trikkeligaen

Mörfelt involvert i scoring da VIF 2 slo Florø

(Florø - Vålerenga 2 1-2) Albin Mörfelt skulle etter planen debutere for Vålerenga mot Ullern i helgen. Ettersom det svenske fotballforbundet ikke jobbet på søndager, fikk høyrekanten i stedet sin VIF-debut på rekruttlaget med seier.

Etter poengdeling mot Fløya sist og braktap mot Brattvåg før det igjen, ville Vålerenga 2 tilbake på vinnersporet. Med A-lagets nykommer Albin Mörfelt fra start i sin VIF-debut, tok det unge rekruttlaget en ny seier i andredivisjon mot tabelljumbo Florø.

Mörfelt fikk vist seg fram i sin første Vålerenga-kamp, men det tok tid.

Holmé-scoring

Vålerengas rekrutter kom best i gang på vestlandet, og satte ballen i mål allerede før ti minutter var spilt. Dessverre for Andreas Stensrud og VIF ble han avblåst for offside etter et innlegg fra venstreback Oskar Opsahl.

Men det skulle ikke ta lang tid før bortelaget fikk et mål godkjent. Etter et hjørnespark havnet ballen utenfor 16-meteren i returrommet, og Oskar Opsahl slo ballen inn i feltet igjen. I boksen sto midtstopper og kaptein Fredrik Holmé, og var sterkest i feltet. I duell med flere Florø-spillere raget A-lagsspilleren høyest, og headet VIF i ledelsen med sin andre scoring for sesongen. Denne gangen ble målet stående, og Vålerenga var i ledelsen etter et kvarters spill.

Florø tok mer over kampen etter hvert og skapte noen halvsjanser her og der i løpet av første omgang, uten å få ballen i mål. Da det nærmet seg pause satte Stensrud ballen nok en gang i mål etter en pasning fra Opsahl, men også denne gangen var spissen i offside og målet ble annullert.

Florø skapte ikke mye før pause, og de få skuddene som kom på mål hadde Storm Strand-Kolbjørnsen god kontroll på. VIF-keeperen fikk sjansen fra start i Florø, etter at Magnus Sjøeng fikk rødt kort i forrige kamp mot Fløya sist uke.

Albin Mörfelt var svært lite involvert i første omgang for Vålerenga, da det meste av bortelagets angrepsspill foregikk på venstresiden av banen.

Innbytter matchvinner

Andre omgang startet forholdsvis rolig, men hjemmelaget brukte ikke lang tid på å utligne etter pause. Åtte minutter inn i andre omgang fikk Florø frispark til høyre for 16-meteren, og flyttet fram spillere i feltet. Lars Yonas Larsen slo inn og fant pannebrasken til Daniel Kubrom Hamde, som i likhet med Holmé headet ballen i mål. Dermed utlignet Florø, og var tilbake i kampen igjen.

Vålerenga 2 slet med å komme tilbake i sporet de startet kampen i, og ble satt under press av hjemmelaget i store deler av andre omgang. Men mot spillets gang gikk VIFs rekrutter nok en gang i ledelsen.

Mörfelt fikk virkelig vist seg fram da han driblet seg forbi flere Florø-spillere fra sin høyrekantposisjon over til venstresiden. Der fant han Opsahl, som igjen spilte til innbytter Edonis Mulaj innenfor 16-meteren. På liten plass fant Mulaj et rom å skyte i, og avslutningen snek seg forbi Matias Tjellaug Finnestrand i Florø-buret. Dette var Mulajs første scoring for Vålerengas rekruttlag.

Edonis Mulaj ble matchvinner for VIF 2 borte mot Florø. Her fra en tidligere kamp. Foto:

Mot slutten av kampen kom Mulaj seg forbi sin back og slo et fint innlegg til Stensrud, som virkelig burde sendt VIF opp til 3–1. Umarkert og upresset skled ballen av spissens fot, og avslutningen fra seks meter gikk et stykke utenfor mål.

Florø gjorde det de kunne for å sette en ny utligning, men Vålerenga sto imot og klarerte det som kom av baller fra hjemmelaget i egen boks. VIF kontrollerte dermed inn seieren, og vant for fjerde gang denne sesongen. Rekruttene ligger nå på sjuendeplass på tabellen i avdeling 1 av PostNord-ligaen.

PostNord-ligaen, avd. 1 – runde 10

Florø – Vålerenga 2 1–2 (0–1)

Florø stadion

Mål: 0–1 Fredrik Holmé (15′), 1–1 Daniel Kubrom Hamde (54′), 1–2 Edonis Mulaj (72′)

Vålerenga 2 (4-3-3): Storm Strand-Kolbjørnsen – Ousmane Diallo Toure, Alexander Hammer Kjeldsen, Fredrik Holmé, Oskar Opsahl – Mathias Emilsen – Aksel Aasheim Engesvik, Magnus Bech Riisnæs – Albin Mörfelt, Andreas Stensrud, Benjamin Sighovd Eskilsson (Edonis Mulaj fra 55′)