Nyheter

Derfor vil VIF ha Oslo-lag opp

For Vålerenga er det viktig at Oslo får et lag i 1. divisjon. I morgen heier de på KFUM og Grorud.

Ellevilt på Ullevaal for ti år siden da Lyn-spillerne feiret 1–0 over Vålerenga. VIF ble seriemester og Lyn havnet på bronseplass. FOTO: TOR RICHARDSEN/NTB SCANPIX

Vålerenga er fortsatt byens soleklart beste fotballklubb, men hvem blir nummer to? I morgen spilles nest siste serierunde i 2. divisjon og både KFUM og Grorud er med i opprykkskampen. Men i verste fall kan begge bli lurt av Tromsdalen, hvis Oslo-lagene snubler i innspurten.

– Det er ekstremt viktig at Oslo får et lag i 1. divisjon, vi vil ha flest mulig lag fra regionen opp. Det vil også styrke VIF ved at vi kan låne ut spillere til klubber på nest øverste nivå, sier Kjetil Rekdal i denne ukens «Fotballsnakkis» på dagsavisen.no. Derfor håper han også Bærum holder plassen i 1. divisjon og at Ullensaker/Kisa rykker opp. Jo flere lag fra «Stor-Oslo», jo bedre.

FOTBALLSNAKKIS: Ti spillere på vei ut fra VIF

Lyn og Skeid

Det paradoksale er at de tidligere storklubbene i Oslo, Lyn og Skeid sliter. Lyn kan være et 3. divisjonslag i morgen. Hvis Lyn klarer seg, går et annet oslolag, Ullern, ned. Men disse erstattes sannsynligvis av Frigg, som ligger an til opprykk fra 3. divisjon.

– Vi kan ikke ta ansvar for disse klubbene, men flere lag på høyt nivå vil heve kvaliteten også for de øvrige, sier Rekdal, som husker med glede hvordan Lyn og Vålerenga samlet over 20.000 tilskuere i sine lokaloppgjør i Tippeligaen for ti år siden.

LES OGSÅ: Frir til VIF

Vil få hjelp

Siden har det meste gått galt for Lyn. I morgen skal VIF 2 møte Ullern, laget Lyn kan ta igjen. Rekdal tror Lyn får hjelp.

– Vårt juniorlag er godt nok til å slå Ullern, sier Rekdal.

Lyn skal spille bortekamp mot Senja og må vinne igjen. Lyn har reist seg veldig etter en katastrofal vårsesong.

Men verden ser totalt annerledes ut enn for ti år siden da Vålerenga tok gull og Lyn bronse i serien.

Kommer den tida noensinne tilbake? Det tror de i hvert fall i Vålerenga.

– Lyn må bygge seg opp igjen, men vi har hatt en flott høst uansett, sier Lyn-trener Mikal Aaserud.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!