Nyheter

Sykehjemsansatte i Oslo må bruke munnbind på jobb

Besøksstans kan bli aktuelt, opplyser Sykehjemsetaten.

Heiko Junge/NTB

Munnbindpåbudet blir innført i dag, onsdag 30. september, og gjelder til 13. oktober, opplyser Sykehjemsetaten i en pressemelding.

Alle medarbeidere skal bruke munnbind kontinuerlig mens de er på jobb de neste to ukene, skriver etaten videre.

Beslutningen er tatt på bakgrunn av Oslo kommunes beslutning om bruk av munnbind i hjemmetjenesten i samme periode.

– Innføringen av utvidet bruk av munnbind på våre medarbeidere gjøres for å beskytte beboere og pasienter så godt som mulig i en periode med høyt smittepress i Oslo, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

Les også: Slik vil de finansiere munnbind til alle i Oslo (+)

Ber unge holde seg unna

Sykehjemsetaten oppfordrer samtidig alle unge mellom 20 og 29 år til å la være å besøke sine nære og kjære på sykehjem og helsehus framover. Andre besøk skal foregå som normalt, men besøksstans kan bli aktuelt, skriver etaten.

– Hvis det oppdages smitte hos medarbeidere eller beboere, kan det avhengig av situasjonen bli innført midlertidig besøksstans på den avdelingen eller det sykehjemmet fram til smittesituasjonen er avklart. Vi er veldig glade for at det ikke er påvist smitte hos noen beboere siden midten av juni i år, sier Jagmann.

Les også: Politiet truer med bøter på opptil 22.000 kroner for brudd på munnbind-påbudet

Syv ansatte smittet 

Syv av Sykehjemsetatens 10.000 medarbeidere er for tiden smittet med covid-19, skriver etaten i pressemeldingen. Disse er fordelt på seks institusjoner. 44 medarbeidere er i karantene.

Ingen av de rundt 4.100 beboerne er smittet, men 17 er isolert på eget rom.

På Solvang helsehus - Kommunal covid-19 behandlingsenhet for hjemmeboende pasienter med covid-19-smitte er det nå fem inneliggende pasienter.