Nyheter

Hagebyen Oslo

Bymiljøetaten kårer byens beste hage – en hage som skal gjøre oss glade.

Bilde 1 av 2

Helt siden 1921 har Oslo kommune premiert hager og grøntanlegg som skaper glede, inspirasjon og trivsel for sine omgivelser. I dag går fristen ut for å nominere årets bidrag. men hos Bymiljøetaten får vi vite at det er mulig med etteranmelding.

– Vi har fått inn en del nomineringer og vi tar gjerne imot flere. Det kommer hele tida påmeldinger. Det er mulig å etteranmelde også, sier landskapsarkitekt Tore Næss i Oslo kommunes komité for premiering av hager og grøntanlegg, Hagepremieringskomiteen.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

For alle

Hvem som helst kan nominere og hagen, eller anlegget, kan være eid av en privatperson, et sameie, en organisasjon, en virksomhet – ja, av hvem som helst.

– Det eneste kravet er at den er synlig og til glede for andre, sier Næss.

Han forklarer videre at komiteen ønsker å trekke fram anlegg for barn og voksne, som gode eksempler for andre.

Nå kan du nominere en hage du vet om som har disse egenskapene. Fristen for årets nominering er i utgangspunktet i dag, men det er altså mulig å etterpåmelde i enda noen dager.

LES OGSÅ: Fullt i Oslos nye friluftsbad

Premie

Flere hager får oppmerksomhet. Noen får premie og andre får diplom.

– Det er stort sett private hager som er påmeldt. Men vi ønsker gjerne påmeldinger av anlegg som kan være litt annerledes. For noen år siden premierte vi en internettside.

Både parsellene på Sørenga og takhagene i Dælenenggata har fått komiteens oppmerksomhet.

– I Dælenenggata arrangerte de omvisninger for folk som var interesserte. Det er hage på taket og det er lagt opp til energigjenvinning. Nettopp fordi de hadde omvisninger er det en hage til glede for byens befolkning, sier Næss.

Premieutdeling og kåring pleier å finne sted i månedsskiftet september/oktober.