Sport

Manglerud Star - klare for å slåss om sluttspillet

Manglerud Star er nok den aller største vinneren, av våre tre Oslo-lag, denne sommeren. Her har det virkelig skjedd mye. Sesongens MS-utgave ser veldig spennende ut.

Ingen av forrige sesongs importer er med videre for Manglerud Star. Men det plager nok ikke veldig mange. MS hadde en katastrofal 2021/22-sesong, men kan likevel gå inn i denne sesongen med en positivitet, og optimisme. Ny styreleder i Henning Thoresen er på plass, og på trenersida har Roy Johansen tatt over. Sammen med Morten Ask, skal de prøve å ta MS til sluttspillet denne sesongen.

Trenersituasjonen er kanskje den største, og viktigste endringa. Forrige sesong starta MS med kanadiske Corey Neilsson bak roret. Det viste seg å ikke være en god match. Knut Jørgen «Stubben» Stubdal tok etter hvert over, og i kvaliken kom også Roy Johansen inn i garderoben. Nå skal Johansen få muligheten fra start, og han virker sugen på å vise at han fremdeles har det som kreves for å lede et norsk eliteserielag.

Spennende importer

Klubben har fulgt opp med å gi Roy Johansen gode forutsetninger. Målvakten Lars Haugen, som det var knyttet store forventninger til da han kom hjem til Manglerud Star for to sesonger siden, har ikke fått det til å sitte helt, og valgte å legge opp før denne sesongen. Det betyr at kanadiske Mitch Gillam blir klubbens førstevalg mellom stengene denne sesongen. 29-åringen kommer fra ECHL, der han har levert jevnt over 90 i redningsprosent i løpet av karrieren. Han har også noen få AHL-kampen i beltet. Keeperplassen er en posisjon MS har slitt veldig med i flere sesonger. Hvis Gillam leverer er det fort nøkkelen som tar dem til sluttspillet.

Heller ikke andrekeeper Ole Morten Furseth er med videre slik det ser ut nå, men MS har henta hjem igjen en lokal, ung målvakt. Aleksander Johnsen forlot MS sitt U21-lag, til fordel for svenske Kalix, forrige sesong. Nå er 19-åringen tilbake, og vil danne målvaktsduoen med Gillam.

I tillegg til Gillam har de henta ytterligere tre kanadiere. Backen Jonathan Racine (29), samt løperne Darien Craighead (25), og Parker Bowles (27). Samtidig har også den svenske løperen Emil Bejmo, på 32 år, kommet til klubben. Alle importspillerne er i aldersgruppa 25-32. Det er en helt annen aldersklasse enn Manglerud Star vanligvis har henta importspillere. Dette kan være med å gi MS et mer voksent utseende. Mer rutine, mer ro. Det kan være et smart trekk av klubben, som tradisjonelt har stilt veldig ungt.

Svensk rutine, og gammel kjenning

Svenske Bejmo er kanskje den fremste representanten for dette. Han har vært en del av kapteinsteamet til Mora i totalt fire sesonger, hvorav én av disse sesongene var i SHL. Han har over 80 kamper på Sveriges øverste nivå, og over 400 på Sveriges nest øverste nivå. Dette kan vise seg å bli en veldig verdifull spiller på, men også utenfor, isen.

Kanadiske Parker Bowles er nok likevel den spilleren det norske hockeypublikummet kjenner best. Han leverte 45 poeng på 48 seriekamper for Lillehammer, tilbake i 2018/19. De to siste sesongene har han spilt på nivå tre i Tyskland, for Hannover Indians. Forrige sesong leverte han 88 poeng på 47 kamper der. Et spennende gjensyn for det norske hockeypublikummet.

Saken fortsetter under bildet.

Parker Bowles hadde en god sesong for Lillehammer tilbake i 2018/19. Nå skal han hjelpe Manglerud Star.

Tilbake etter utestengelse

Vi må heller ikke glemme at Marcus Bryhnisveen er tilbake i manesjen. 27-åringen ble utestengt på grunn av doping tilbake i 2018. Da var han en del av Sparta Sarpsborg. Nå er dommen ferdigsona, og Manglerud Star har valgt å ta han under sine vinger, og vil gi han en ny mulighet. Bryhnisveen har definitivt kvaliteter som kan komme godt med, men spørsmålet er selvsagt hvor mye fire år uten hockey har påvirka han. Ryktene sier at han har holdt det gående i alle disse årene, i Manglerudhallen, og at den fysiske delen bør være grei. Men han har altså ikke vært i en kampsituasjon siden 2018. Spennende, men veldig usikkert.

Vi får også legge til at Mats Trygg har lagt opp, og gått inn i trenerteamet til Vålerenga, men han hadde heller ikke Manglerud Star så mye glede av siste halvdel av forrige sesong, på grunn av en hodeskade. Han var likevel en engasjert, og viktig brikke rundt laget.

Manglerud Stars første treningskamp spilles hjemme mot Lillehammer, tirsdag 19.00.

Oppsummering:

Der det virket som at Manglerud Star famlet litt før forrige sesong, ser det ut til at de har funnet planen sin nå. Ting ser ut til å ha falt litt på plass for dem, både på, og utenfor isen. Laget bør kunne skape litt fornya optimisme blant MS-folket, som har lagt en blytung sesong bak seg, der de såvidt klarte å kare seg ut av kvaliken, sammen med Grüner.

Denne MS-utgaven har rett og slett en del usikre, men likevel veldig spennende spillere i troppen. Skulle det vise seg at de har truffet blink på importene kommer dette laget til å spille i sluttspillet til våren.

---

Overganger Manglerud Star

Inn:

Målvakter:

Aleksander Johnsen (19) – Kalix

Mitch Gillam (29) – Indy Fuel

Backer:

Jonathan Racine (29) – Vita Hästen

Løpere:

Emil Bejmo (32) – Chamonix

Marcus Bryhnisveen (27) – ingen klubb

Parker Bowles – Hannover Indians

Darien Craighead (25) – Indy Fuel

Ut:

Målvakter:

Lars Haugen – ingen klubb

Backer:

Mats Trygg – ingen klubb

Reid Yochim – Morzine-Avoriaz

Løpere:

Kristoffer Pihlqvist – Lørenskog

Sam Hu – ingen klubb

Andrei Kostitsyn – ingen klubb

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen