Sport

Oppsal fornøyde tross nytt stortap: - Vi gjorde oss ikke bort

(Oppsal - Bærum 66-107). Oppsal kjempet heroisk og gjorde en god figur mot forrige sesongs NM-finalist i Bærum, men måtte til slutt gi tapt. Toppscorer Thomas Ble var likevel fornøyd etter den historiske hjemmekampen.

OPPSAL ARENA (Dagsavisen): Etter en fryktelig tung start på sesongen i Bergen sist helg, der Oppsal tapte med 43 og 41 poeng mot Fyllingen og Frøya, var det duket for en historisk hjemmekamp i Oppsal Arena mot Bærum onsdag. Kampen var nemlig den første på hjemmebane på øverste nivå for Oppsals del i klubbens historie.

Dessverre måtte de igjen klare seg uten de to importspillerne Jacquez Henderson og Jacob Tryonø, samt Nick Kervens (jobb), som blir en viktig brikke for de blå og hvite utover i sesongen.

Uten de tre nøkkelspillerne ble det tøft for Oppsal, som tapte 66-107. Men alt var ikke helsvart, selv om det ble stortap. De kom best i gang og ledet litt ut i andre periode mot et godt Bærum-lag. 66 poeng var også sesongbeste, og Thomas Ble herjet med 24 poeng og ble kampens toppscorer.

– Jeg synes vi starter kampen bra og er veldig tro mot vårt spill. Så blir folk slitne, og jeg gjør kanskje feil og lar enkelte bli på banen for lenge uten pauser. Det virket som Bærum ville det mer enn oss. Vi mistet konsentrasjonen utover i kampen, slutter å jobbe som et lag og mister verdiene vi har i forsvar. Vi lar dem gå midten, bokser ikke ut under kurven og hjelper hverandre ikke i forsvar, sier trener Jarl Jespersen til Dagsavisen.

Treneren undres om laget kanskje har for høye skuldre.

– Dette er en prosess, og et nytt nivå for store deler av laget. Så vi tar steg, kanskje ikke like store hver gang, men vi tar dem. Jeg har veldig stor tro på gruppa, og føler meg sikker på at seieren vår er rett rundt hjørnet, legger han til.

Deppet ikke

Men stortapet til tross, toppscorer Thomas Ble var ingen sur mann etter kampen.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var veldig gøy å spille den historiske hjemmekampen. Det var mange i hallen og så på, pg mange unge som lagde skikkelig stemning. Vi var påskrudd fra start og hadde en god positivitet i laget. Det var godt å vise at vi har noe å gjøre i BLNO, men det var synd at vi tapte med såpass mye, sier Ble til Dagsavisen.

– Din egen innsats, da?

– Jeg har alltid kjent på at jeg har mye å bevise. For noen år siden hadde jeg ikke trodd at jeg skulle tilbake til BLNO, siden jeg har blitt småbarnspappa og alt. Men jeg feirer egentlig bare hele reisen. Jeg er tilbake på toppnivå og følte jeg fikk vist meg frem fra en god side. Jeg gleder meg til å bidra positivt fremover og, sier Ble, som jobbet sist helg og derfor ikke fikk være med i Bergen.

Thomas Ble i farta mot Stian Mjøs. De to scoret 24 poeng hver

33-åringen med landskamper for Elfenbenkysten (!) og et utenlandsopphold i Tyskland mener Oppsal-spillerne har mye å jobbe med fremover. Naturlig nok.

– Det ble jo et litt for stort tap for min smak, men. Vi møter et lag med en rutinert trener som har kontroll på gutta sine, mens vi må jobbe litt med å vite hvor vi skal være til enhver tid når vi er slitne. Det er en del ting vi må få på plass, sier han og fortsetter:

– Vi må legge stein på stein, og så vil vi jo bli bedre når hele stallen er på plass. Da vil jeg tro vi er et lag som kommer til å konkurrere. Det er godt å kjenne på. Så feirer vi nå vår første hjemmekamp, og at vi ikke gjorde oss bort, sier toppscoreren videre.

Ros fra Bærum-stjerne

Også Bærum-profilene Stian Mjøs og Gaute Haugen hadde noen lovord til det nyopprykkede laget etter seieren.

– Det er et energisk lag med mange unge spillere. De blir helt sikkert bedre når importene er med, men det er nok gøy nå for de unge norske spillerne å få prøvd seg i ligaen med mye spilletid og erfaring, sier Mjøs, som scoret 24 poeng.

– De er unge og villige i hvert fall, og det er mye trøkk i en del av unggutta. De mangler jo litt rutine og struktur, men det kan bli ålreit med importer hvis de fortsetter med samme intensitet, og får litt mer struktur og erfaring på begge sider av gulvet, skyter Haugen inn.

God Oppsal-start

Oppsal kom best i gang på hjemmebane onsdag og tok ledelsen da Thomas Ble driblet til kurven, ble feilet og fikk to straffer. Han satte en av to og Oppsal ledet 1-0, som var deres første ledelse i BLNO noensinne. Hjemmelaget fortsatte å kjøre på og ledet 5-2 tidlig.

Så tok Bærum mer og mer over, og på 22-14 til gjestene tok Jarl Jespersen timeout. Det fungerte, for bare minuttet senere var ledelsen krympet til 18-22, og etter ti minutter sto det 26-23 til Bærum, etter at Ble satte en trepoenger idet tiden gikk ut.

Oppsal fikk en drømmestart på den andre perioden og ledet 28-27, men det var også den siste gangen de ledet i kampen.

– Det var utrolig kult. Vi kom ut med en veldig god energi og var påskrudd fra start, sier Ble.

Lufta gikk også litt ut av Oppsal da Fredrik Trana, som har over 60 BLNO-kamper for Centrum og Ammerud, fikk sin fjerde feil (man ryker på fem) med fem minutter igjen av den andre perioden. Til pause var stillingen 50-35 etter at Bærum scoret 23 av omgangens 30 siste poeng.

Bærum tok mer over

Bærum kom ut i 100 i den tredje perioden og scoret 12 av periodens 14 første poeng til 62-37. Da tok Jespersen en ny timeout. Oppsal holdt greit følge etter det, men da var mye avgjort. Med ti minutter igjen sto det 81-54 til gjestene.

Det er ikke så mye å skrive hjem om fra den fjerde perioden. Oppsal tapte den 12-26 og kampen 66-107. Lufta gikk ut av hjemmelaget utover i den fjerde perioden.

– Kampen burde vært jevnere. Vi følger kampplanen og klarer å senke tempoet deres og spesielt til Stian (Mjøs), men så mister vi det utover. Det er dårlig kommunikasjon defensivt, dårlige rotasjoner, lite vilje og ingen offensiv plan. Det gjør at det blir mange avslutninger og angrep som er dårlige, og flere pasninger som har null mål og mening, sier Isac Angelsen.

Dermed står Oppsal med tre tap etter tre kamper, og det blir ikke mye lettere i neste kamp. Søndag skal de møte serieleder Kongsberg Miners borte.

– Det blir utrolig tøft. Jeg håper på at vi kan legge en stein til der og at vi kan jobbe mot riktig retning, og at moralen kan være der, selv om det blir veldig tøft. Jeg håper alle får restituert godt nok til at vi er 100 prosent klare, men man skal ikke se bort ifra at det blir nok et stortap. Kanskje bare med 30 poeng? Eller 25? Eller 20, avslutter Ble og ler.

---

Kampfakta:

BLNO, runde 3

Oppsal-Bærum 66-107

Oppsal Arena

Stilling per periode: 23-26, 12-24, 19-31, 12-26

Toppscorer Oppsal: Thomas Ble, 24 poeng

Toppscorer Bærum: Stian Mjøs, 24 poeng

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: