trikkeligaen

VIFs Thiago Holm tilbake i spill

(Vålerenga2 - Hødd 1-3). En viktig dag for VIF: Odin Thiago Holm er tilbake på scenen og kan være snart klar for førstelaget igjen.

Stortalentet, som nå har fylt 18 år, har vært ute vårsesongen for å bygge seg opp etter meniskoperasjonen i vinter.

Tirsdag valgte trener Dag-Eilev Fagermo å matche ham i 45 minutter mot Hødd i 2. divisjonskampen. Og selvsagt var Fagermo ringside på 2. divisjonskampen på Intility.

Måtte stoppe Holm

Og motstanderen var kanskje oppmerksom på den mye omtalte midtbanejuvelen.

Før ett minutt var spilt ble han dyttet over ende, før to minutter var spilt pådro Hødd-spiller Sverre Økland seg gult kort for å holde ham i trøya da Thiago Holm skulle avansere på egen banehalvdel.

Vålerenga stilte med tilnærmet rent juniorlag, uten andre A-lagsspillere enn keeper Kjetil Haug og Thiago Holm. Det langt mer rutinene Hødd-laget er opprykkskandidat i denne avdelingen, og de hadde mye av banespillet. Så en god test for Thiago Holm å komme seg i gang igjen.

Aktuell for A-troppen

VIF-talent tilbake på banen.

Han viste i glimt sine gode egenskaper som handler om leken tyngdeoverføring og usedvanlig godt blikk for spillet.

Fagermo sa til Dagsavisen tidligere på dagen at Thiago Holm er aktuell for kamptroppen allerede i torsdagens kamp mot Sarpsborg 08 på Intility.

Nå skal de kjenne på hvordan Holm føler seg etter omgangen han spilte. Han ble i hvert fall ikke involvert i noen farlige taklinger.

Mange unggutter

Om kampen kjempet VIF2 lenge jevnt med Hødd og vi fikk se at VIF har en betydelig bredde i talentflokken sin. Det er sjelden å stille en stopperduo som er 15 og 17 år gamle. 15 får gamle Aleksander Hammer Kjelsen fikk sin debut fra start etter at han kom fra Bærums Verk i vinter.

Neste mann som nærmet seg A-stallen kan bli Jacob Dicko Eng som scoret i sin tredje kamp på rad. Han er oppvokst i Lyns ungdomsavdeling etter at hans første ungdomskamper ble spilt for Sagene.

Igjen viste han sine avslutteregenskaper da han sendte VIF i ledelsen fem minutter før pause. Florind Lokaj brøt på midten og leverte en perfekt stikkpasning til Eng som skar inn fra venstre og skrudde ballen ned i borte hjørne.

Fortjent borteseier

VIFs Jacob Dicko Eng scoret i sin tredje kamp på rad. Han kom fra Lyn foran denne sesongen. Foto:

Hødd snudde kampen etter hvilen da innbytter Bendik August Engen tverrvendte og utlignet før Peder Nersveen satte inn 2–1 til bortelaget ti minutter senere. Etter dette dominerte Hødd totalt og hadde ikke mindre enn to stolpeskudd og ett i tverrliggeren uten at de klarte å øke ledelsen.

Men tre poeng fikk de. Til stor glede for de tilstedeværende Hødd-supporterne som faktisk var i flertall denne kvelden. Laget har sju poeng etter sine tre første kamper.

VIFs innbytter Aksel Engesvik var nær redusering i sluttminuttene.

Nå har A-laget TIL VIF to kamper torsdag (mot Sarpsborg 08) og søndag (Strømsgodset) før 2. laget skal opp mot Kvik Halden mandag.

2. divisjon menn, avdeling 1 tirsdag:

Vålerenga 2. lag – Hødd 1–3 (1–0)

Intility Arena: Ca. 200 tilskuere.

Mål: 1–0 Jacob Dicko Eng (40), 1–1 Bendik August Engen (50), 1–2 Peder Nersveen (61), 1–3 Bendik August Engen (78).

Dommer: Oliver Skaret Barsøe, Namsos IL.

Gult kort: Sverre Økland, Hødd.

VIFs lag: Kjetil Haug – Ousmane Diallo Toure, Aleksander Hammer Kjelsen, Miran Kuci, Edonis Mulaj – Odin Thiago Holm (Yasir Saad 46), Florind Lokaj, Magnus Bech Riisnæs (Benjamin Eskilsson 80) – Andreas Stensrud, Jacob Dicko Eng (Aksel Engesvik 46), Saladin Lekhal (Amel Muratovic 46).