Nyheter

Elbil brant på Enerhaugen i Oslo

En parkert elbil i Smedgata på Enerhaugen i Oslo begynte å brenne natt til søndag. Brannen ble raskt slokket, men det er mistanke om ildspåsettelse.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.55. Oslo brann- og redningsetat opplyser til NTB at de sendte flere brannbiler til stedet.

– Det viste seg å være en elbil som brant, en Hyundai Kona, men det tok ikke fyr i batteripakken. Det er ikke noe som tyder på at denne brannen har noe med batteripakken å gjøre, sier vaktkommandør Ola Klakegg i Oslo brann- og redningsetat.

Ved 1.30-tiden opplyser Oslo-politiet at brannen er slukket, og at observasjoner på stedet gjør at brannvesenet har mistanke om ildspåsettelse.

– Det skyldes blant annet at det har brent under bilen, som sto parkert i Smedgata. Den taues i natt inn for kriminaltekniske undersøkelser. Vi vil også undersøke bilder fra overvåkingskameraer i området for å finne ut hva som er skjedd her. Det kan tidligst skje søndag, sier operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt til NTB.

Dette er den andre brannen i en Hyundai Kona på kort tid i Oslo. Onsdag i forrige uke brant det i batteriene på en Kona på Sinsen i Oslo. Hyundai har tilbakekalt 6.000 biler i Norge for å bytte ut batteripakken på grunn av brannfare, skriver Avisa Oslo.

Tilbakekallingen gjaldt biler som ble produsert mellom 29. september 2017 og 20. mars 2020, har Hyundai tidligere opplyst.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen