Sport

Ny Centrum-seier, første Ammerud-seier og Oppsal imponerte mot topplag

Centrum vant sin andre kamp på rad da de feide et skadeskutt Nidaros Jets av banen med 85-57 lørdag. Søndag imponerte Oppsal mot Kongsberg Miners, mens et svekket Ammerud slo samme Jets søndag.

Alle de tre Oslo-lagene var i aksjon i helgen i BLNO. Vi starter i rekkefølge med når kampene ble spilt:

Centrum sin kamp mot Nidaros Jets lørdag ettermiddag var den første BLNO-kampen denne helgen. Tigrene kom fra en overbevisende 41-poengsseier mot rival Ammerud på torsdag, men også lørdag havnet de tidlig under. Muligens undervurderte de Nidaros litt, som tapte med over 100 poeng kombinert over to kamper mot Kongsberg forrige helg og som kom veldig redusert til lørdagens kamp.

Etter å ha brukt litt tid på å komme seg i gang, snudde Centrum kampen på tampen av 1. periode. En tidlig 3-5-ledelse til Nidaros ble til 22-12 til Centrum etter de første 10 minuttene, før Centrum vant den andre perioden også med ti poeng. Det gjorde at ledelsen var på 20 poeng (48-28) før de siste 20 minuttene.

Inge-Aleksander Kristiansen var nok ikke kjempefornøyd med det han så av laget sitt etter pause. 13-12-seier i den tredje perioden gjorde at kampen var i teorien over før de siste ti minuttene, som de vant 24-17. Det endte med det 85-57.

Spillerne fornøyde

Seieren er Centrums andre denne sesongen, på tre kamper. Det er like mange som de vant hele forrige sesong, da av 27 spilte kamper.

– Vi snakket om det før kampen, at vi skulle prøve å holde fokus selv om de hadde så mange forfall på sentrale spillere. Da er det ofte folk tar litt lett på det. Og etter to veldig dårlige starter med 9-21 i Tromsø og 0-12 her mot Ammerud var vi innstilt på å komme i gang tidlig. Det gikk litt bedre, men fortsatt ikke bra, sier trener Kristiansen til Dagsavisen.

Johannes Dolven var nok en gang enorm og endte på 25 poeng og hele 17 returer, mens Pat Dickert fortsatte der han slapp på torsdag og noterte seg for 14 poeng i sin første kamp fra start. Christoffer Heggelund hadde «bare» fem poeng, men til gjengjeld åtte assists.

– Det er godt å vinne to på rad. Åpenbart har det vært mot to svekkede lag, men likevel er det godt å se at vi får til det vi ønsker. Igjen merker vi styrken av å ha et dypt lag, hvor vi kan rotere med alle mann. Vi er ved godt mot og spent på de neste kampene, sier Dolven.

– Det er deilig at vi har klart å slå tilbake etter tapet for Tromsø. Det er alltid veldig deilig å vinne, og jeg synes det er ekstra kult at alle er med på å vinne, sier lagkamerat Heggelund.

Nå blir det imidlertid langt tøffere for Centrum, som møter Kongsberg Miners, Gimle, Fyllingen og Frøya i de neste fire kampene. De fire lagene som ikke har tapt hittil i seriespillet. I tillegg er det bare den første kampen som spilles hjemme i Vulkanhallen, mens de øvrige tre spilles på bortebane i Bergen.

– Da får vi kjenne litt på det øverste nivået, sier trener Kristiansen optimistisk.

Ammerud slo tilbake etter derbytap

Etter en elendig serieåpning mot Centrum torsdag, der Ammerud tapte 55-96, reiste de seg søndag mot Nidaros Jets.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom stort sett hele kampen, og med under ni minutter igjen sto det 62-57 til Ammerud. Så scoret Sebastian-Ionut Slabu to poeng før Jonathan Mæhlum satte en trepoenger til 67-57. Og da Erick Silva la en ny trepoenger til 70-57 tre og et halvt minutt ut i perioden, klarte Nidaros aldri å tette luken.

Til slutt endte det 81-68 til det grønnkledde hjemmelaget. Mustapha Dibba blomstret i kampen søndag med 29 poeng og 13 returer etter å ha truffet på 12 av 24 skudd. I tillegg var fem av returene han plukket offensive. Roy Nwachukwu var også sterk med 25 poeng og 14 poeng etter å ha satt fire trepoengere og ni straffekast.

Dermed står Marco Sanders og co. med seier og tap etter to kamper.

– Jeg synes at vi spilte en helt grei kamp. Det var en veldig ustrukturert kamp i angrep og i forsvar, og vi merket at vi manglet Marco (Sanders). Jeg føler at dersom vi hadde hatt begge importene og spilt litt mer strukturert, så hadde vi vunnet med 40 poeng. Men selvfølgelig, seier er seier, sier Kevin Austria til Dagsavisen.

Oppsal imponerte i nytt tap

Få levnet Oppsal noen sjans borte mot et av ligaens beste lag i Kongsberg Miners søndag. Oppsal hadde også bare med den ene av to importspillere i Jacob Tryon, men det var faktisk ikke mulig å sette penger på Miners før kampen i dag. Man kunne bare tippe på om Oppsal skulle tape med mer eller mindre enn 54.5 poeng.

De spådommene gjorde Oppsal til skamme. Det så ut til å bli et stygt tap da Miners scoret ti strake poeng til 12-2, etter at det sto 2-2 innledningsvis. Så hentet Oppsal seg inn i kampen igjen og var bare åtte poeng (13-21) bak etter første periode. I den andre perioden holdt de stadig følge og tapte bare den med fem poeng, som gjorde at de bare var 13 poeng (31-44) bak til pause.

Også den tredje perioden ble tapt med åtte poeng og 13-21, slik at det ble for langt opp før de siste ti minuttene. Selv med 64-44 som utgangspunkt før fjerde periode, kjempet Oppsal likevel heroisk. De førte til at laget tapte fjerde periode med 14-23, og kampen totalt 58-88, men det var likevel klart årsbeste av Jarl Jespersen og co.

– Jeg er veldig stolt over det gutta presterer og den innsatsen de legger inn. Vi holder følge en god stund, men møter et lag som er samspilte og har litt høyere balltempo enn oss. Jeg er veldig glad for at vi spiller og gir alt i 40 minutter, og at vi jobber med oss selv og for hverandre. Vi har fortsatt litt mange turnovers, som vi må jobbe med, og enkelte ganger defensivt glemmer vi hva vi skal gjøre. Når det er sagt så tar vi et steg i riktig retning, sier trener Jarl Jespersen til Dagsavisen.

Thomas Ble imponerte stort igjen med 26 poeng etter å ha truffet på tre trepoengere og satt sju skudd fra gulvet, samtidig som han hadde fire assists. Også Etienne Aspevik var solid, 2005-modellen scoret 13 poeng.

– Nå gleder vi oss til onsdagens Oslo-derby mot Ammerud hjemme i vår storstue, avslutter trener Jespersen.

Mer fra Dagsavisen