Sport

Ready slo Ullevål – Ullern og Skeid tapte på bandyens festdag

Ready fortsetter å vinne og toppe tabellen etter 7-1 over Ullevål 2. juledag. Ullern tapte 2-11 for Stabæk, Skeid 3-8 for Drammen.

Under helt nydelige forhold på samtlige baner 2. juledag var samtlige fire Oslo-lag i aksjon. Vi starter med Readys lokaloppgjør mot Ullevål på Gressbanen, som ble vunnet av Ready med 7-1.

– En fantastisk ramme og forhold på Gressbanen. Det er morsomt med en slik kamp, for det betyr jo litt ekstra med 2. juledag. I tillegg er Ullevål bedre enn på mange år, så vi var forberedt på en tett og jevn match, sier Ready-trener Lars Christian Sveen og fortsetter:

– Vi ønsket å sette tempo, men jeg synes ikke vi fikk det helt til i første. Men vi fortsetter i andre og maler på, og produserer bra med sjanser. Og da løsner det bra etter hvert, sier en fornøyd trener.

– Morsom match

Også kaptein Isac Jerner var fornøyd etter seieren.

– Det var en morsom match med nydelig vær og fin ramme rundt kampen. Vi får ikke helt fart på sakene i første omgang. Vi slet litt med solen, og manglet de siste 20 prosentene av tempoet. Likevel følte vi at vi kunne gått til pause med et par kasser til. I andre drar vi opp tempo og da henger de ikke med. Da føler jeg at vi bestemmer alt der ute. Ekstra moro at Nordby scorer tre og at Eskil Hiorth får eliteseriedebuten, sier Jerner.

Tidligere Ready-spiller Jesper Bergersen møtte gamlelaget med sitt Ullevål.

– Vi henger greit med i første omgang, og har en del bra spill gjennom kampen. Vi skjønte ganske tidlig at vi måtte ta mer tak i den andre omgangen, og da åpnet det seg for Ready. Vi er også uheldige med et par utvisninger i starten av omgangen, som gjør at vi blir satt under trykk. Det koster krefter, og totalt sett renner Ready ifra. Alt i alt vinner Ready fortjent, sier han.

Gustav Eriksson scoret to mål og er nå tilbake som toppscorer i Eliteserien, siden Alexander Serov (Mjøndalen) satt i koronakarantene. Unggutten Fredrik Nordby scoret hat trick, mens Iskander Nugmanov (straffe) og Jerner scoret hvert sitt. Jesper Gadderud scoret for Ullevål.

– Det var en kul match med fantastiske forutsetninger. Solen skinte og Ullevål kriget om alle baller. Vi gjør en solid kamp, men kommer ikke helt opp på vårt toppnivå, samtidig som de kriger i 90 minutter. Det ble til slutt en komfortabel seier, men vi har mye å gå på fremover. Nå gjelder det å komme opp et par hakk før Solberg borte 2. januar, sier han.

Hederlig tap for Skeid – Ullern tapte stort

Skeid møtte Drammen på Bergbanen. Drammen scoret både 1-0 og 2-0 på corner i den første omgangen, før drammenserne økte til 3-0 og 4-0 etter bare ti minutter ut i den andre omgangen. Så reduserte Jan Daniel Skrettingland til 1-4, før Drammen økte til 1-5 etter timen. Så scoret Skeid to mål på to minutter ved Sigve Swensen og Nils Arne Walberg, før Drammen scoret to raske på tampen. Dermed endte det 8-3.

– Nok en god førsteomgang hvor vi ligger fint og er vanskelige å bryte ned. Surt at vi slipper inn to cornere og brenner en straffe i 1. omgang. Surt også at de scorer på en strafferetur og enda en corner i 2. omgang. Likevel så er det et steg i riktig retning. Nå må vi ta enda et steg i riktig retning mot Ullern. Den blir viktig, sier Skeids Anders Kogstad.

Ullern møtte topplaget Stabæk på Ullernbanen. De tapte 2-11 etter to scoringer fra Henrik Berg. Målene kom på stillingen 0-6 og 1-9.

Skeid ligger sist med ett poeng, mens Ullern har to. Høvik spilte uavgjort mot Sarpsborg etter mål på overtid og er nå nummer åtte med fire poeng. Åttendeplassen gir sluttspillsplass, 9.-plassen kvalik mot 2.-plassen i 1. divisjon, mens laget som blir nummer ti rykker rett ned.


Mer fra Dagsavisen