Sport

Seriestart basket: Historiske Oppsal vil til sluttspill

For første gang i klubbens historie skal Oppsal spise kirsebær med de store lagene. Med to nye importspillere fra USA vil de vise at de ikke skal være noe kasteball i BLNO.

På smått sensasjonelt vis rykket Oppsal opp fra 1. divisjon til BLNO etter å ha slått Nidaros Jets 77–70 i kvalifiseringen i siste helgen i mars. Opprykket var et faktum allerede før siste gruppespillskamp mot Ullern, som de like gjerne knuste 87–52.

Og det har gått fort for Oppsal. I 2018/19 vant de 2. divisjon (nivå tre), før de i 2019/20 ledet 1. divisjon med 17 seirer og to tap før det berømte koronaviruset kom. Da ble serien kansellert og Oppsal fikk ikke rykke opp enda et nivå, selv om ingen lag hadde sjanse til å ta dem igjen.

Derfor var gleden ekstra stor da de i mars slo Jets og opprykket var et faktum.

– Da vi slo Nidaros var det en veldig deilig og spesiell følelse. Spesielt siden vi vant med gutter jeg har kjent i en årrekke, sier trener Jarl Jespersen til Dagsavisen.

Møter gamleklubben

Jespersen er ingen hvem som helst i Oslo-basketen. Han har tidligere vunnet NM-gull med Centrum Tigers og har i en årrekke vært assistenttreneren til Inge Aleksander Kristiansen der. Jespersen har vært en del av klubben de siste 18 årene!

– Det blir jo selvfølgelig spesielt å møte Centrum. Jeg har ekstremt mange gode minner fra tiden med dem – alt fra U19-mesterskapet med 95-årgangen, til reisen fra 2. divisjon til NM-gull i BLNO to år på rad (2015/16 og 16/17). Og det blir også spesielt å møte Inge, en slags mentor for meg. Det gleder jeg meg veldig til. Vi skal være best i byen, sier han selvsikkert.

Nå nærmer det seg seriestart for de hvite og blå, som spiller hjemmekampene sine i Oppsal Arena og som serieåpner med en tøff helg i Bergen med kamper mot Fyllingen (lørdag) og Frøya (søndag). Første hjemmekamp er mot Bærum onsdag i neste uke.

Går for sluttspill

De to Oppsal-trenerne Sohail Ashraf og Jarl Jespersen.

Og trener Jespersen ser ingen grunn til å ikke sikte høyt i den historiske sesongen. Han har med seg Sohail Ashraf som assistent.

– Ambisjonene våre er å komme topp åtte og sluttspill. Hvorfor sier seg vel selv? Vi har lyst å vise oss fram og vise at kvaliken i mars bare var starten på et eventyr, sier treneren.

– Vi har trent veldig bra i det siste og ligget på fem økter i uken. Vi kom hjem på søndag fra treningsleir i Sverige, hvor vi hadde tre økter om dagen. Ting ser veldig bra ut, sier han videre.

Mye av det samme er unggutten Isac Angelsen inne på.

– Vi har et mål om å komme oss til sluttspill med Oppsal i år og vinne så mange kamper som mulig. Med troppen vi har så burde det være mulig å vinne en del kamper med tanke på at vi har alle delene som trengs for å vinne basketball kamper, nå handler det bare om å spille bra sammen og vinne som et kollektivt.

Hadde ikke trodd det ble BLNO

Hans lagkamerat Jørgen Haakonsen sier følgende:

– Vi har sterke ambisjoner om å kunne nå sluttspillet og ikke havne i noen nedrykkskvalik. Det er et tøft mål, men et mål jeg føler vi burde kunne nå. Vi har en bred stall, med mye talent og spillere som ønsker å bevise noe. Jeg synes vi er en god gjeng med spillere, som sammen kan overraske i ligaen, sier han.

Haakonsen har studert i Bergen de siste årene og hadde ikke akkurat sett for seg å komme hjem til moderklubben i BLNO.

– Jeg så i utgangspunktet for meg å komme hjem til Oslo og Oppsal for å spille 1. divisjon, men da Oppsal klarte å sikre seg en plass i ligaen kjente jeg at dette var noe jeg hadde veldig lyst til å være en del av. De siste årene har jeg studert i Bergen, der jeg også har spilt litt basket, men ikke i nærheten av så seriøst som nå. Akkurat hva rollen min kommer til å bli utover sesongen er jeg usikker på, mitt fokus foreløpig er å bidra med mye energi i laget om det så er på benken eller på banen, sier han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

OPPSAL IF

Trener: Jarl Kristian Jespersen. Assistent: Sohail Ashraf.

Spillere inn: Jacob Tryon (Samford University, Alabama), Jacquez Henderson (Indiana University Bloomington), Sebastian N. Larsen (tilbake fra BI Athletics), Christian Andersen og Jørgen Haakonsen tilbake fra studier i Bergen, Isac A. Angelsen tilbake fra studier i England. Fra egen juniorstall: Etienne Nasser Aspevik, Nataniel Nikolic, Rhovic J. Sisor og Mohammad Jawara (tilbake fra en sesong i svensk basket).

Spillere ut: Vuk Vucetic og Laurence des Bouvrie til Centrum Tigers. Isak Peter Brodahl, Ruzh Baleros og Ola Johansen til Oppsal 2M.

Ryan Otsimi Simba, Jules Akvama, Adrian Mæland Sørslett og Niklas T. Trevino starter også sesongen i klubbens 2M-lag.

Åpningskamp: Fyllingen – Oppsal, Fyllingsdalshallen lørdag kl. 15.00.


Nyeste fra Dagsavisen.no: