Oslo maraton passer blant annet Frognerstranda lørdag. FOTO: DANSKEBANK/OSLO MARATON

Lover tørr løype under Oslo maraton

Lørdagens Oslo maraton skal ikke være påvirket av alt regnværet. Omlag 25.000 løpere er ventet til start i de forskjellige øvelsene.

Bla øverst i saken for å se årets løypeprofil

De siste dagers naturlige spyling av Oslogatene skal ikke skape trøbbel for lørdagens løpedugnad i Oslo. Mangfoldet i distanser øker. Mens de yngste kan løpe 150 meter i Spikersuppa, er en ny 73 kilometer innført for «de galeste».

Oslotrippelen
50 utvalgte får sjansen til å løpe alle distansene etter hverandre i den såkalte «Oslotrippelen». Altså maraton, halvmaraton og 10-kilometer i ett jafs. Det betyr tre runder i maratonsløyfa som går fra Rådhusplassen til Skøyen, tilbake over Aker brygge, ut til Grønlia, over Oslo S rundt Botanisk hage og tilbake igjen til sentrum og mål på Rådhusplassen.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Det er en tendens til at flere vil løpe langt, Oslo-trippelen er innført for å ha et tilbud til de såkalte ultraløperne. Men det er «10 for Grete» og halvmaraton som samler flest deltagere. Og det er en økende tendens til at kvinneandelen øker på de lengste distansene, sier den nye daglige lederen av Oslo maraton, Odd Arne Marsteinstredet i Sportsklubben Vidar til Dagsavisen.

Den forrige lederen, Tony Isaksen, har overtatt som generalsekretær i Norway Cup etter Frode Kyvåg.

LES OGSÅ: Ekstremt værvarsel for de neste årene

Rådhusplassen
Mens de første øvelsene blir avviklet fredag kveld, er det lørdagens maraton, halvmaraton og 10-kilometeren som vil prege sentrumsgatene. Start og mål er på Rådhusplassen der også masse tilskuere vil samle seg.

Løypesjef Tim Bennett mener Oslo maraton byr på raske og enkle løyper.

Det er en av de flateste løypene som går an å lage i Oslo, men den må ikke undervurderes. Den største stigningen kom etter 15 kilometer når løperne skal opp og rundt botanisk hage på Tøyen, sier han.
Det store flertall løper halvmaraton, mens 3200 legger ut på den klassiske 42 kilometeren.

Det er rundt 23.000 påmeldte, mens det erfaringsmessig kommer rundt 1500 til lørdages barneaktiviteter i Spikersuppa. Alle løypene skal være tørket opp etter de store vannmengdene, lover Marsteinstredet, som innrømmer de er heldige med været. Lørdag er det meldt strålende sol over Oslo.

Mye folk i sentrum

På grunn av arrangementet er det omlegging av en del trikke- og bussruter. På Rådhusplassen er nå det store arrangementssenteret kommet opp der deltakerne nå kan hente startnumrene sine. Aker brygge pg Rådhusplassen er de mest populære publikumsområdene. Her er det også storskjerm der løpene kan følges. NM i halvmaraton er også lagt inn i arrangementet.

PS. Maraton starter lørdag 09.30, Barnas maraton i Spikersuppa arrangeres fra 12.00, første pulje halvmaraton starter 13.30 og 10 for Grete 16.15.