Nyheter

Byttet ut hele styret i Oslo Business Region

Dårlig økonomistyring og store underskudd i Oslo Business Region, fikk byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap) til å skifte ut hele styret.

Dagsavisen fortalte for en drøy uke siden om Oslo Business Region, som brukte opp 15 millioner fra Oslo kommune i fjor. Og to millioner til. Så løste kommunen det ved å gi dem enda en million.

Tok grep

Nå har byråden tatt grep, og byttet ut hele styret.

– Vi må få få skuta på rett kjøl. Den økonomiske situasjonen og økonomistyringen har ikke  vært god, sier Kjetil Lund til Dagsavisen.

OBR er et selskap som eies av kommunen. De skal promotere Oslo som innovasjonsby, og legge til rette for nystarta selskaper, og driver med internasjonal proifilering av hovedstaden.  Selskapet har blitt kritisert for dyre reiser, mange konferanser og lite håndfaste kurs og konkret hjelp til folk som starter bedrift.
I tillegg har OBR gått med underskudd alle de siste årene. Og nå er kassa tom. Ikke bare tom. OBR har nå negativ egenkapital på 2,2 millioner kroner.

Generalforsamling

Oslo Business Region AS gjennomførte ordinært generalforsamling fredag den 29.06.18. Årsregnskapet for 2017 er nå godkjent, men viser et betydelig underskudd, skriver byrådet i en pressemelding.

– Selskapet har negativ egenkapital. Det er imidlertid utarbeidet en god og stram plan for å bringe selskapet tilbake i økonomisk balanse. For å få til det var det riktig med nye krefter i styret, sier Lund.

– Jeg ser fram til å jobbe sammen med det nye styret. Den viktigste oppgaven framover blir å få orden på økonomien og utvikle selskapet videre. Det nye styret er kjent med selskapets situasjon og det er gitt klare føringer om prioriteringene de kommende årene, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund.

Han sier til Dagsavisen at planen er å gå i pluss både i år og neste år, og at egenkapitalen skal være i pluss inne utgangen av 2019.

I det avgåtte styret var det fem medlemmer. Nå er det kun tre.

Ny styreleder er Johan Christian Hovland som er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Hafslund AS. Nye styremedlemmer er Waseem Shad og Inger Johanne Solhaug.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Jeg vil takke avtroppende styremedlemmer for den innsatsen de har gjort i å bygge selskapet til å bli en viktig aktør i Oslos profilerings og innovasjonsarbeid, avslutter Lund.

Mer fra Dagsavisen