Ishockey

Manglerud Star serieleder etter å ha herjet med Grüner i serieåpningen

Manglerud Star ledet 3-0 etter sju minutter og 4-1 etter 15 minutter i serieåpningen mot Oslo-rival Grüner. Tre av MS’ nye importspillere scoret i den første perioden da gjestene vant 7-1.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): Det ble nemlig aldri særlig spennende da Grüner fikk Manglerud Star på besøk til serieåpning i Fjordkraft-ligaen lørdag. Dermed fikk Roy Johansen en best tenkelig start som Manglerud Star-trener.

– Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med en seier i første kamp, mot laget vi kommer til å kjempe mot om en sluttspillplass. Nå sitter vi igjen med en god følelse etter å ha scoret sju og bare sluppet inn to. Men det er bare én kamp. Vi tar ikke av den grunn, sier Johansen til Dagsavisen.

– Det er fortsatt mange kamper igjen, men det er bra for humøret og selvtilliten. Og så er det bra for klubben å kjenne på at man er på vei vekk fra den sumpa man var i, i fjor, sier han videre.

Han har fått med seg evigunge Morten Ask som assistenttrener. Og Ask er ingen hvem som helst – han har spilt i Norge, USA, Sverige, Tyskland og Finland og har 422 kamper for landslaget. Han har 99 VM- og OL-kamper for Norge og har spilt to VM-kvartfinaler og deltatt i to OL.

– Det er prima å ha med Morten og de andre nye. Det er mye entusiasme og engasjement i klubben. Vi må utnytte alle muligheter vi har. Det er en veldig god stab rundt laget, så gjelder det å bli mer proffe på alle områder, sier Johansen.

Avgjort etter sju minutter?

Allerede før flere av tilskuerne hadde rukket å sette seg sto det 1–0 til MS, 2–0 var et faktum etter seks minutter og 3–0 etter sju. Grüner fikk redusert til både 1–3 og 2-4, men kom aldri noe nærmere. MS scoret kampens tre siste mål og vant overlegent 7–2.

– Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så bra start med et lag. Det er lenge siden. Men vi vet at førsterekken vår er giftig. Nå fikk de uttelling på det meste. Det la premissene for kampen videre, sier Johansen.

– Det var veldig gøy å debutere. Vi kom ut i 100 og spilte en veldig god førsteperiode, som avgjorde kampen. Det var deilig å score tidlig og få den første scoringen ut av vinduet, sier kampens første målscorer Darien Craighead.

Flere nysigneringer med mål

Han debuterte med scoring lørdag etter å ha spilt for ECHL-laget Indy Fuel forrige sesong. ECHL er nivået under AHL, som igjen er nivået under NHL.

– Jeg synes nivået er høyt. Det er veldig mange gode spillere her i Norge og jeg gleder meg til å møte flere gode lag i fremtiden. Førsteinntrykket så langt er veldig bra. I tillegg trives jeg godt i laget og vi har mye spennende på gang, sier Craighead.

Han fikk se at flere nysigneringer i Parker Bowles (var i Lillehammer i 2018/19) og Emil Bejmo (svenske som har flere år fra toppnivå i Sverige) også noterte seg for scoring i debuten.

– Det var veldig gøy at vi alle kom så godt i gang. Nå skal vi bare kjøre på videre.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Like mange skudd

Men selv om det ble storseier til MS, var skuddstatistikken på 29–29.

– Jeg synes vi rydder bra unna vårt eget mål og de kommer ikke til så veldig mange store sjanser, selv om de har 29 skudd. Vi har veldig mange store muligheter. Man bør ikke se seg helt blind på at det blir 29–29. Vi har mye større sjanser enn dem.

– Vi var gode defensivt og gjorde jobben foran Mitch Gillam i målet, som jeg kjenner godt etter at vi har spilt sammen i flere år. Han hadde flere gode redninger og kommer til å være en av ligaens beste keepere denne sesongen. Vi var solide defensivt som et lag også. Også var det sterkt av oss å være så effektive som vi var, sier Craighead.

Drømmeåpning

Amerikaneren åpnet scoringsballet i Grünerhallen etter 38 sekunder lørdag. Litt ut av intet ble Craighead spilt alene gjennom av Emil Bejmo. MS’ nummer 77 var iskald alene med keeper og la ballen over keeperskinnen til Linden Marshall i Grüner-buret.

Ett minutt etter et Grüner-overtall økte MS ledelsen seks minutter og 17 sekunder ut i oppgjøret etter en perlescoring. Parker Bowles slapp til Craighead og fikk pucken tilbake foran Marshall. Bowles stakk ut kølla og flikket den forbi Grüner-målvakten og i mål til 2–0.

3–0 sto det bare 53 sekunder etter at pucken lå i mål til 2–0. Tobias Degvold forserte inn i Grüners sone med pucken og la lekkert igjen til Emil Bejmo. Han hamret pucken i mål fra fire-fem meter.

Redusering og flere mål

Grüners første mål for sesongen kom 13 minutter ut i oppgjøret. Lars Francke-Enersen fikk skutt fra distanse, men forsøket ble reddet av Gillam. Han måtte gi retur som Charlie Bjorlin satte i det åpne målet.

Gleden var kortvarig for Grüner. 15 minutter var spilt da Bjorlin fikk to minutters utvisning for høy kølle, og bare åtte sekunder ut i overtallsperioden økte Bejmo til 4–1 med sin andre scoring på åtte minutter. Pucken gikk fort fra Jonathan Racine-Clarke til Bowles til Bejmo, som satte pucken i åpent mål fra én meter. Marshall var utspilt i Grüner-buret.

Sebastian Christiansen sin redusering til 2–4 to minutter før første pause tente håpet for Grüner, og også denne scoringen kom i overtall. Etter et vedvarende Grüner-press fikk Christiansen pucken ute til venstre. Han la den mot mål, og uten at den var nær noen Grüner-spillere gikk pucken i mål.

Dermed sto det 2–4 etter de første 20 minuttene, etter en vanvittig åpningsperiode.

MS økte og økte

Seks minutter ut i den andre perioden økte MS til 5–2. Kjetil Martinsen ble truffet i mølja foran målet til Grüner og pirket inn MS sitt femte mål for kvelden.

5–2 ble til 6–2 to og et halvt minutt senere. Etter at Grüner hadde spilt lenge inne i sonen til MS kontret gjestene i grønt. Christoffer Berger satte fart på skøytene, trampet på elegant vis forbi Christiansen og kom alene med keeper. MS’ nummer 96 la ballen på vakkert vis opp i nettaket.

Mads Vestby fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 7–2 åtte minutter før full tid. Et skudd fra nevnte Vestby ble det gikk retur på, og samme mann jaktet returen. Fra to meter fikk Vestby kriget inn kampens niende scoring.

Skal til sluttspill

Dermed endte det 7–2 til MS, som enn så lenge er serieledere. For Johansen og co. er det kun én ting som gjelder nå: sluttspill.

– Sluttspillet er det soleklare målet vårt. Vi må jobbe med mye fram til det, men det blir viktig for oss å nå sluttspillet. Alt annet er en stor skuffelse, sier Craighead.

De møter Frisk Asker, som herjet med Vålerenga fredag, til sesongens andre kamp. Den spilles torsdag klokken 18.30 i Manglerudhallen.

– Vi må jobbe med mye. Vi har en prosess om å holde baklengsmåla på to. Det er en tøff målsetting, men vi klarte det mot Grüner. Vi må være tette og gjerrige bakover. Vi må være tøffe rundt vår egen keeper. Det er det vi jobber mye med. Så er det powerplay og undertall som blir veldig viktig, avslutter Johansen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Grüner – Manglerud Star 2–7 (2-4, 0-2, 0-1)

Mål:

1. periode: 0–1 (0.38) Darien Craighead, 0–2 (6.17) Parker Bowles (Craighead), 0–3 (7.10) Oscar Emil Bejmo (Tobias Degvold, Bowles), 1–3 (13) Charlie Björlin (Lars Erik Francke-Enersen), 1–4 (14.59) Bejmo (Bowles, Jonathan Racine-Clarke), 2–4 (18.01) Sebastian Labori Christiansen (Björlin, Tobias Skuterud).

2. periode: 2–5 (32.07) Kjetil Martinsen (Steffen Thoresen), 2–6 (34.29) Christoffer Larssen Berger.

3. periode: 2–7 (52.08) Mads Vestby (Tjus Koblar, Berger).

Utvisninger: Grüner 1 x 2 min., Manglerud Star 6 x 2 min.

---

Mer fra Dagsavisen