trikkeligaen

Holm-scoring til tross – VIF-rekruttene ga nok en gang fra seg ledelsen etter pause

Odin Thiago Holm briljerte i den første omgangen, og ga VIF2 også ledelsen på straffespark. Etter pause var det jevnere, og i likhet med de to første kampene holdt ikke VIF-rekruttene helt inn. Men denne gang ble det i hvert fall poeng.

Etter to strake hjemmetap mot Bærum og Hødd i de første to hjemmekampene, var det et heltent VIF2-lag som gikk offensivt ut mot Kvik Halden. Anført av Odin Thiago Holm, Seedy Jatta og Magnus Bech Riisnæs var Vålerenga 2 det klart beste laget i starten av kampen.

Holm-straffe ga VIF ledelsen

Selv om gjestene fikk kampens første sjanse, var det VIFs Saladin Tijmons Lekhal som fikk omgangens første store sjanse etter en halvspilt omgang. Unggutten mottok en pasning fra Odin Thiago Holm, la ballen til rette og banket ballen i tverrliggeren. Et kjapt skudd i nærmeste, men noen centimetere på feil side.

Ti minutter før pause tok VIF-rekruttene ledelsen, da Jacob Dicko Eng ble lagt i bakken av Kvik Haldens Ivan Sesar etter et innlegg der Vålerenga holdt trykket oppe etter en corner. Odin Thiago Holm skrittet opp for å ta straffen, fintet keeper Orhan Simsek feil vei og satte ballen enkelt i motsatt hjørne.

Minuttet før pause brøt Odin Thiago Holm fint høyt i banen og kom seg alene med keeper, men en litt lang touch gjorde at stortalentet ikke klarte å runde keeper Simsek som rakk ballen først og klarerte. Dermed ebbet det ut med 1-0 til Vålerenga, som også ledet til pause både mot Bærum og Hødd i de to første hjemmekampene som endte med tap.

Kvik Halden tok over og utlignet

Bortelaget fra Halden tok over initiativet fra start av den andre omgangen, og ti minutter ut i den andre omgangen måtte Kjetil Haug finne fram en strålende redning for å hindre utligning. Minuttet senere headet Kvik Halden i stolpen, og Vålerenga så ut til å falle litt sammen slik de hadde gjort etter hvilen i årets to første hjemmekamper så langt.

Odin Thiago Holm fikk den første timen for VIF-rekruttene, og var banens suverent beste i de 62 minuttene han fikk på banen. Stortalentet viste fram både pasnings- og finteregister, og var til tider svært leken fra sin midtbaneposisjon. Etter han gikk ut ble det langt jevnere i banespillet, og 13 minutter før slutt utlignet Kvik Halden.

Et godt innlegg fant Marius Eriksen på bakerste stolpe, før han styrte ballen nydelig på tvers til en mutters alene Fabian Stensrud Ness som enkelt satte ballen i åpent mål. Tre minutter senere var den samme duoen farlig frempå igjen, da Eriksen la inn til Stensrud Ness som avsluttet fra bakerste stolpe. Kjetil Haug var fint nede og avverget til corner, som VIF til slutt fikk kontroll på.

Begge lag presset på for det avgjørende målet de ti siste minuttene, men ingen av lagene fant veien til nettmaskene en andre gang. Dermed endte det med poengdeling og årets første hjemmepoeng for VIF-rekruttene, som nå står med fire poeng på sesongens første fire kamper.