Nyheter

Forsvarer tror Holmlia-siktede kontakter politiet

En mann i 20-årene er internasjonalt etterlyst etter tirsdagens skyting på Holmlia senter. Hans forsvarer tror klienten kommer til å kontakte politiet.

– Vi har ingen grunn til å tro at han er farlig, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem ved Oslo-politiets seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser til NTB.

Den etterlyste mannen er født i 1997. Han er en kjenning av politiet, som tror at vedkommende befinner seg i Oslo-området. Vedkommende er siktet for drapsforsøk etter at en 18-åring ble skutt i beinet på Holmlia i Oslo tirsdag.

Trygve Staff, den etterlystes forsvarer, ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

– Jeg har en oppfatning av at han selv kommer til å ta kontakt med politiet, sier Staff til NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Skytedrama på Holmlia – Tre personer skal ha løpt fra åstedet

– Ikke tilfeldig offer

Solem sier at politiet vet at det er blitt skutt med et skytevåpen. Hun vil imidlertid ikke kommentere hvorvidt det er gjort et beslag av et gjerningsvåpen.

Den fornærmede er ikke livstruende skadd, men er foreløpig ikke blitt avhørt av politiet.

– Vi tror ikke at fornærmede var et tilfeldig offer, sier Solem om mannen.

Både offeret og den mistenkte er norske statsborgere. Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om motivet for skytingen.

– Det er det for tidlig å si noe om. Når vi har fått avhørt den fornærmede i neste uke, kan vi belyse mer om bakgrunnen for hendelsen, sier Solem.

Les også: Hva er løsningen for Holmlia?

Søker på Østlandet

Hun ber publikum ta kontakt med politiet om de ser den etterlyste, som politiet fredag utstedte etterlysning med bilde og navn på.

– Vi har grunn til å tro at han befinner seg i Oslo-området, sier Solem, for så å legge til at politiet har iverksatt et omfattende søk etter den siktede.

Søket dreier seg i hovedsak om østlandsområdet. (NTB)

Les også: – Vi trenger strakstiltak på Holmlia. Folk er redde.

Nyeste fra Dagsavisen.no: