Nyheter

Lærer Clemens Saers ble skadet for livet av en elev. Nå er saken hans avvist av Høyesterett

Saken har kostet hundretusener av kroner: – Angrer ikke.

Det er nå snart seks år siden lektor Clemens Saers ble angrepet av en elev i klasserommet på Oslo Handelsgym. Han ble påført alvorlige fysiske skader, og posttraumatisk stressyndrom. Eleven som angrep ble dømt til fengsel, og Saers gikk til søksmål mot Oslo kommune med krav om 250.000 kroner i oppreisning.

Siden har han tapt i både tingrett og lagmannsrett, og nå er beskjeden kommet også fra Høyesteretts ankeutvalg: Anken tillates ikke fremmet. Det var Utdanningsnytt som meldte om avslaget.

LES OGSÅ: Han ble løslatt til korona-isolasjon: – Uforutsigbarheten er det verste

Angrer ikke

I en epost til Dagsavisen skriver Saers at saken har kostet han over halvannen million kroner, seks år, og en 25 prosents invalidisering. Likevel angrer han ikke.

– Jeg mener jeg har kjempet en viktig sak for alle lærere og offentlige ansatte i Norge. Selv om prisen med hensyn til tap av helse og økonomisk byrde er høy, angrer jeg ikke, skriver han.

Saers skriver også to rettsinstanser har gitt medhold i alvorlige og kritikkverdige forhold. Han mener nå det er behov for debatt om hvordan vold og trusler om vold skal håndteres i skole og samfunn.

– Lærere som utsettes for bold i arbeidssituasjonen mangler rettsvern, skriver han.

Clemens Saers sak har vekket stor interesse både i mediene og blant landets lærere. Han forteller at en innsamlingsaksjon har skaffet hele 886.000 kroner til å dekke saksomkostninger.

LES OGSÅ: Espressobønnene som kan koste Oslo åtte millioner kroner 

Mer fra Dagsavisen