Nyheter

Jarle Aabø i Ja til bilen i Oslo: - Jeg har meldt meg inn i MDG

Miljøpartiet De Grønnes kanskje mest profilerte kritiker, Jarle Aabø, sier han har meldt seg inn i partiet.

###

– Det er kommet en melding til partiet om at han har gjort det. Han har skrevet en melding til en gruppe og sagt at han har meldt seg inn, sier Knut Fredrik Horn i Vestre Aker MDG til Dagsavisen.

Han er forøvrig ordknapp når det gjelder hva han synes om innmeldelsen.

– Jeg tror ikke skal gi noen kommentar. Jarle Aabø ... Det er ikke første gang man hører om ham.

Gleder seg

Jarle Aabø bekrefter også selv overfor Dagsavisen at han har meldt seg inn i MDG.

– Jeg har meldt meg inn og betalt, og er da tilknyttet MDG Vestre Aker. Jeg har kontaktet den lokale partileder og har sagt at jeg har meldt meg inn, sier Jarle Aabø.

PR-rådgiveren gleder seg til å møte sine nye partikolleger.

– Det blir gøy å være med på møter, sosiale samlinger og gå på julebord og ikke minst å lære nye ting.  Når man melder seg inn i et parti er man ydmyk, men hvis jeg kan bidra med praktiske ting som å kjøre valgkampmateriell, koke kaffe eller steke vafler så bidrar jeg gjerne med det. Jeg har fire barn, så jeg vet hvordan man steker vafler.

Beskyldt for hets og sjikane

Forholdet mellom MDG og Jarle Aabø har lenge vært svært konfliktfyllt. Aabøs facebookgruppe «Ja til bilen i Oslo» skriver jevnlig tekster som er svært negative til MDG og Oslo-byrådet. Aabø har også en rekke ganger vært i ordkrig med flere av Oslos MDG-topper, både i sosiale medier og i avisene.

En tekst Aabø skrev om MDG-topp Lan Marie Nguyen Bergs bruk av kommunens biler omtalt som «avskyelig» av Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm, og «en dråpe med gift» av Dagsavisens Hege Ulstein.

I våres nektet MDG, sammen med SV og Ap, å bli med på et debattmøte i regi av Jarle Aabø og Ja til bilen i Oslo, som de kritiserte i harde ordelag.

– De driver med systematisk hets. Da vil vi ikke være med. Der går grensa, sa Sunniva Holmås Eidsvoll, gruppeleder for SV.
Aabø har på sin side på det sterkeste avvist at han hadde drevet med hets og sjikane, og har understreket at han ikke kan forhåndsmoderere kommentarer som kommer inn.

Les også: Rødgrønn boikott av Jarle Aabø

– Må ha misforstått

– Du har tidligere uttalt deg svært kritisk om MDG og politikken deres. Hva er det som gjør at du nå melder seg inn?
 
– Du må ha misforstått noe på veien. Når jeg skriver saker for Ja til bilen i Oslo, er jeg journalist. Pressens oppgave er å være kritisk.  Men, som Jens Stoltenberg har sagt er det viktig å delta i demokratiet. Dessuten er jeg interessert i å prøve å komme nær makten for å se hva makten driver med.
 
– Men hvorfor akkurat MDG. Hvorfor ikke for eksempel Frp eller Ap?
 
– Fordi MDG er på alles lepper. Nå har jeg ikke rukket å lese hele det nye programutkastet, men alle er enige om at miljø er viktig. Jeg kunne kanskje også meldt meg inn i Sp, fordi jeg bor nær Sørkedalen, men det har falt meg naturlig inn med MDG denne gangen. Jeg gleder meg veldig til å møte mine partikolleger i Vestre Aker.
 
– Kommer du inn der som en trojansk hest?

– Nei, dette er verken wallraffing eller muldvarping. Mitt medlemskap ble offentliggjort hos Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo i går for 22.000 medlemmer. Jeg håper medlemskapet kan føre til at jeg får dyp, god og korrekt kunnskap om MDG som er i ferd med å snu Oslo trill rundt og skape en ny by med sin samferdselspolitikk. Jeg har ikke de sterkeste meninger om denne politikken ennå, men samferdsel er et tema  diskuteres høyt og overalt, sier hant.

Han understreker at han er fornøyd med medieoppmersomheten som følger med innmeldingen.

– En effekt av dette medlemskapet er også at Dagsavisen slår det stort opp, noe som skaper oppmerksomhet rundt Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo, sier det nye MDG-medlemmet.

Les også: Viktig drahjelp fra byrådet

Miljøpartiet De Grønne vil sentralt ikke uttale seg, men partiledelsen skal ha et møte førstkommende fredag, hvor de vil diskutere saken.

Om Aabø skal kastes ut av MDG må den avgjørelsen tas av landsstyret i partiet.