etter alle kunstens regler. Først spilte Henrik Kjelsrud Johansen et nydelig veggspill med Ismaheel og da han fikk ballen tilbake fintet han rett og slett ut hele VIF-forsvaret før han banket ballen i krysset. Kanonmål av FFK-spissen.

Vålerenga skapte svært lite i starten av kampen, og trener Fagermo skrek og skrek på spillerne sine. Gjestene kom svært lett forbi toppresset og midtbaneleddet, slik at Fredrikstad skapte farligheter omtrent hver eneste gang de var på besøk. Sekunder før pause sørget Taofeek Ismaheel for at gjestene gikk i garderoben med en 3-0-ledelse, da Skeid-spissen fikk gå helt uhindret opp i boksen og stange inn FFKs tredje mål for dagen.

– Vi fikk ikke mye ut av den første omgangen der, for den var rett og slett forferdelig. Hvis vi skal spille treningskamper må spillerne være interessert i å møte opp for å spille. Vi valgte å arrangere en treningskamp nå fordi vi har så mange spillere på landslaget, og hvis spillerne da ikke er interesserte i å spille kamp er det ingen grunn til å spille den. Derfor var jeg veldig irritert i pausa, sier Fagermo som opplyser at noen av spillerne hadde fått andre dose med koronavaksine før kamp og at det kan ha påvirket litt på den dårlige innsatsen.

VIF våknet etter pause

Vålerenga startet den andre omgangen med langt høyere intensitet og presset Fredrikstad bakover i banen p en helt annen måte enn de gjorde den første halvtimen. Fredrik Holmé viste fram en ordentlig lekkerbisken fem minutter etter hvilen, og presset fram en corner. Den fikk Fredrikstad klarert, men i returrommet fikk Oskar Opsahl til slutt ballen. Ungutten ladet skuddfoten og fant stolperoten, og bragte Vålerenga tilbake i kampen med et nydelig langskudd.

Oskar Opsahl blir gratulert av blant andre Henrik Bjørdal for sitt 1-3-mål mot FFK torsdag.

Ti minutter før slutt reduserte Vålerenga igjen, da Nicolaj Thomsen kom på et godt løp inn i FFK-boksen og fikk presset ballen mot mål med en slags volley-avslutning. Den gikk i tverrliggeren, og dansken var først på returen og fikk pirket ballen i mål. FFK klagde på frispark i duellen der ballen ble pirket i mål, men dommer Espen Eskås dømte mål. Minutter senere kom Eskås igjen i fokus, da Henrik Udahl ble sparket ned inne i FFK-feltet etter en corner, men nok en gang foretok dommeren seg ingenting.

Igjen til Fagermos store frustrasjon, da han etterpå spurte Eskås om han ønsket å se situasjonen igjen for å dømme straffe på kampstreamen Direktesport sendte. Fem mnutter før slutt fikk Henrik Udahl en alle tiders sjanse til å utligne, da Fredrik Oldrup Jensen for en gangs skyld tok turen inn i motstanderens boks. Han la ballen ut igjen i feltet, og selv om Udahl måtte litt tilbake for å få tak i ballen burde han gjort det bedre enn å banke den over fra kanten av fem-meteren. Flere mål ble det ikke, og dermed vant FFK treningskampen.

– Det ble litt bedre i den andre omgangen, med noen unggutter som meldte seg på i kampen for mer spilletid og noen som meldte seg av. Nå tar vi fri i helga, før vi trener som vanlig fram til neste seriekamp. Da får vi trent godt, også får de spillerne som er på landslagsoppdrag komme gradvis tilbake, forteller Fagermo.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var alt annet enn fornøyd med forsvarsspillet Vålerenga viste fram den første halvtimen mot FFK.

---

Treningskamp

Vålerenga – Fredrikstad 2-3 (0-3)

Intility, ca 100 tilskuere

Mål: 0-1 Rika Alba (5.), 0-2 Henrik Kjelsrud Johansen (18.), 0-3 Taofeek Ismaheel (30.), 1-3 Oskar Opsahl (38.), 2-3 Nicolaj Thomsen (50.)

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug (Mathias Dyngeland fra 31.) – Christian Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation (ivan Näsberg fra 31.), Brage Skaret, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Nicolaj Thomsen – Amor Layouni (Fredrik Holmé inn fra 23), Henrik Udahl, Oskar Opsahl.

15-årige Aleksander Hammer Kjelsen kom inn mot slutten og fikk sin VIF-debut. Det samme gjorde keeper Mathias Dyngeland.

Dommer: Espen Eskås