Emil Hanssen (22) og Isabella Blume (19) holder varmen ved å stå på skøyter i Spikersuppa. FOTO: HILDE UNOSEN

Is-kaldt!

Emil Hanssen (22) og Isabella Blume (19) valgte å trosse sprengkulda i Oslo, og våget seg ut på skøyteisen.

De siste dagene har temperaturen krøpet ned under 15 minusgrader i hovedstaden og på resten av Østlandet, og mange har forsøkt å unngå unødvendige uteaktiviteter så langt det lar seg gjøre. Det gjelder imidlertid ikke alle.

Ull er tingen

På skøyteisen i Spikersuppa midt i Oslo sentrum er det bare fire skøyteentusiaster å finne fredag ettermiddag. To av dem er studenten Emil Hanssen (22) fra Oslo og danseren Isabella Blume (19) fra Bergen. Begge påstår at de ikke fryser ute på isen.

– Det er ikke så veldig kaldt. Man blir varm av å stå på skøyter, og med ull fra innerst til ytterst går det helt fint, sier Blume.

Hanssen er enig i at det går fint med kulda, så lenge man kler seg godt.

– Jeg trodde det skulle bli kaldt, men det er ikke så ille, sier han.

– Men jeg er ikke så flink som henne, legger han til og peker på snøen på det ene buksebeinet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!                     

– Fortsetter

Vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt i Oslo, Mariann Foss, sier at det kalde været ikke kommer til å gi seg med det første.

– Det kommer til å være kaldt ut helgen og noen dager inn i neste uke. Fra neste helg kommer det nok til å bli mer normale januartemperaturer på Østlandet, sier hun.

Meteorologen understreker at selv om det er kaldt, er det langt igjen til ny kulderekord i Oslo. Kulderekorden som gjelder for hovedstaden ble målt vinteren 1941, og er på iskalde 26 minusgrader.

LES OGSÅ: Slik blir Norge i 2100

– Ikke kaldere

Foss tror heller ikke at vi kommer til å se noen kulderekord denne kuldeperioden.

– Jeg tror ikke det blir noe særlig kaldere enn det har vært de siste dagene, kanskje heller noen grader varmere, sier hun.

For dem som ønsker seg mer snø, kan det også se ut som om de må vente i alle fall noen dager.

– Fra neste helg kan det se ut som at det ligger an til litt nedbør på Østlandet, men det er så langt fram at det fremdeles er veldig usikker, sier hun.