Åpner for publikum

Oslo Runway tar grep for å gjøre motebransjen mer åpen og inviterer alle til det utvida showrommet under hovedstadens moteuke.

Det har vært etterspørsel om å åpne opp for publikum under Oslo Runway da det har vært påpekt at motebransjen kan oppfattes som ganske lukket.

Oslo Runway er forbeholdt presse og innkjøpere, samt andre relevante personligheter.

– Hvorfor har ikke denne problematikken med åpenhet blitt utfordret tidligere?

– Jeg vil ikke kalle det et problem, men vi skulle selvsagt ønske at vi kunne åpne opp for alle som var interesserte. Dessverre ville det i praksis ikke fungert, rett og slett på grunn av begrensninger med hensyn til plass, forklarer Ditte Kristensen, initiativtaker bak Oslo Runway, til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Inviterer publikum

Oslo Runway ønsker at mote skal være en del av folkesjela og at Norge bør være stolte av sine designere og det de har å tilby.

Dermed åpner Oslo Runway dørene i år for noe som heter «Creators Cosmos».

Konseptet har som visjon å tilby flere designere muligheten til å delta under Oslo Runway. På Bankplassen 4 vil det være mulig å stille ut ulike kreasjoner. I praksis vil dette fungere som et utvidet showroom.

– Vi gleder oss til å kunne invitere publikum til å ta en del av Oslo Runway og oppleve det norske designere har å tilby. Vi mener det er viktig at alle aktører innen norsk mote får muligheten til å kunne vise seg fram under den norske moteuken, sier Kristensen.

Kreativt og lekent

Oslo Runway inviterer designere til å være kreative og leke med forskjellig elementer når de skaper hvert sitt univers som reflekterer merket eller en spesifikk kolleksjon.

I tillegg vil det være åpent for publikum. Alle kan nå ta en del av Oslo Runway, lover de.

Tjelta med egen visning

Oslo Runway åpner ikke bare dørene på Bankplassen 4. Pia Tjelta skal i samarbeid med Promenaden Fashion District ha en visning i Nedre Slottsgate som vil være åpen for alle.

– Jeg gleder meg veldig, og syntes det er ekstra stas at visningen er åpen for alle, slik at flere får mulighet til å delta, sier designer Pia Tjelta.

Creators Cosmos er åpent 14. og 15. august klokken 11.30–18.00.

– Vi håper at alle som er interessert i å se hva norsk mote har å by på tar turen innom! Det vil være noe for enhver smak, lover Kristensen.

Passer for de sporty også

Kari Traa, Since Oslo, Leik Knitwear og The Product er blant annet noen av dem som også vil være til stede.

– Vi ser fram til å delta. Sport og mote glir mer og mer over i hverandre, så vi er glade for å kunne være til stede for å fremme norsk sportsmote. Det er også veldig gøy at det er åpent for publikum, sier Sissel Himle, PR-ansvarlig hos Kari Traa.