Sport

Aslaksrud sikra Ullern fornya kontrakt i 2. divisjon

(Ørn Horten - Ullern 3-3). Ullern var høyt oppe, og langt nede, i løpet av sesongens siste bortekamp lørdag. Men Aslaksruds scoring fem minutter før slutt viste seg å være nok til å sikre plassen i 2. divisjon.

Ullern kunne stå igjen med mange potensielle utgangspunkt før den siste serierunden hjemme mot opprykksjagende Moss etter kampen mot Ørn Horten lørdag. Da Ørn Horten snudde fra 1-2 til 3-2 i løpet av tre minutter, hadde samtidig Vard Haugesund, som i dag spilte sin siste kamp for sesongen, kommet tilbake, og utligna til 2-2 mot Moss. På dette tidspunktet var alt helt åpent i bunnen av tabellen.

Med uavgjort til Vard Haugesund, og tap for Ullern ville Vard passert Ullern. I tillegg ville både Notodden, og Odd 2 kunne passert Ullern på tabellen i siste serierunde, der Ullern altså skal møte serieleder Moss, som ennå ikke har sikra opprykket. Det kunne blitt en svært svett sise runde for Ullern.

Men da Moss klarte å sikre seieren på tampen av sin kamp, samtidig som Jens Bonde Aslaksrud satte inn 3-3 på Lystlunden i Horten ble all tvil feid til side. De kan ennå bli passert av Odd 2 og Notodden, men det er kun en nedrykksplass igjen, og ettersom dette var Vard Haugesunds siste serierunde kan ikke Ullern rykke ned.

Nyopprykka Ullern har dermed klart målet de satt seg før sesongen; unngå nedrykk.

I hovedrollene: Aslaksrud og Austnes

En del av æren skal spiss Jens Bonde Aslaksrud ha. I en hektisk, og morsom fotballkamp scoret han to av Ullerns mål. Det første kom etter en drøy halvtime, etter et hjørnespark fra Lars Austnes der Aslaksrud fikk stå helt aleine, og sette inn 1-1 med foten.

Ørn hadde starta kampen godt, men like før utligningen hadde Ullern tatt over, og de var det klart beste laget inn mot pause. Aslaksrud var kun en god Ørn-blokkering unna å sende Ullern i ledelsen før pause. Men den gode trenden for Ullern fortsatte også etter pause, uten at de skapte de helt store målsjansene.

Et kvarter ut i 2. omgang gikk startskuddet for en spinnvill avslutning på kampen. Etter 60 minutter reddet Ullern kveldens første avslutning på egen mållinje.

12 minutter senere hadde Ullern fått et frispark rundt 30-35 meter fra mål. Mannen som serverte Aslaksrud på Ullerns første mål, Lars Austnes, overraska hjemmelagets keeper, som var på vei ut i feltet da frisparket gikk. Austnes gikk imidlertid for et skudd i nærmeste hjørne, og Ørn-keeperen ble tatt på senga. En gedigen brøler, og 1-2.

Redda plassen fem minutter før slutt

Da så det brillefint ut for Ullern, som hadde satt seg i en veldig komfortabel posisjon, med snaut 20 minutter igjen. Men kun fem minutter senere var det Ullerns burvokter, Andreas Olsvoll, sin tur til å dumme seg ut. På et gjennomspill kom Olsvoll i litt for stor fart, fikk tak i ballen, men klarte ikke å stoppe før han passerte 16-meterstreken, og dermed frispark til Ørn Horten. Frisparket ble redda av Olsvoll, men på returen dukket Henrik Falchener opp, og utlignet til 2-2.

Kun tre minutter senere var plutselig Ullern bak igjen, etter at Adrian Rogulj scora. 3-2, med ti minutter igjen for Ullern. På dette tidspunktet lå alt an til å avgjøres i en siste serierunde for Ullern.

Men fem minutter før slutt fikk Aslaksrud en ny mulighet, og sørget for 3-3, og fornya kontrakt, med sitt 15. mål for sesongen.

PS. Aslaksrud sikra seieren mot Ørn Horten i hjemmemøtet i andre serierunde. Da tre minutter før slutt.

Ny redning på strek

Kun tre minutter etter det igjen måtte Ullern på ny til pers på egen strek. Etter en god redning av Olsvoll, fikk Ørn Horten muligheten på returen, men Magnus Fosen sto på streken, og fikk avverga. På overtid var Ullern-innbytter, Abdel-Hedi Ali nære på å sikre Ullern seieren, men skuddet gikk like utenfor.

Det viste seg imidlertid å være uten betydning. Ullern tok med seg ett poeng, og ettersom Vard Haugesund tapte på tampen mot Moss, ligger de ett poeng bak Ullern, men har ikke mulighet til å ta igjen Oslo-klubben. Dette var nemlig Vards siste kamp for sesongen. Dermed står nedrykket nå mellom Odd 2, Notodden og Vard Haugesund.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Ørn Horten - Ullern 3-3 (1-1)

Mål: 1-0 Nuno Soares (19), 1-1 Jens Bonde Aslaksrud (33), 1-2 Lars Austnes, 2-2 Henrik Falchener (77), 3-2 Adrian Rogulj (80), 3-3 Jens Bonde Aslaksrud (86).

Gult kort: Alban Kadriu, Fredrik Døhlen Tørnby, Adrian Rogulj, Ørn Horten.

Andreas Olsvoll, Ullern.

Ørn Horten: Kristoffer Bjørlow Solberg - Seihou Leroy Sillah Nilsen (Alexander Rønning-Olsen, 63), Jørgen Vedal Sjøl, Henrik Sælbakke Falchener, Arnar Førsund (Thomas Søderstrøm Knutsen, 63) - Fredrik Døhlen Tørnby, Alban Kadriu (Gustav Sving Helling, 46), Frank Bamenye (Oliver Konstantin Thomassen, 63) - Adrian Rogulj (Mustapha Fofana, 80), Nuno Soares, Alex Krawiec

Ullern: Andreas Olsvoll - Espen Lindøe, Lars Jensen Austnes, Magnus Fosen, Tomas Boye Lopez Borgersen, Harold Bita Mufoncol - Ismar Dizdar, Thomas Skog Martinussen, Lars Følstad (Sander Birkeland, 71) - Dreni Ademaj, Jens Bonde Aslaksrud.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: