Nate Walton har fått tre instagram-kontoer stengt på grunn av bildene sine

Nå kommer han til Oslo.

Internasjonalt har Nate Waltons arbeider vakt stor oppsikt fordi særlig kvinnebildene hans oppleves provoserende og støtende samtidig som de er vakre på en sær og litt rar måte. Det er Collective Oslo Fashion Art Festival som har fått den amerikanske fotografen hit i forbindelse med årets festival som åpner torsdag 11. oktober.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Instagramrebellen

For noen år siden ga Nate Walton ut en fotobok med bilder av hverdagslivet i LA, der han utforsket nettopp hvordan det erotiske passer inn i folks hverdag, og han omtales som «instagramrebellen» etter at han har fått instagramkonoen sin stengt tre ganger fordi bildene hans viser mye hud. På festivalens hjemmeside svarer han på spørsmål om hva slags forhold han selv har til kunst og mote og hvem han beundrer. Der svarer han:

– Jeg liker mote selv om bildene mine ikke har så mye klær i dem. Jeg vil eie det dyreste kunstverket i verden, selge det og kjøpe meg et hus. Jeg liker best folk som ikke er blitt hjernevasket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ariellea

Et innlegg delt av Nathanael Luke Walton (@natewalton4)

 

Les også: Oslo Runway åpner for publikum

Internasjonalt

Collective Oslo Fashion Art Festival har fått mye oppmerksomhet i utenlandsk presse, og i løpet av de fire råene de har holdt på har den utviklet seg til å bli en viktig arena for unge kreative som jobber i krysningspunktet mellom mote- kunst og kultur. Som tidligere blir det denne gang en rekke utstillinger, pop-up-arrangementer, talks og konserter, fordelt på Aker Brygge og Nasjonalmuseets Mellomstasjonen.

Les også: Oslo Runway får nye eiere

Edda Gimnes

Blant årets deltakere er den norske motedesigneren Edda Gimnes som nylig opplevde at motehuset Moschino tilsynelatende hadde kopierte debutkolleksjonen hennes til sin SS-kolleksjon 2019. Gimnes, og en annen norsk klesdesigner Kit Wan, skal både vise sin kleskunst og samtidig delta på en av festivalens mange panelsamtaler.

Morten Harket

En annen godbit på festivalen er den amerikanske fotografen Just Loomis som tok bilder av Morten Harket og resten av a-ha gjennom storhetstiden deres på 1980-tallet. Han stiller ut på Mellomstasjonen og vil også delta i panelsamtalen «A-ha: Through the lense» hvor han vil snakke om det lange og fruktbare samarbeidet med gruppen.

Les også: Sid hadde «jentehår» - fikk sparken i engelsk flyselskap. I Norwegian hadde han fått beholde jobben