Sport

Seriestart basket: Centrum i angrepsposisjon

Centrum har fått inn flere spennende spillere foran den kommende BLNO-sesongen. Med kaptein og landslagsspiller Johannes Dolven som hærfører, sikter klubben høyt.

Dolven tar nemlig nok et år i hovedstadsklubben, samtidig som han jobber som prosjektleder og konsulent hos anerkjente Horn & Co. Dolven var Centrum sitt innslag på landslaget i juli og august og spilte i snitt 13–14 minutter per kamp mot Danmark, Slovakia og Danmark igjen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Sist sesong herjet han i de 17 kampene han spilte med 16,6 poeng og 12,9 returer per kamp. Så fikk han en kneskade i midten av januar som holdt han ute for resten av sesongen. I de åtte kampene uten Dolven tapte Centrum samtlige åtte, og det gjorde også at Centrum ikke klarte å komme seg til sluttspill.

Det sier litt om hvor viktig han er for laget. Og Dolven er klar for å innta samme rolle som i fjor.

– Min rolle vil jeg anta ser ganske lik ut som fjoråret. Jeg vil lene på min rutine og gjøre så godt jeg kan for å sette et godt eksempel for resten av gjengen. Å være en del av landslaget har naturligvis vært utrolig morsomt. Det er klart det gir ordentlig mersmak og motivasjon av å vinne kamper med et sånt lag. Det gir absolutt motivasjon inn i sesongen som nå kommer, sier Dolven til Dagsavisen.

Sluttspillsplass henger høyt

– Hva blir målsettingene deres den kommende sesongen?

– Vi har mange nye spillere i stallen, som ikke har spilt sammen før. Målsettingen vår denne sesongen vil dreie seg mer om samspill i laget og få til det vi ønsker og jobber hardt for å få til. Jeg syns det er for tidlig å sikte seg inn på noe posisjon i tabellen, men selvfølgelig henger en sluttspillsplass høyt, sier Dolven.

Trener Inge-Aleksander Kristiansen sier følgende til Dagsavisen:

– Ambisjonene våre er jo å komme opp på et nivå hvor vi har mulighet til å konkurrere med alle lagene i ligaen. Vi innså at om vi skulle kunne få til dette, så måtte vi gjøre noen grep for å heve nivået. Vi har økt treningsmengden, samt å øke mulighetene for våre utøvere å bedrive egentrening.

Han ser en stall denne sesongen som er dypere enn fjorårets, som vil si at de har bedre dekning på samtlige posisjoner. Sist sesong var det nok litt for mye ansvar på nøkkelspillerne.

– Jeg har troen og håper på at vi kan bli et robust og sterkt kollektiv. Vi er langt dypere enn i fjor. Det er mange brikker som kan bli spennende å følge denne sesongen. Men dette avhenger helt av hvordan vi får det kollektive til å rulle, sier han.

Kristiansen er den eneste som er igjen fra da de vant to NM-gull på rad. Likevel har han ingen planer om å gi seg med det første.

– Centrum for meg er mer enn bare BLNO-laget. Selvfølgelig tar det opp mye av tiden min, men det handler også om å fortsette å bygge klubb. Og derav en god og trygg arena for barna å utøve idretten sin på. Videre har vi godt med vind i seilene om dagen, så dette tror jeg blir veldig gøy.

Flere nye fjes inn

Inn Vulkanhallen-portene har flere spennende spillere kommet i Patrick Dickert (Chongquing, Kina), Christoffer Heggelund (University of Victoria, Canada), Oliver Bojang Visnes (Kongsberg Miners), Petar Kutlesic (Asker Aliens), Ulrik Stranger-Johannessen (Frøya) og Gard Beinnes (Gimle), samt Nikola Antanasijevic, Elias Demoniere og Felix Grini fra egen junioravdeling.

– Hvem skal man ikke se opp for i år er vel spørsmålet. Jeg gleder meg enormt til å spille med nye spillere som Gard, Ulrik, Christoffer, Pat og Oliver. De er alle rutinerte spillere som jeg er sikker på kommer til å prestere i sesongen som kommer. I tillegg er jeg takknemlig for å ha Marcus (Barnett), Øyvind (Torsetnes), Giorgios (Kotrotsios), Laurence (des Bouvrie), Akrem (Dagnew) og Yannick (Onifade) med på en ny sesong. Enda en sesong under beltet vil gjøre de godt. Vi har også en solid junioravdeling i klubben som mange kommer til å få øynene opp for i løpet av sesongen, sier Dolven.

Hjemme fra college

Ulrik Stranger-Johannessen er klar for Centrum.

En av “nykommerne” denne sesongen er Christoffer Heggelund. Han gikk på University of Victoria i fjor, men fikk bare 3,4 minutter kamp fordelt på åtte kamper. Nå er Heggelund, som tidligere har spilt for Bærum, Kongsberg Miners og Centrum, tilbake i klubben han spilte for i 2018/19, da han snittet på 5,1 poeng og 1,5 assists per kamp.

– Grunnen til at jeg er tilbake i Centrum er fordi jeg studerer fulltid på BI. Centrum ble den beste løsningen for meg med tanke på både lag, spillerutvikling og samtidig at det kan kombineres med skole. De siste årene på college har vært gøy og lærerike og jeg har utviklet meg bra som spiller.

Chris Heggelund er tilbake i Centrum. Her mot Bærum i 2019. Foto: Marianne Maja Stenerud

Et annet nytt fjes er Ulrik Stranger-Johannessen, som tidligere har spilt for Asker og Frøya. Han har fullført en bachelor i Bergen og flytter hovedsakelig til Oslo på grunn av den nye jobben som rekrutterer/hodejeger for Job Solutions.

– Å kombinere jobb og basket i Oslo blir en fin kombo det, men det kommer til å være en relativt rutinepreget hverdag, hvor det ikke blir tid til så mye annet enn jobb og trening, sier han.

– Hvorfor Centrum?

– Det er det flere grunner til. Jeg bor på Grünerløkka (fem min å gå til Vulkan), så derfor sparer jeg mye tid på å slippe å reise langt og bruke mye tid på den biten. I tillegg er det en veldig ålreit gjeng som er der, og med flere jeg kjenner godt fra før, og som jeg trives veldig godt med. Det skjer også mye spennende i klubben, med mye vekst og andre prosjekter som pågår, så tenkte at det er en reise jeg gjerne vil være med på.

I tillegg trekker han fram trener Kristiansen som en av grunnene til at han valgte Centrum.

– Inge er en veldig flink trener med en velutviklet humoristisk sans, noe som kommer veldig godt med i hverdagen. Å spille under Inge er noe jeg ser fram til. Jeg hadde han som trener da jeg spilte for U18-landslaget og vi gjorde det veldig bra. Han er en smart og detaljorientert trener som med sine gode pedagogiske evner tar godt vare på spillerne sine. I tillegg ler han av vitsene mine.

Trekker fram flere

Stranger gleder seg stort til å spille med de nye lagkameratene sine.

– Jeg føler vi har mange spennende spillere på laget. Chris er tilbake fra Canada, og har et veldig pent blikk for spillet. Samtidig føler jeg både Gard og Oliver er spillere som har mye talent og potensial som ligaen ikke har sett ennå.

– I tillegg har vi mange sultne og interessante unge spillere på laget, som fort kan komme inn og bidra med mye. Så det skal nok bli spennende å følge med på, sier han.

Ulrik Stranger-Johannessen er klar for Centrum. Foto: Marianne Maja Stenerud

Også hovedtrener Inge-Aleksander Kristiansen gleder seg til en ny sesong.

– Jeg syns det ser spennende ut. Vi har et nesten helt nytt lag og jeg er fornøyd med spillertypene vi har fått inn, sier Kristiansen til Basketforbundet.

– Det er gjeng som kompletterer hverandre, og vi begynner å nærme oss to spillere i hver posisjon. Vi blir dypere og jeg liker folk som er interessert i å spille lagbasket. Det er ingen egoer her eller noen som må ballen mye, sier Centrums trener og sportslige leder videre.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

CENTRUM TIGERS

Trener: Inge-Aleksander Kristiansen.

Assistenttrener: Isak Prinos.

Spillere inn: Patrick Dickert (Chongquing, Kina), Christoffer Heggelund (University of Victoria, Canada), Oliver Bojang Visnes (Kongsberg Miners), Petar Kutlesic (Asker Aliens), Ulrik Stranger-Johannessen (Frøya), Gard Beinnes (Gimle), Nikola Antanasijevic, Elias Demoniere og Felix Grini fra egen junioravdeling.

Spillere ut: Georg Helvik (langtidsskadd), Kevin Austria (Ammerud), Simon Midtvedt (Centrum 1M), Sigurd Sandlie (Centrum 1M), Moritz Anglero (studier i Italia), Bendik Aunan (Nordberg), Lavrans Linnestad (studier), Rasmus Linnestad (lagt opp), Herman L. Nordeide (lagt opp).

SPILLERSTALL 2022/23

Nikola Antanasijevic, Marcus Barnett, Gard Beinnes, Laurence des Bouvrie, Akrem Dagnew, Elias Demoniere, Patrick Dickert, Johannes Dolven, Felix Grini, Christoffer Heggelund, Giorgos Kotrotsios, Petar Kutlesic, Yannick Onifade, Ulrik Stranger-Johannessen, Øyvind Torsetnes, Oliver Bojang Visnes.

Sannsynlig starting-5: Heggelund, Stranger-Johannessen, Barnett (Visnes), Kotrotsios (Kutlesic), Dolven.


Nyeste fra Dagsavisen.no: