trikkeligaen

Vålerenga-rekruttene fikk det tøft i Tromsø

(Tromsdalen - Vålerenga 2 4-1) Et Vålerenga-lag uten A-lagsspillere i troppen møtte Tromsdalen borte torsdag kveld. Det ble tøft for VIF-unggutta, som spilte sin fjerde kamp på rad uten seier.

Mandag tapte VIF 2 på hjemmebane mot Eidsvold Turn med flere A-lagsspillere fra start på laget. Uten en eneste spiller med A-lagskontrakt i troppen borte mot Tromsdalen torsdag, ble det tøft for unggutta som møtte et heltent hjemmelag fra start.

Passivt og svakt forsvarsspill ble hovedårsaken til at Vålerenga slapp inn fire mål, to av dem på lange innkast i andre omgang.

Tung start

Tromsdalen tok virkelig tak i kampen fra start og stormet i angrep på Vålerenga 2. Bare etter fem minutter kunne hjemmelaget scoret hele tre ganger, men måtte nøye seg med 1–0 i det fjerde spilleminutt. Etter en corner og noe sløvt keeperspill av Storm Strand-Kolbjørnsen havnet ballen hos Adrian Sandbukt som stanget vertene i ledelsen. Tromsdalen hadde trykket i noen minutter til, men stoppet litt opp etter hvert. Da kom VIF mer og mer inn i kampen med mer ballbesittelse, og fikk tidlig utligning.

Andreas Stensrud dro seg inn fra venstrekanten og fyrte av etter 16 minutter. Skuddet gikk via en TUIL-forsvarer, og havnet i beina hos motsatt kant Yasir Abdiqadir Sa’Ad. Angrepsspilleren forsøkte ikke engang å skyte, men endte med å løpe ballen i mål på ett touch. Etter en tung start på kampen, var gjestene tidlig tilbake med scoring.

Kampen roet seg noe etter en intensiv start, men etter halvtimen spilt fikk hjemmelaget frispark 20 meter fra mål. Sigurd Grønli prøvde lykken, og hamret ballen i tverrliggeren og over.

Samme mann kom alene med keeper ti minutter senere, men ble stoppet av Strand-Kolbjørnsen med en mesterlig redning. Returen ble snappet opp av Tromsdalen, men midtstopper Mikkel Nordengen Knudsen reddet på strek med hodet på hjemmelagets andre forsøk.

Men Tromsdalen skulle få sin fortjente ledelse til pause til slutt, da Grønli slo et glimrende innlegg fra venstre to minutter før dommerens pausesignal. På bakerste var Patrick Braathen på løp, som enkelt kunne heade inn hjemmelaget i ledelsen igjen like før hvilen.

Samme regle

Sigurd Grønli var en av banens beste før pause, og fortsatte i samme spor like etter hvilen. Etter et langt innkast inn i VIFs 16-meter, endte ballen opp i beina på Grønli etter sløvt forsvarsspill. I likhet med Sa’Ad i første omgang satte Grønli ballen i mål uten å skyte da han fikk ballen på seg. Passivt forsvarsspill to minutter etter pause, og Vålerenga 2 lå under med to mål etter en marerittstart på andre omgang, som i første.

Lange innkast viste seg å være effektivt mot VIF for hjemmelaget. Fra nærmest nøyaktig samme posisjon som på 3-1-scoringen kastet hjemmelaget inn på nytt, og etter en stuss på første stolpe kunne Adrian Pedersen bredside ballen inn i mål og legge på til 4–1 for Tromsdalen før halvspilt andre omgang. På dette tidspunktet slet VIF voldsomt med å holde ballen i laget.

Og mer skulle bortelaget slite, da de ikke maktet å etablere lengre angrep resten av kampen. Tromsdalen kontrollerte ledelsen fint inn, og vant til slutt 4–1 mot tabellnaboen. Vålerenga 2 har nå tapt tre av de fire siste kampene, hvor de kun har tatt ett poeng. VIF-rekruttene ligger fortsatt på trygg plass i andredivisjon, med ni poeng over nedrykksplass.

Tromsdalen – Vålerenga 2 4–1 (2–1)

PostNord-ligaen avdeling 1, 11. runde

TUIL Arena

Mål: 1–0 Adrian Sandbukt (4.), 1–1 Yasir Abdiqadir Sa’Ad (16.), 2–1 Patrick Braathen (44.), 3–1 Sigurd Grønli (47.), 4–1 Adrian Pedersen (61.)

Vålerenga 2 (4-3-3): Storm Strand-Kolbjørnsen – Edonis Mulaj, Mikkel Nordengen Knudsen (Sander Fredheim Barbosa fra 81.), Miran Kuci, Berger Busara Kisaruko – Aksel Aasheim Engesvik (Magnus Kiperberg Mehl fra 81.), Eskild Braathen Fredriksen (Samuel Ekroll fra 62.), Ayman Elhammichi – Yasir Abdiqadir Sa’Ad, Amel Muratovic, Andreas Stensrud (Matheo Minh-Khang Hoang fra 76.)