Sport

Hele Grüner-stallen nede, fikk utsatt tredje kamp på rad

Grüners hockeylag får verken trent eller spilt kamper. Forskjellige virus har slått ut nesten hele spillergruppa.

Onsdag ble det bestemt at også torsdagens bortekamp mot Storhamar må utsettes. Det er tredje kamp på rad bunnlaget i ligaen får utsatt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Forskjellige virus

– Hva er dere rammet av, trener Morten Elverud?

– Spillerne er blitt rammet av forskjellige former for virus, det arter seg i praksis som kraftig influensa, og noen av dem har til og med fått det to ganger. Folk er sengeliggende, sier Elverud til Dagsavisen.

Kampene mot Ringerike (17.11) og Sparta (19.11) ble utsatt og nå er også torsdagens kamp mot Storhamar utsatt.

Lørdag er det hjemmekamp mot Vålerenga, og naturlig nok er også den i fare.

Får ikke trent

– Vi har hatt tre-fire spillere på såkalt trening, men det er jo ikke mye man får gjort. Og spillerne kan ikke komme rett fra sykesenga til trening etter å ha hatt høy feber, sier Eleverud, som selv har sluppet unna.

Men måten laget er rammet på, er spesiell. Han har ikke noe godt svar på hvordan denne sykdommen har oppstått annet enn at det er generelt høy smitte i samfunnet nå.

Det tette kampprogrammet i ishocket gjør at det blir en utfordring å få satt opp disse kampene igjen. Men det er lagt inn en lengre pause fra 15. desember til romjula. Kampen mot Ringerike er omberammet til 15. desember.

For å få en kamp utsatt må minst halvparten av spillergruppa som har spilt minst halvparten av kampene, være sykmeldt. Det betyr at langtidsskadde spillere ikke går inn i regnestykket.

Grüner ligger sist i eliteserien med sine sju poeng etter to seire på de 19 første kampene. Det er to poeng opp til Ringerike.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen