trikkeligaen

Klaesson flyr til Leeds for å gjennomføre medisinsk sjekk neste uke

Nettstedet The Athletic skriver at VIF-keeperen bare er detaljer unna å gjennomføre sin Premier League-overgang.

Helt siden 2019 har Leeds vært interesserte i å hente Kristoffer Klaesson fra Vålerenga, og en overgang har aldri vært så nære som nå. Nettstedet The Athletic skriver at det har vært gode samtaler gjennom de siste dagene, og at VIF-keeperen i neste uke skal fly til Leeds for å gjennomføre den medisinske sjekken.

Etter at Leeds leide ut sin andrekeeper Kiko Casilla til Elche har sportssjef Victor Orta i Leeds vært i Oslo for å diskutere overgangen med både Vålerenga og Klaesson, og både overgangen mellom klubbene og de personlige betingelsene skal nå bare være detaljer unna å bli ferdigstilt.

Beløpet skal være i nærheten av 20 millioner kroner, men diverse klausuler og opsjoner i avtalen kan gjøre at summen vil stige i årene fremover.

Klaesson vil trolig ikke få arbeidstillatelse gjennom det nye poengsystemet som trådte i kraft i januar på grunn av Brexit, men for spillere som ikke oppfyller kriteriene er det satt ned et panel bestående av tre personer som skal vurdere enkeltsaker. Leeds ønsker å teste ut det systemet i praksis, og vil da appellere til punkt 53b, som tilsier at panelet kan anbefale at spilleren likevel får arbeidstillatelse fordi panelet er overbevist om at spilleren (Klaesson) viser betydelig potensial og på den måten kvalifiserer til å få arbeidstillatelse.

Leeds skal være ganske sikre på at dette går i orden, og at de i løpet av neste uke kan offentliggjøre Klaesson som sin nye reservekeeper bak førstevalget Illian Meslier.

I løpet av Standard Lieges åpningskamp fredag kveld mot Kristian Thorstvedts Genk vil også Aron Dønnum bli presentert som ny Standard Liege-spiller. VIFs kantspiller signerer på en fireårsavtale med den belgiske klubben.

Mer fra Dagsavisen