trikkeligaen

Et purungt VIF 2 kriget til seg poeng mot Alta: – Vi har litt flaks

Alta tok en tidlig ledelse mot Vålerenga 2, som for dagen besto av et rent juniorlag. Til tross for et voldsomt Alta-press klarte VIF-rekruttene å kjempe seg tilbake i kampen og fikk med seg det som må kunne beskrives som et nokså heldig poeng fra nord.

På mandag møtte VIF-rekruttene Kvik Halden til hjemmekamp på Intility, og bare to dager senere var det klart for ny kamp. Denne gang i det høye nord, mot Alta i SmartDok Arena. Vålerenga byttet ut omtrent samtlige fra mandagens kamp, og sendte et veldig ungt lag opp for å bryne seg på Morten Gamst Pedersen og co., og det var Alta som kom best i gang i kampen.

Allerede etter sju minutter tok vertene ledelsen, da Dag Andreas Balto smalt ballen ned i det nærmeste hjørnet for VIF-keeper Magnus Sjøeng på halvvolley. En fin scoring fra hjemmelaget, som doblet ledelsen like over halvtimen spilt. Omar El Ghaouti blir spilt igjennom VIFs bakre firer, og satte ballen enkelt alene med keeper.

På det tidspunktet var det ikke så mye som tilsa at Vålerenga 2 skulle få med seg noe på den lange ferden hjem, men bare to minutter etter at Alta gikk opp i 2-0 reduserte Aksel Engesvik for VIF-rekruttene med et nydelig langskudd fra like utenfor 16-meteren. Alta presset på for å øke ledelsen omgangen gjennom, men lagene gikk til pause på stillingen 2-1.

VIF-rekruttene holdt ut og tok med seg poeng

Også i starten av den andre omgangen var Alta det førende laget, og skapte en rekke gode muligheter. Både Christian Reginiussen og Omar El Ghaouti var nære på ved å øke ledelsen, men i stedet var det Vålerenga som skulle score omgangens eneste mål. VIF 2 kom på en sjelden kontring, før Andreas Stenerud ble spilt igjennom med Alta-keeper Marius Tollefsen, og alene med keeper satte han ballen iskaldt i mål.

Resten av kampen blir en ren forsvarskamp for gjestene, som forsvarer seg med nebb og klør. Alta pøser på med skudd, cornere og innlegg, men VIF 2-keeper Magnus Sjøeng spiller en helt strålende kamp og sammen med forsvaret sitt foran seg klarer han å holde ballen ute av buret. Helt på tampen av kampen header Altas Håvard Nome i stolpen, men flere mål blir det ikke og VIF-rekruttene raner med seg ett poeng.

– Vålerenga var effektive, og scoret på de få sjansene de hadde. Det er synd for oss, men at vi ikke vinner denne kampen er bare ikke godt nok av oss, sier Alta-trener Vidar Johnsen til iFinnmark som viste kampen for Direktesport.

iFinnmark talte 18-3 i sjanser og 18 cornere til Alta i løpet av kampen, mens Altas Twitterkonto sier at vertene løste av over 30 skudd.

– De tallene der stemmer nok det. Vi har litt flaks som får med oss poeng fra denne kampen, men det må vi ha mot topplag, sier VIF 2-trener Øystein Sanden som skrøt hemningsløst av keeper Magnus Sjøeng i intervjuet med iFinnmark.

PostNord-ligaen avd. 1 – runde fem

Alta – Vålerenga 2 2-2 (2-1)

SmartDok Arena, Alta

Mål: 1-0 Dag Andreas Balto (7.), 2-0 Omar el Ghaouti (32.), 2-1 Aksel Engesvik (34.), 2-2 Andreas Stensrud (55.)

Vålerenga 2 (4-3-3): Magnus Smelhus Sjøeng – Edonis Mulaj, Aleksander Skogly-Jensen, Miran Kuci, Aleksander Hammer Kjelsen – Florind Lokaj, Eskild Fredriksen (Benjamin Sighovd Eskilsson fra 69.), Aksel Engesvik – Amel Muratovic (Yasir Abdiqadir Sa’Ad fra 60.), Saladin Tijmons Lekhal (Max Herman Bjurström fra 90.), Andreas Stensrud.

Gule kort: Saladin Tijmons Lekhal, Magnus Sjøeng, Vålerenga 2

Dommer: Jørgen Haugen (Kurland)