Nyheter

Michelin-stjerner til to oslorestauranter

Oslorestauranten Kontrast fikk gleden av å åpne utdelingen av Michelin-stjerner til nordiske restauranter. Maaemo fikk tre stjerner.

Bilde 1 av 2

Interaktiv grafikk over alle Michelin-restaurantene finner du nederst i saken!

Maaemo var en av to nordiske restauranter som fikk kastet tre stjerner etter seg i år. Stjernene til de nordiske restaurantene ble delt ut på Hotel d'Angleterre i København.

Det er den danske kokken Esben Holmboe Bang som står bak Maaemo.

– Jeg har lagd mat i 17 år nå. Jeg begynte i Danmark, flyttet rundt og så dro jeg til Oslo, sa han på utdelingsseremonien til NTB. Det er bare litt over 100 andre restauranter i verden som har fått samme utmerkelse som Maaemo.

Det ble klart da Michelins nordiske guide for 2016 ble presentert i København onsdag formiddag. Fra før hadde Maaemo i Oslo to stjerner, mens Statholdergaarden og Fauna i Oslo begge har én stjerne, ifølge NTB.

Dette mente Dagsavisens byløver om Maaemo

Stjerne til Kontrast

Kontrast som holder til i Maridalsveien var den første restauranten som fikk stjerne under seremonien i går.

«Smakene brer seg fargerikt ut i et betonggrått lokale som tross harde flater sjarmerer med rå nøkternhet», skrev Dagsavisens byløver da de besøkte den ferske Michelin-restauranten i mai i fjor. Med kjøkkensjef i Mikael Svensson i spissen har konseptet på alle måter reist seg fra en litt anonym tilværelse i Hotel Guldsmeden i Parkveien.

Smalhans får Bib Gourmand

Det ble klart da guiden ble presentert i København onsdag, ifølge NTB. «Bib Gourmand» er nivået under stjerne. Utmerkelsen gis til restauranter som serverer god mat til en anstendig pris.

Smalhans har vært en populær restaurant helt siden de tok over det gamle gatekjøkkenlokalet i Waldemar Thranesgate på St. Hanshaugen i 2014. Restaurant Eik i Oslo beholder sin «Bib» i den nye guiden, mens ORO Bar & Grill faller ut av listen.

I tillegg fikk Stavanger-restauranten Re-Naa en stjerne i Michelin-guiden for Norden. Det er første restaurant utenfor Oslo som har fått stjerne.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!