Kriminalteknikere og Arbeidstilsynets folk på vei inn på Sentrum Scene mandag formiddag for å undersøke taket. Søndag raste deler av taket ned og skadd 15 mennesker.

Håper Sentrum Scene snart kan åpne igjen

En flere år gammel skade var trolig årsaken til at murbiter ramlet ned og skadet 15 personer på konsertstedet Sentrum Scene i Oslo søndag. Ledelsen håper stedet snart kan åpne igjen.

 

Av Anna Nesje

Politiet hadde raskt en teori om at en maskin kunne ha dunket opp i taket og forårsaket skaden. Daglig leder Roar Gulbrandsen avviser dette, fordi maskinen ikke var i bruk søndag kveld. Derimot kan det ha skjedd for noen år siden.

– Vi har ikke eksakt informasjon om årsaken, men en av teoriene er at det har vært en skade i taket på et begrenset område som ble reparert for flere år siden, sier Gulbrandsen til VG.

Lokalene ble frigjort av politiet mandag ettermiddag etter at krimteknikere og folk fra Arbeidstilsynet hadde gjort sine undersøkelser.

– Vi får nå inn spesialister som skal se på saken, slik at vi kan få utbedret skadene så fort som mulig, sier Gulbrandsen.

Det første arrangementet som er planlagt på Sentrum Scene, er forestillingen «Making a murderer» førstkommende torsdag. Foreløpig er det uvisst om det vil gå som planlagt, eller om stedet fortsatt må holde stengt.

Skolen avventer etterforskning

Ved BI har man foreløpig ikke tatt stilling til om det skal søkes erstatning for skadene, eller om det vil bli bedt om en ny konsert etter den ubehagelige opplevelsen. Vel 1.650 studenter hadde betalt for å være med på arrangementet i fadderuka.

– Det eneste ryddige nå er å avvente politiets etterforskning, svarer Yngve Kveine, kommunikasjonsdirektør ved Handelshøyskolen BI.

Han sier til NTB at han er imponert over hvordan studentforeningen har håndtert situasjonen, og hvordan studentene har støttet hverandre etter hendelsen.

Lettere skadd

Blant de 15 skadde, havnet en av dem, en 21 år gammel kvinne, på Ullevål sykehus. Mandag formiddag kom meldingen om at hun bare ble lettere skadd.

– Selv om dette er noe som ikke skulle kunne skje, er vi tross alt lettet over at skadeomfanget ikke var mer alvorlig. Vi vil fortsette arbeidet med å ta vare på våre studenter og foreldre i denne situasjonen, heter det på Handelshøyskolen BIs nettsider.

Til NTB sier kommunikasjonssjef Ole Petter Syrrist-Leite at hendelsen tydelig har påvirket studentene.

– Nå jobber vi med å ta vare på studentene. Skolen har mandag ettermiddag fortsatt et lokale tilgjengelig hvor studenter kan møtes og være sammen.

Andreas Kustås, som er leder for fadderuken ved BI, var selv i salen da deler av taket ramlet ned.

– For oss var det viktigste å få folk i trygghet. Nødetatene var raskt på plass, og vi fikk god hjelp så snart folk var ute av lokalet, sier han til VG. (NTB)