Lyn snudde kampen og er videre i cupen

(TIL 2020 - Lyn 1-3). Lyn havnet under i Tromsø, men en sterk 2. omgang viste divisjonsforskjellen mellom lagene.

Dermed er Lyn videre til 4. runde i cupen etter en litt vanskelig økt på Alfheim. Men Lyn har vist denne sesongen at de kan hamle opp med alle de møter, derfor har de ambisjoner i cupen også.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

TIL 2020 er jo en pussig navnekonstruksjon, men vi velger å kalle dem Tromsø. Og de kom best i gang. Laget er bare tre poeng fra tabelltoppen i 1. divisjon og kan møte en rekke Toppserielag i høstens sluttspill. Det ser de ut som de er rustet for.

Aktive Melgård

Det var helt fortjent da laget tok ledelsen ved Sandra Simonsen etter 18 minutter. Hennes harde skudd fra 16-meteren føk inn i hjørnet. tre minutter tidligere hadde Lyn hatt sin første store sjanse i kampen da Monica Isaksen fikk avsluttet fra fem meter, men Tromsø-keeper Ingvild Villa leverte en kjemperedning.

Lyn jobbet seg inn i kampen der Kamilla Melgård var aktiv på høyrekanten. Hun spilte opp Julie Jordet som fra kort hold blåste ballen over.

Dårlig uttelling for Lyn, men rett før pause satt utligningen. Tromsø fikk ikke klarert en litt kaotisk situasjon, dermed fikk Emilie Closs sendt ballen i mål.

Bedre uttelling

Uttellingen ble bedre etter pause. En time var spilt da Julie Jorde dro til fra nesten 25 meters hold, ballen smalt i tverrligger og ned på straken. Men ut, ikke inn.

Åtte minutter senere satt den. Julie Jorde la en cormer som ble forlenget inne i feltet og der var Iselin Sandnes Olsen på plass.

Og kvarteret før slutt var moroa over for hjemmelaget. Monica Isaksen satte full fart på en flott kontring, løp fra Tromsø-forsvaret, men keeper Ingvild Villa reddet første forsøk. Returen gikk rett i beina på Isaksen som kontrollert satte den i tomt bur.

En pen avslutning for Lyn etter en bunnsolid 2. omgang, tross alle byttene av nesten halve laget.

PS. 463 tilskuere møtte opp, noe som er publikumsrekord for en kvinnekamp i Tromsø.

PS II. Dermed er Vålerenga og Lyn eneste rene Oslolag igjen i cupen etter at Røa tapte 0-1 for Stabæk.

---

NM kvinner, 3. runde onsdag:

Tromsø – Lyn 1–3 (1–1)

Alfheim stadion: 463 tilskuere.

Mål: 1–0 Sandra Simonsen (18), 1–1 Emilie Closs (44), 1–2 Iselin Sandnes Olsen (68), 1–3 Monica Nedgård Isaksen (75).

Dommer: Amalie Salomonsen, Kvaløya SK.

Lyn: Kirvil Odden Sundsfjord – Emilie Bølviken (Maja Nordahl fra 76), Maria Flink (Ida Habbestad fra 65), Iselin Sandnes Olsen – Kamilla Melgård (Anne Linnea Palm fra 66), Julie Jorde Kristine Gulbrandsen fra 76), Selma Hernes, Emilie Closs – Kristin Holmen, Monica Nedgård Isaksen – Anna Aahjem (Jenny Røsholm Olsen fra 66)

NM kvinner onsdag, 3. runde:

Amazon Grimstad – Vålerenga 0-1, Avaldsnes – Klepp 7-0, Medkila – Kolbotn 1-2, Stabæk – Røa 1-0, AaFK Fortuna – Rosenborg 1-2, Brann – Arna-Bjørnar 5-0, LSK Kvinner – Øvrevoll Hosle 2-0, Tromsø – Lyn 1–3.