Ishockey

Vålerenga henter keeper og løper fra Manglerud Star

Den 30 år gamle keeperen Mitch Gillam har skrevet under på en avtale ut sesongen med VIF Hockey. Også løperen Darien Craighead (25) er klar ut sesongen.

Saken er oppdatert

Det bekrefter Vålerenga på eget nettsted mandag. Begge spillerne kommer fra MS.

– Jeg er ekstremt glad for å få bli en del av Vålerenga, som er en fantastisk ishockeyklubb. Jeg har ikke hørt noe annet enn bra ting om klubben, og vet jo allerede hva dette laget kan gjøre på isen, sier Gillam til vif-hockey.no, og legger til at han tror laget kan ta NM-gull.

– Dette er mitt første år i Norge, og jeg er blitt veldig glad i Oslo. Nå gleder jeg meg til å få spille for en klubb med så mye historie og så mange mesterskap. Jeg kan knapt vente med å få komme ut på isen og jakte på et nytt et sammen med resten av gutta, sier Craighead.

Darien Craighead setter inn Manglerud Stars første redusering på Jordal.

Hovedtrener Fredrik Andersson forteller at Gillam har vist at han holder et høyt nivå i ligaen, og er sikker på at han vil danne et bra keeperteam sammen med Tobias Breivold. Andersson sier Craighead holder høy klasse og vil bidra til vinnerkultur.

Gillam og Craighead ble nylig fristilt av Manglerud Star, sammen med Parker Bowles og Jonathan Racine. MS er i en tung situasjon økonomisk, og måtte la importspillerne gå.

– Vi har hatt noen tunge uker økonomisk og sportslig i Manglerud Star Ishockey Elite, hvor styret har jobbet med en plan på å finne kortsiktige og langsiktige løsninger for klubben. Med sviktende publikum og få sponsorer har ikke satsingen vi la til grunn for sesongen gitt oss den økonomiske og sportslige effekten vi hadde håpet på, og vi må nå derfor igangsette en plan for å kutte kostnader, skrev styreleder Henning Thoresen på klubbens hjemmesider søndag.

Med 19 poeng til nå, har Manglerud Star allerede to poeng mer enn de klarte å sanke i løpet av hele forrige sesong. Men økonomisk har det altså ikke lyktes klubben å oppnå sine mål så langt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!