Nyheter

Vålerenga utelukker ikke spillerkjøp

Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga innrømmer at det kan bli mer aktivitet på overgangsfronten før sommervinduet stenger.

Det norske overgangsvinduet åpnet 19. juli. 15. august er siste frist for kjøp. Vålerengas sportssjef røper følgende om eventuelle nyervervelser:

– Det er det samme som jeg har sagt tidligere: Vi jobber kontinuerlig med å forsterke stallen, sier sportssjef Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Han opplyser at det foreløpig ikke er konkrete bud ute fra VIFs side, ei heller konkrete bud inne på noen av Vålerengas spillere.

Tallet er 24

– Men ting kan skje fort, minner han om.

Vålerenga sikter hele tida mot å ha 24 spillere i stallen. Skal noen inn, må som oftest noen ut. Ingebrigtsen beretter at flere av VIFs unge spillere kan forsvinne før vinduet stenger.

– Det kan hende at vi sender noen unggutter på lån. Det er noe vi må vurdere. Nå hentet vi nylig Aron Dønnum (20) tilbake fra lån i HamKam, og oppholdet der var veldig bra for ham. Aron bidro bra mot Sandefjord sist, sier Ingebrigtsen.

– HamKam var et godt miljø for ham. Skal vi sende ut spillere på lån, må det være til riktig klubb, som det var for Aron, tilføyer VIFs sportssjef.

Forrige uke hentet VIF inn den svenske midtbanespilleren Erik Israelsson (29) fra nederlandske Zwolle. Ingebrigtsen er fornøyd med det svensken viste i 2-2-kampen mot Sandefjord søndag.

Israelsson-ros

– Jeg tror mange så hvilket «impact» Erik kan ha for oss i høst. Han hadde knapt et balltap på 90 minutter, i tillegg ble det nesten en scoring på ham. Erik blir viktig for oss i begge bokser. Han er en klok spiller, sier Ingebrigtsen.

Vålerenga har hatt en rekke svake resultater den siste tida. VIF ligger på 9.-plass i serien etter 17 runder. Det har ikke blitt seier på de siste fem kampene.

Tung rekke

Forrige trepoenger kom mot Lillestrøm i mai, uten at Ingebrigtsen er voldsomt urolig av den grunn.

– Bekymringer tar oss ingen vei. Vi er ikke fornøyd med å ikke vinne fotballkamper, men nå handler det om å bli bedre i fortsettelsen. Målsettingen vår er fortsatt å bli blant de seks beste i serien denne sesongen, forsikrer han.

– Det er bare sju poeng opp til bronseplassen (FK Haugesund). Er medaljehåpet der fortsatt?

– Det er utrolig tett i denne ligaen. Får man satt sammen en seiersrekke, kan man fort kjempe om medaljer, innrømmer Ingebrigtsen, men legger kjapt til:

– Nå tenker vi på kampen mot FK Haugesund i neste runde. Da skal vi spille to gode omganger, ikke bare én, sier harstadværingen, som viser til den svake førsteomgangen mot Sandefjord.

Mer fra Dagsavisen