Oslo Runway får nye eiere

Blant dem er Varnergruppen, Norgest største motekonsern.

 

De nye eieren består av Active Brands, Norwegian Fashion Hub, Varner og gründerne bak Oslo Runway; Ditte Kristensen, Ida Jordet Lamond, Katrine Kvalsund, Kristina Nordbæk, skriver fagbladet Tekstilforum.

–  Oslo Runway har eksistert i 3 år og vi er utrolig stolte av hvor langt vi har kommet på såpass kort tid. Samtidig så vi behovet for et sterkere fundament, noe vi har fått nå med våre nye medeiere. Vi kan nå øke oppmerksomheten på blant annet B2C-markedet og på tvers av flere næringer, og dermed vise alle hvor sterkt vi står samlet, sier Ditte Kristensen, deleier og gründer av Oslo Runway til Tekstilforum.

Norsk moteindustri har hatt en sterk utvikling de siste årene, med etablering av en rekke vellykkede merkevarer og designere. For å utnytte potensialet til næringen, er det behov for samarbeid for felles tiltak.  Dette skal norges største motekonsern, Varner bidra til.

Varner, som består av flere kjente norske motekjeder som Dressmann, Cubus, Bik Bok og Days Like This, går inn som betydelig aksjonær i Oslo Runway. Fra før arrangerer Bik Bok en designkonkurranse i samarbeid med Oslo Runway, der målet er å løfte frem og anerkjenne unge talenter. Som en av nye tre partnere, vil Varner nå også kunne bidra til dette arbeidet, både økonomisk og med sin kompetanse innen kommersiell mote.

–  Som en stor og viktig del av norsk motelandskap opplever vi har et stort ansvar når det gjelder å øke kjennskapen og utvikle interessen for norsk mote, både nasjonalt og internasjonalt. Vi gleder oss til se hva vi kan få til sammen med de andre aktørene, sier eier og styreleder i Varner, Petter Varner i en pressemelding.