Sport

Frigg-gutten ble matchvinner for Skeid: – Det er litt ekstra spesielt

(Frigg - Skeid 0-1). Det var sjansefattig, men tett og jevnt da Oslos gamle storheter møttes til et tidlig 2. runde-oppgjør i cupen onsdag kveld. Den tidligere Frigg-gutten Marcus Melchior ble matchvinner med sin scoring fem minutter etter pause.

TØRTEBERG (Dagsavisen): Marcus Melchior startet karrieren i Frigg, men dro tidlig videre til Vålerenga og utviklet seg der før han nå er i Skeid.

– Jeg spilte i Frigg da jeg var barn. Jeg ser rundt meg her i dag at det er mange kjente fjes. De ble lovet scoring i dag så det er bra jeg innfrir på det, smiler Marcus Melchior til Dagsavisen.

Han var blant banens beste spillere i kveld og kronet prestasjonen med å bli matchvinner mot sin gamle klubb. Fra egen halvdel avanserte han i stor fart, ristet av seg forsvaret og satt inn kampens eneste mål. Det sender Skeid videre til 3. runde i cupen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– I pausen var jeg irritert over at jeg ikke hadde prøvd et eneste skudd. Derfor bare bestemte jeg meg for å gå for det. Da jeg til slutt kom til skuddhold var planen klar. Jeg skulle sette den mellom beina på keeper, det er ofte rom der. Det har jeg hatt suksess med tidligere, sier Melchior om målet.

Oppgjøret var ellers sjansefattig. Frigg spilte best i førsteomgang, trillet ballen i høyt tempo, prøvde seg på raske kombinasjoner, men Skeid tillot ikke mange sjanser imot. Vital Curtis Kaba var nærmest like før og like etter sidebyttet. Gabriel Andersen kunne sendt oksene i ledelsen like etter Kabas første sjanse, men hodestøtet strøk lengste stolpe.

– De fikk styre litt mer enn det vi ønsket. Og da vi hadde ballen stresset vi litt for mye og tok ikke så godt vare på den, sier Melchior.

Etter scoringen hans fortsatte det samme kampbildet. Skeid la seg lavere og kontrollerte kampen. Frigg hadde mye ball, men klarte ikke å skape de store sjansene.

– Vi hadde god kontroll etter vi gikk opp i ledelsen. Vi ventet egentlig på det helt frem til det skjedde. Hadde vi scoret tidligere, for eksempel på en av sjansene i førsteomgang, tror jeg det ville blitt større sifre, sier matchvinneren. Selvom Gard Holme ikke kunne være tilstede i dag gikk det likevel veien. Skeids hovedtrener hadde nemlig fått innkalling til en langt viktigere begivenhet.

– Gard fikk en telefon et par timer før kampstart. Han måtte pelle seg opp til Rikshospitalet og fødestua. Det er tvillinger på vei, kunne assistenttrener Igor Aase meddele.

Skeid-sjanse i åpningsminuttet

Det sto bare 25 sekunder på klokka da den første sjansen kom. Marcus Melchior kom seg igjennom i midten og fikk fyre av. I ubalanse ble det ikke den store oppgaven for Egil Borgen Evensen å redde. Det var også Skeids beste sjanse i løpet av de første 45, helt frem til Gabriel Andersen headet upresset like utenfor fem minutter før hvilen.

Frigg kom ikke noe nærmere, men viste gode tendenser. Laget trives bedre når motstanderen står litt høyt. Kjappe angrep i lengderetning er noe Frigg er gode på og Magnus Aadland ønsket tydelig med stemmen at Vital Curtis Kaba skulle involveres i bakrom. Fredrik Berglie hadde en stor oppgave med å matche styrken til Friggs spydspiss, han ble sendt på noen lufteturer i møte med fysikken, men klarte seg godt.

Like før pause var de to involvert i Friggs beste mulighet før pause. Kaba og Ulrik Ferrer kombinerte godt sammen, Kaba kom rettvendt mot Berglie og fikk avsluttet, men ballen gikk utenfor.

Sjansefattig

Frigg hadde ballen mest den første halvtimen og spilte raskt langt bakken. Sebastian Fjose Berg og Joakim Holmedahl var mye involvert i balltrillingen. Av og til kom det raske kombinasjoner med flere spillere på ballen, det kunne også blitt noen fine angrep ut av det, problemet lå på siste tredel.

Skeid styrte i større grad det siste kvarteret, men slet som Frigg å komme igjennom det siste leddet. Likevel ble det Gabriel Andersen-sjansen ut av det, han traff godt med headingen fra 10 meter, ballen strøk lengste stolpe.

Klemmer for kampseier.

Melchior løp seg fri fra Holmedahl

Skeid kom ut med høyere intensitet etter pause. Etter en umiddelbar Kaba-sjanse tok de grep om kampen. Og uttellingen kom i samme slengen. Marcus Melchior satte fart i mellomrommet med Joakim Holmedahl på slep. Friggs midtbanemann gjorde alt han kunne for å stoppe en fremadstormende Melchior, men måtte til slutt gi slipp. Fra syv meter avsluttet Melchior via Ilir Kukleci og forbi Egil Borgen Evensen. 0-1 etter 50 minutter.

Det håpet vi ville åpne opp kampbildet, men slik ble det ikke. Skeid holdt seg kontrollerte i organiseringen og demmet opp for det Frigg prøvde på. Magnus Aadland skrek etter tempo i spillet, det dalte nemlig etter hvilen. For Skeid kom Johnny Buduson inn for Gabriel Andersen. Umiddelbart kom han til en fri heading inne i feltet, den gikk rett på Frigg-keeper Evensen. Like etter måtte han ut og strekke på beina til Pape Ndiaye, Frigg-stopperen måtte gi seg etter timen spilt.

Med tyve minutter igjen byttet Frigg hele venstresiden. Den var tidvis sprudlende i førsteomgang, etter hvilen ble den usynlig. Magnus Aadland fortsatte å rope på Ulrik Ferrer og Vital Curtis Kaba, de skulle konstant «lukte» på bakrommet. Skeid lot Frigg trille og la seg noe lavere. En velkjent taktikk når man leder og kontrollerer et kampbilde.

Frigg presset på i sluttminuttene, men fant ikke gjennombruddet tidsnok. Skeid hadde brukbar kontroll hele veien ut. På overtid kom det en ren heading rett på Lars Kvarekvål etter corner, men sisteskansen holdt ballen i fast grep. Det siste sparket på ballen kom Bo Åsulv Hegland til. På halvspretten skjøt han utenfor Kvarekvåls rekkevidde, men også centimeteren over tverrligger.

Dermed tar Skeid seg oppskriftsmessig videre til tredje ordinære cuprunde. En sjelden opptur i en ellers trå vårsesong.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

NM menn runde 2, onsdag

Frigg - Skeid 0-1 (0-0)

Tørteberg kunstgress 2: 280 tilskuere

Dommer: Herman Holthe, Bækkelagets SK

Mål: 0-1 Marcus Melchior (50′)

Gule kort: Shariff Cham, Chris Safari, Vital Curtis Kaba

Frigg: Egil Borgen Evensen - Chris Safari, Pape Ndiaye (Markus Alsaker Rogde 63′), Ilir Kukleci, Jonas Halsne (Marius Cassidy 72′) - Per Eik Forgaard (Tony Vo 84′), Shariff Cham (Bo Åsulv Hegland 84′), Joakim Holmedahl, Sebastian Fjose Berg - Ulrik Ferrer, Vital Curtis Kaba

Skeid: Lars Kvarekvål - Fredrik Berglie, Stian Kommandantvold Pettersen, Tomas Borgersen (Mikkel Tveiten 58′) - Ousmane Toure, Florind Lokaj, Marcus Melchior (Erik Nordengen 80′), Ulrich Østigård Ness, Morten Renå Olsen - Emil Tjøstheim, Gabriel Andersen (Johnny Per Buduson 58′)

---






Mer fra Dagsavisen