Krüger vant i suveren stil i Holmenkollen

Simen Hegstad Krüger var ustoppelig og vant som han ville i lørdagens 15 kilometer fri teknikk i Holmenkollen Skishow.

Lyn-løperen åpnet sterkt og bare økte etter hvert. Hans eminente skøyteteknikk passet godt for den tøffe traseen i Holmenkollens rulleskiløype. Han gikk også på hjemmebane etter flere treningsøkter i Holmenkollen.

– Jeg er nok den som ha gått flest runder her. Jeg hadde nok hjemmebanefordelen, sa en beskjeden Krüger til NRK.

– Jeg håper jeg har noen knepp til når vi kommer til vinteren. Dette var en godkjent økt. Jeg føler jeg klarte å holde tre gode runder.

Oppkjøringen til Krüger var ikke all verden. Han hadde en ferieuke i Portugal for fjorten dager siden, men fikk en uheldig hjemreise med magesjau.

Sprinteren Pål Golberg var frisk, men var sjanseløs mot Krüger og endte 39,8 sekunder bak på 2.-plassen.

Hans Christer Holund startet forsiktig, men i kjent stil hadde han en solid avslutning og gikk seg opp til tredjeplass. Han endte 45,1 sekunder bak lagkameraten.

Harsem vant kvinneklassen

Kathrine Harsem var i en klasse for seg i 15 kilometer fri teknikk.

Det ble gått intervallstart i tre runder i Holmenkollens tøffe rulleskitrasé.

Harsem var best fra start til mål. Veteranen kom rett fra høydetrening, og hun økte avstanden til konkurrentene gjennom hele løpet. Hedda Østberg Amundsen tok 2.-plassen, 28,4 sekunder bak vinneren. Tiril Udnæs Weng ble nummer tre og var 56,2 sekunder bak.

– Jeg er veldig overrasket. Jeg hadde ikke lyst til å gå i dag, for det har vært lenge siden sist. Jeg er glad jeg startet. Jeg gikk inn for å ha en hardøkt, sa Harsem til NRK.

Målet hennes for sesongen er klart. Løperen vil revansjere seg og kjempe om en plass på det norske VM-laget.

– Jeg har lyst til å gå «all inn» denne sesongen. Målet mitt er VM, sa Harsem.

Landslagsløperen Heidi Weng hadde en tung dag, tapte jevnt og trutt og endte på en litt skuffende 9.-plass.

For første gang denne sesongen skal kvinner og menn gå de samme distansene. Holmenkollen «tjuvstartet» med å gjøre det i sitt showrenn lørdag.